Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IL

I26v94o 62L90y91č85k20a

27. 7. 2022 11:02

Pěkně napsáno. Karma.

4 0
možnosti
SB

Mnozí pravidelní účastních těchto diskusí znají jméno Slavomír Beneš jako jméno ostrého kritika EU a dost silného euroskeptika.

Nicméně Rusko jsem vždy považoval za hrůzu a nemorálnost.

Takže to vaše posledníé souvětí, kdy spojujete padoušstní Euska a eurooptimismus, platit nemusí.

Minimálně u mne neplatí. Rusko za padoucha považuji, EU však vidím jako bandu krasořečníků a mlátičů prázdné slámy.

2 0
možnosti
SB

Z blízkého příbuzenstva vím, jak je složité, když se z nedodržování dohod udělá samoúčel.

Měl jsem tetu, která nesnesla, když se měla podřídit nějaké dohodě nebo i nějakému pravidlu, které bylo zcela nezávislé na lidské vůli.

Takže její zeť jí třeba řekl i to, že "tohle je úplná novinka, jmenuje se to teflonová pánev, má to ty a ty výhody, ale nesmí se na tom nic míchat lžící, musí se dřevěnou měchačkou, aby se ten jemnej povrch nepoškodil."

Kdyby si to přečetla v návodu, tak by to respektovala, ale přeci se nesníží k tomu, aby se řídila tím, co jí řekl někdo osobně, tí spíše když jde o zetě.

Takže hned první den návštěvy, sotva dvě hodiny poté, co jí to ten její zeťák řekl, tu pánev zničila. Přitom v dobách, kdy teflonové pánve byly novinkou, byla jejich tehdejší cena 350 Kčs pětinou nebo šestinou běžného celoměsíčního platu, protože tehdy se běžné mplaty pohybovaly od 18 stovek do dvou a půl tisíc Kčs.

Dokonce je možné (jak jsem tu tetu znal, tak bych si to i uměl představit), že třeba původně ani nechtěla dělat nic na té pánvi. Ale když jí to ten zeťák řekl, tak ji musela zničit i za cenu toho, že místo něčeho, co chtěla dělat původně, dělala něco jiného.

Jí vůbec nešlo o to, aby ta pánev byla zničená, nýbrž o to, aby ukázala, že ona se nebude podřizovat ničemu.

To vše se odehrálo v dobách, kdy jí to perfektně myslelo a bylo jí kolem šedesáti let. Žádný Alzheimer, nic takového. Do očí však tvrdila, že si naprosto nevzpomíná, že by jí tohle kdokoli říkal, a že to nevěděla. Raději předstírala i svou vlastní hloupost, jen aby se nemusela podřídit něčemu, co jí někdo řekl. To bych ještě i pochopil, kdyby se jednalo o něco, co by záleželo jen na lidech. Nechce se jiným lidem podřizovat v něčem lidském. Ale fyzikální a chemické vlastnosti teflonu jsou na lidech nezávislé.

S takovými lidmi na mezilidské úrovni a s takovými národy na mezistátní úrovni nelze spolupracovat.

16 0
možnosti
JZ

Jestliže v Rusku je běžné, že policisté, důstojníci FSB, armádní důstojníci a členové dalších silových složek vybírají od podnikatelů výpalné s tichým souhlasem Putina, pak Rusko není normální zemí.

8 0
možnosti
JR

J52a87n 67R94i40c69h43t78e22r

27. 7. 2022 10:37

V tom případě není normální ani Ukrajina, tam to bylo běžné.

(mimochodem, když se zeptám, odkud víte, že Putin k tomu vydírání udělil tichý souhlas, dostane se mi relevantní odpovědi, nebo budu automaticky označen za kremloida a prokremelského židobolševického agenta?;-)

6 0
možnosti
SJ

Něco mi říká, že autor není zcela v pořádku. ;-)Asi ty vedra.

2 21
možnosti
JF

A co konkrétně byste na jeho článku chtěl rozporovat?

9 0
možnosti
RK

Nejdříve se Gazprom vymlouval na vyšší moc....

Česká republika si do druhého dne zajistila jenom část kapacity terminálu....

A to staciloaby Putin prohlásil, že Gazprom vše splní....

Rusak se pos ....

6 0
možnosti
LJ

L36u70d81ě31k 74J29a14š81a

27. 7. 2022 4:24

Přesné, karma!

7 1
možnosti
Foto

je krásně vidět, že to přesně zapadá do mé teorie...

I'm not the Messiah! Do you understand? Honestly!

- Only the true Messiah denies his divinity.

- What? Well, what sort of chance

does that give me? All right, I am the Messiah!

- He is! He is the Messiah!

Jinak se tomu říká konfirmační bias: výzkumník bádá v zajetí své předpojatosti.

5 2
možnosti
Foto

A já si až doteď myslel, že mít občas k něčemu svoji teorii je lidské, a hle, ono je to mesiášské...

0 0
možnosti
JU

J40o11s52e76f 41U40l87m51a97n

26. 7. 2022 22:36

Ta frustrace Rusů dosahuje obludných rozměrů a je vidět i z oficiálních míst. Takové ty řeči, že nadvláda Západu skončila apod. Ano, Západ má své úlety od třiceti pohlaví, posedlost migranty přes BLM až po Ggreen Deal, ale není to o tom, že by Rusku něco diktoval. Zlej Západ dokonce ani nemůže za to, že ruští sportovci dopují ani za to, že evropské státy samy chtějí do NATO. Takový ten ruský komplex se projevuje i u těch jejich miliardářů. Zatímco na lidech jako je Musk, Gates nebo Buffet skoro ani nepoznáte, že jsou to miliardáři, na černochovi, Arabovi či Rusovi to poznáte téměř spolehlivě.

28 3
možnosti
Foto

Souhlas, paradoxně za to, že evropské státy chtějí do NATO může samo Rusko.:-)

10 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 22
možnosti
PS
ZK

Ale jo, pane Kroupo, vobčas upustit páru je potřeba, ale hudrat pořád dokola, tomu se říká mlácení prázdný slámy. Dnes máme klávesnice, a tak už ani není třeba zvednout zadek a přes zábradlí balkonu zařvat to krásný, "proletáři všech zemí, vyližte si!" Kdyby pan Kodet tu známou větu, která zní blaženě, ale nic neřeší, opakoval dokola, ztratila by glanc.

EU uplatňuje na Rusy sankce. Je to vlastně házení klacků pod nohy. Rusové na tomhle poli konfliktu konají úplně stejně a připusťme, že z těch jejich klacků pod našima nohama nám, na konci roku, může bejt i hezky zima.

Jinak vážně nic proti vám. Jsem na tom stejně. I já pomyslně stojím vedle vás za zábradlím pavlače a koukám jak dole na dvorečku silnější mlátí slabšího. Ani já, stejně jako vy, víc nedokážu - bohužel.

7 17
možnosti
MH

M14a46r37t73i50n 31H75o62l23y

26. 7. 2022 23:08

Zajimavy prispevek, ze ktereho se dovidame, ze EU hazi Rusku klacky pod nohy a proto oni se chovaji stejne... Nemyslim si, ze by EU v poslednich deseti nebo vice letech hazelo Rusku klacky pod nohy, naopak si Rusko podlezalo, viz Nemecko, Francie, Italie apod. Byla chyba, ze si ta rizika, o kterych se pise v prispevku, EU neuvedomovala daleko drive. A vam by bylo v zime doma teplo a nemusel by jste si kupovat na zabradli teply kabat.

16 2
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám