Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Myslím, že kdyby prezident mohl, tak by jsme čučeli na ten tanec po volbách s ohýbání ústavy, protože to si on vždycky užíval.

Takhle se jednou dozvídáme že prezident "půjde" v pátek volit, další den se dozvíme, že už je 14 dní nemocen. Po převozu do nemocnice, se o stavu prezidenta dozvíme ve středu, ale je čtvrtek a žádné vyjádření nebylo.

A to všechno veřejnosti tvrdí Ovčáček a Mynář, čili lžou. Takže budeme ignorovat výsledky voleb, necháme vládnout vládu bez důvery, čekáme na prezidentovo vzkříšení / nanebevzetí, nebo já nevím na co.

27 0
možnosti
Foto

Myslím si, že se stará vláda bude chtít toho horkého bramboru rychle zbavit a jsem zvědav, co si s ním počne ta nová. Covid sílí, ceny stoupají, energie bude za chvíli na lístky, automobilky zastavují výrobu, státní kasa zadlužená, státním zaměstnancům a důchodcům naslibováno navýšení příjmů, zákulisní "kamarádi" lační po zakázkách.......

3 3
možnosti
AL

Pan dožívající premiér si z nás dělá legraci už 8 let a občanům to taky evidentně nevadí, tak vo co de...

6 0
možnosti

V podstatě máte pravdu, ale jsem si jist, že kdyby byl Zeman hypoteticky zdravý jako řepa, výsledek by byl stejný - svolal by schůzi na nejzazší možný termín a nikdo by nemohl říci ani popel, protože to (bohužel) nic protiústavního není. Myslím si, že pokud se Zeman zvetí, využije všech možností, jak prodloužit vládnutí Babiše co nejdéle. Pak už by ale měly vítězné koalice skutečně jednat rázněji.

12 0
možnosti
Foto

Ono to určení schůze je jen špička ledovce. Tady jde hlavě o princip, kdo vlastně u nás může a hlavně z jakého pověření vládnout prezidentským hlasem.

8 0
možnosti
Foto

Dávám Vám karmuR^.

Mám ale jen jednu technickou poznámku. Na zdravotní stav prezidenta (zdravotní způsobilost prezidenta vykonávat funkci) se podle mého laického názoru asi může OFICIÁLNĚ dotázat jen úzký okruh lidí - premiér, předseda Senátu a předseda PS. A ani těm nemusí být odpovězeno s odkazem na lékařské tajemství. Že koalice SPOLU (a další politici) si nedokáže bouchnout do stolu nebo srovnat hradní partičku, bych jí proto až tak nevyčítal, protože k tomu prostě nemá žádné páky (odkaz na zákon apod.).

Mělo by se ale něco změnit v zákonech (či Ústavě), abychom se v budoucnu podobné nedůstojné frašky vyhnuli....

18 1
možnosti
Foto

Ano, ukazuje se, že když se prezident rozhodne obklopit různými individui, může se lehce stát, že to vypadá jako v Pyšné princezně s králem a jeho "rádci"... A to je jednoznačně špatně.

13 0
možnosti
Foto

Teď jsem zrovna četl, že ani premiér nemá s prezidentem ŽÁDNÝ kontakt. To někomu přijde normální...? Mně tedy ne!

8 0
možnosti
Foto

Mně spíše připadá, že premiérovi takový stav vyhovuje, takže ani ten kontakt aktivně nevyhledává...

13 0
možnosti
IB

zrovna jsem pročítala Novinky a iDnes a přemýšlím stejně - copak jsme opravdu úplně bezzubí? Nerozumím tomu vyčkávání a hodně mně ta situace znepokojuje

5 0
možnosti
Foto

Jaké vyčkávání? Vraťte se do historie a porovnejte jak to dlouho trvalo vládám předešlým a co teprve ve světě.

0 0
možnosti
Foto

P36e46t27r 13B34u90r42i23a89n

14. 10. 2021 12:51

Ahoj Vladimíre, tady ani není co věřit, pokud není člověk zaslepeným obdivovatelem. Mě ještě zaráží, že v úterý psali, že se ve středu vyjádří, tuším Ovčáček, že podají bližší informace. A opět ticho po pěšině. Když Zemana přijali na ARO, tak řekli, že léčba může trvat tři týdny. Osmého je za týdny 4. Skoro bych i řekl, že hrají o čas a vsadili vše na jednu kartu.

18 0
možnosti
Foto

Ahoj, no Mluvčáček se ve středu vyjádřil, napsal, že měl pan prezident k obědu meruňkové bochte a na další den bude vinná klobása a br-kaší...:-)

5 0
možnosti
Foto

Taže prezident vlastně o ničem nerozhodl.

1 0
možnosti
Foto

To si přesně myslím.

1 0
možnosti
Foto

Souhlas, Vladimíre, jen možná bylo lepší napsat KLDR. ;-)

2 0
možnosti
Foto

Jo, je fakt, že to skloňovaní Korey nikdy nevím přesně...

0 0
možnosti
VB

Nemělo by se počkat, až bude Zeman mimo JIP? A má logiku, že Zeman chce využít své pravomoci a nechce přenechat iniciativu jiným. A mám pocit, že i opozice pracuje s termínem 8.11., takže o co jde? O spravedlivé rozhořčení? Nebo hyenismus?

0 11
možnosti
Foto

Jděte do kopru s hyenismem. Jediné hyeny, které v tomto případě vidím, jsou ta smečka z Hradu. Mně nevadí, že je prezident nemocný, respektive to chápu, ale vadí mi ta hradní klika, která mluví za něj.

16 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám