Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

Autor je typický absolutní moralista, který je nasměrován na Rusko. Když si Biden "uleví", je to zábavné, když totéž udělá Putin je to politováníhodná neslušnost. Politika je a byla špinavá, hledat v ní nějakou morálku je nesmysl. Rusko nedodržuje sliby, totéž dělá Západ. Budapešťské memorandum Rusko obešlo a vysvětlilo si podle svého, taktéž si NATO vysvětlilo podle svého nerozšiřování na východ. Dohoda pod dohledem OSN ohledně vývozu obilí nebyla ze strany Ruska porušena, neboť se netýkala vojenských zařízení (to by byla teda hloupá dohoda, kdyby umožňovala zneužití pro vojenské účely). Je zapotřebí pravdivého pohledu na svět, nikoliv jen vést informační válku proti Rusku jak mnohé autory nasměrovaly zaprodané sdělovací prostředky.

16 38
možnosti

Mohl byste uvést odkaz smlouvu, kde se NATO zavazuje, že se nebude rozšiřovat na východ? Zde je zajímavý úryvek z rozhovoru z Cyrilem Svobodou, naším bývalým ministrem zahraničí:

"Michail Gorbačov, bývalý prezident SSSR, v reakci na dané slovo souhlasil se sjednocením rozděleného Německa a s urychleným odsunem vojsk SSSR z území jeho satelitů v Evropě. Prezident Vladimír Putin má v zásadě pravdu, verbálně byly učiněny přísliby nerozšířit NATO za rámec tehdejších hranic Aliance. To lze doložit, i když písemný dokument, obsahující takový závazek, n e e x i s t u j e.

Ale odpovědět nelze v poloze ANO/NE. Je třeba připomenout dobu, kdy byly verbální závazky vysloveny. Bylo to v roce 1990, v době jednání o znovusjednocení Německa. V té době si nikdo nepřipouštěl a neočekával rozpad Sovětského svazu, tedy ani se nikdo nemohl vyjadřovat k rozšíření NATO o tehdejší svazové republiky, včetně Ukrajiny. Nejen členství svazové republiky, ale i přítomnost NATO na území SSSR se jevily jako něco nepředstavitelného a nereálného.

Zdroj: MF DNES sobota 5.2.2022: Válka na Ukrajině? Prohra všech.

24 1
možnosti
Foto

Skvělá debata vymytých mozků.

4 22
možnosti
Foto

:-) Solipsizmus versusu externizmus.Solipsismus : (z latinského solus ipse = jen já sám) je ve filosofii krajní forma subjektivismu, založená na myšlence, že existuje pouze moje vědomí a nic jiného.

Solipsismus tedy může být

metodologický, jako myšlenkový pokus nebo provokace,

epistemologický, totiž přesvědčení, že vnější svět ani myšlenky druhých nelze bezpečně poznat, anebo

ontologický, pokud světu a druhým na základě toho upírá existenci vůbec.

Námitky proti solipsismu pocházejí z různých stran. Filosofie jazyka namítá, že pokud solipsista používá jazyka, už předpokládá komunikaci s jinými.

Externizmus : Tato epistemologická teorie odporuje tradiční teorii solipsismu. Zatímco solipsisté věří, že existuje pouze jejich Já a neexistuje okolní svět, Jára Cimrman přišel s myšlenkou, že to je právě filosofovo Já, které neexistuje, zatímco okolní svět ano

Zdroj: https://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=788688;-)

2 0
možnosti
ST

"Rodiny zadržených ruských vojáků se vydaly do Luhanska je osvobodit"

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-luhanska-lidova-republika-ukrajina-vojaci-rodiny-valka.A220726_125150_zahranicni_jhr

To nevymyslíš...

OK, vezměme v potaz, že Rusko uznalo tzv. Luhanskou republiku jako samostatný stát. Jak může tzv. Luhanská republika zadržovat ruské vojáky, tedy vojáky jiného státu? 8-o

Třeba by nám to vysvětlil Lavrov, místní proruští trollové, nebo rádio Jerevan.

23 0
možnosti
ST

Když Rusácký agresor napadl Ukrajinu a začal znásilňovat, rabovat a zabíjet civilisty a zejména děti, silně rozezlen jsem měl se známým na toto téma debatu, ve které jsem navrhoval, že nejlépe by bylo kdyby všechny demokratické státy světa, skončily s Ruskem diplomatické styky... A kdyby to nebylo možné, tak jen jeden člověk-velvyslanec, jako to měly u nás za socialismu některé rozvojové státy - velvyslankyně v bytě v paneláku. Ale pro rusáka by to byl moc velký luxus, dal bych mu jeden pokoj na ubytovně. Zavšivené ubytovně. A kdyby tam žádné vši nebyly, tak bych je tam nechal dodat! ;-O;-D

12 3
možnosti
VP

Typická nenávist. Doufám, že zákon proti nenávistným projevům, který se připravuje, by v tomto případě účinkoval.

3 15
možnosti
Foto

Vždy těm, co jim věří, pokládám otázku, zda by v této zemi chtěli žít. Nikdo mi zatím neodpověděl, že ano a to trvale.

Rusko je zaostalou imperialistickou zemí, která má štěstí, že pro její velikost ji nelze nikdy vojensky obsadit a porazit. Vyváží prakticky jen suroviny, což dělají rozvojové a zaostalé země. V této zemi žije několik stovek pohádkově bohatých a desítky miliónů chodých, což je rovněž jedna ze známek zaostalosti systému. Celý jejich systém vlády pochází z dob byzance, kdy vůdci(carovi, presidentovi) je dovolenou absolutně všechno, on je zcela nad zákony země, které se jinak po obyvatelích vyžadují.

Myslím si, že žijeme v převratné době. Že se Rusko začne rozpadat. Bude to samozřejmě delší proces, ale byl zahájen. Mnoho národů, kteří jsou nyní součástí Ruské federace, vidí, jaké to je, být třeba jen lehce mimo oficiální linii. Násilí, vraždění, genocida.

Tobě karma a nám všem naději, že se dožijeme lepších časů.

50 1
možnosti
Foto

Karma, i mafián, když dá slovo, tak ho dodrží. Rusák ne.

20 3
možnosti
Foto

Co Ruský náčelník, to Vor v zakoně. Ti si o sobě vždycky myslí, že jsou i nad sobě rovnou svoločí...

5 1
možnosti
HH

Plně chápu, že je to Váš subjektivní názor vyostřený nenávistí k Rusku a současnému dění na Ukrajině. Ale úplnou pravdu nemáte.

3 18
možnosti
Foto

Neumím si představit, že bych sám se sebou dokázal žít, kdybych k Rusku po tom všem, co předvádí, necítil nenávist...

11 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

11 2
možnosti
AM

A30d19a25m 40M48a54l80ý

26. 7. 2022 13:59

Je to tak

13 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám