Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Roušky a respirátory - jasně, OK. Je tu však jedno velké ALE: ty fungují jen za předpokladu, že je používáte správně. Hadrovou roušku vyvařujete, jednorázové respirátory často měníte. Jenže k tomu je zapotřebí řádné poučení a osvěta, která tu naprosto chybí. Takže vláda si klidně nařídí respirátory, dokonce i venku. Z toho nutně plyne, že řada lidí bude šetřit (mnozí z existenční nutnosti) a nebudou je používat tak, jak je třeba. Z toho čuchám časovanou bombu, která hrozí dalším zhoršením celkové situace. A osvěta? NULA. Tato vláda je extrémně nebezpečná a patří za mříže.

14 1
možnosti
MK

Rouškám jsem nikdy nevěřil a proto dosud používám tu z března loňského roku. Kdo v jedné roušce přežije tři vlny covidu, je nesmrtelný.

Nyní s respirátorem to bude stejné. Poučil jsem se z chyb a koupil si tentokrát černý, aby to na něm nebylo tolik vidět.

2 4
možnosti

Náš problem není vláda ale my samy. Volám parlament k zodpovědnosti že nekonal po celou dobu pandemie. V době kdy si parlament zasedá v režimu půlka zasedá a půlka je "doma "okamžitě požaduji aby ten týden "volna" měl každý volený zástupce parlamentu otevřenou kancelář jen pro styk z voliči. To považuji za absolutní nutnost pro řešení situace z šířením covidu dostat poslance pod tlak ,mají to příliš snadné. Okecává to jen pár jedinců za koalici, stranu nebo klub ale nikdo neřekne že mluví za voliče všechny voliče a voliči se musí!!!! je to povinnost každého kdo cítí že nás nikdo neposlouchá ozvat přímo cíleně na svého voleného zástupce. Demokracie je především osobní zodpovědnost každého voliče.

0 0
možnosti
PC

Pane Kroupo,

vy zjevně vidíte popírače v každém, kdo dokáže reálně analyzovat tuto situaci a chápe, že rok(!) trvající restrikce nejen že nijak nepomáhají lidi zachraňovat, ale naopak produkují čím dál více nemocných, zoufalých a vyčerpaných lidí. Je to jako mor, který stravuje fyzické a psychické zdraví a plodí stále více nešťastníků, kteří si už sáhli na samé dno a mnozí z nich si dobrovolně vzali život.

Není divu, že celková nálada lidí je na bodu mrazu, neboť nejenže nevidí světlo na konci tunelu, ale naopak vnímají, že je u nás situace čím dál horší, vlastně nejhorší na světě.

Naši politici trestuhodně hodili přes palubu i ty nejnevinnější, děti a jejich rodiče. V podstatě nám všem vzali svými nejabsurdnějšími "opatřeními" většinu práv a svobod, a to i za cenu protiústavních kroků. Jejich počínání nemá s ochranou zdraví naprosto NIC společného a musí to vidět KAŽDÝ jen trochu myslící člověk!

Nazvat lidi, kteří si tu zkázu plně uvědomují a kritizují ji, popírači, nebo dokonce sobci nebo viníky je velmi za hranou. Tito lidé nepopírají samotnou nemoc(!), dodržují všechna absurdní opatření, ale vymezují se proti bezbřehému neumětelství, chaosu a aroganci politiků, kteří nás všechny uvrhli do naprosté beznaděje, zoufalství a bídy, která nikoho z nás nemine.

19 5
možnosti
RK

Přesně. Tady si někteří v rámci svých zaběhnutých vzorců udělali dvě skupiny. Dvě škatulky a nic mezi tím.

4 3
možnosti
Foto

Ona je každá nemoc nebezpečná, více či méně. Když se podíváte na počet zesnulých za rok celkem a na počet těch, kteří zemřeli na samotný covid (ač jinak byli zdrávi), jistě si povšimnete značného rozdílu. Na co tedy zemřeli ti ostatní, kterých je přeci jenom pořádná většina? Na rakovinu, na různé cévní příhody? Ve srovnání s tím je koronáč sice nepřijemná nákaza, která nás překvapila nepřipravené, tedy bez imunity (o nepřipravenosti státu nemluvě), ale stále není hlavní příčinou úmrtí. Jako byla třeba španělská chřipka.

A to je, oč tu běží: reagovat úměrně danému nebezpečí. A to převažující většina občanů dělá. Pak tu máme pár expertů, jako je VK st., kteří jsou spíš k smíchu, a na druhé straně pár vyplašenců, jako např. pan prof. Flégr - a pan autor článku. A ti, bohužel, k smíchu nejsou, protože straší labilní občany, kteří pak vinou stresu a strachu ztrácejí přirozenou imunitu - a koronáč je dostane.

Možná, že pan autor sám má, díky strašení, na svědomí někoho, kdo tu ještě s námi být mohl. Což platí i pro ostatní plašitele.

Jediné, co může fungovat, je racionální přístup, založený na rozumové úvaze. A ten žel, chybí zejména naší ctěné vládě. :-P

9 6
možnosti
AK

vyplašenců? Bratr vyplašenec fakt nebyl a skončil v nemocnici s oboustranným zápalem plic na kyslíke...Modlete se, ať to na vás neskočí a vy pak nepíšete do diskuse z nemocničního lůžka - teda pokud na vás nějaké zbyde

7 4
možnosti
ZD

Souhlas. Čím déle a lépe se v které společnosti lidem žije, tím více a hlubších se nahromadí problémů. Řeší se banality - kdo se může na koho a jak koukat a komu co říct a lidi pravidelně nepamatují na možná rizika. Postupně se zefektivňují a tím oslabují obranné systémy, které se naopak postupně budovaly po válce - tedy po krizi. Po desetiletích nebyly povodně a pak nás zaskočily.

Naučili jsme se ráno snídat v Praze a večer si zaskočit v Číně na kachničku. Želvu, kterou si přivezete musíte umístit do karantény a lidi??? A tak nejen nás zaskočila potvora, která odhalí slabiny a slabý systém nás vytrestá.

7 1
možnosti
RK

Napsal jste velkou pravdu. Řeší se banality. Náš mikromanažer machruje, že uměl sehnat postele, támhle zase dvacet krabiček nějakého léku atd. Ale abychom po roce měli pandemický zákon, abychom nemuseli každý měsíc licitovat o nouzovém stavu, aby pandemickou situaci řešil jeden orgán, aby se nervala mezi sebou vláda, ministerstvo zdravotnictví, krizový štáb... A čeho jsme svědky? Totálně rozhádané vlády, která se po každém zasedání mezi sebou pere, kdo se na tiskovku půjde předvádět před kameru.

3 1
možnosti
RP

Víte zvykli jsme si za poslední roky na pěkný život. Češi patří k národu který rád cestuje, vzpomeňte si na letní manévry o dovolených a zimních na lyže. Je to národ chalupářů, prostě svoboda kam se podíváš. A najednou je to vše ohroženo tak, jak jsme znali jen z katastrofických filmů ve kterých se to vyřešilo levou zadní. Ke všemu je tu vláda kterou část národa nerespektuje, premiér bez zkušenosti z politiky, špatně se vyjadřující, médií nepodporovaný a ten jeho majetek... Tak je to nejen boj s Covidem ale i boj s ním. Ale když vám kolem umřou přátelé o kterých jste si mysleli, že tu ještě pár let mohli být, tak si člověk uvědomí banalitu toho hádání. O rouškach, pivu v lahvích, odstupech v obchodech, zavřených vlecích. A ať mě nikdo neříká že se té nemoci neboji.

10 1
možnosti

Neslyšela jste někdy, že si člověk zvykne i na smrt?

A bohužel si lidé zvykli, že všechny průšvihy se okecají. Třeba ve Vašem stylu (to nebylo míněno osobně). Lidé otupí. Je to automatická reakce.

3 1
možnosti
LT

Měl bych jen drobnou otázku na zdejší diskutující, kteří tvrdí, že o nic nejde.

Jste tedy ochotni podepsat prohlášení, že v případě, že se u vás, či vaší manželky případně vašich dětí objeví nemoc Covid-19, vzdáváte se jakékoliv lékařské péče, včetně případné nutné hospitalizace na lůžkovém oddělení a tyto místa a péči přenecháváte lidem, kteří jsou "svědci covidovi" a zbyteční hysteričtí panikáři? Neboť vám je jasné, že jde o pouhou další chřipku, kterou dokážete bez lékařské pomoci vyléčit doma.

Samozřejmě dané prohlášení by bylo neodvolatelné a bylo by bráno jako závazné pro všechny zainteresované.

2 3
možnosti
RK

Můžete mi tu ukázat ty diskutující, kteří tvrdí, že o nic nejde?8-o

7 0
možnosti
RC

Co to zase je za stokrát vybojovanou bitvu. To si nedokážete představit, že existují i lidé, kteří nepopírají smrtelnou nebezpečnost covidu pro určitou skupinu občanů, problémy, které může způsobit špatně nastavený systém zdravotnictví ostatním, ale přesto všechno je pro ně daleko důležitější osobní svoboda?

4 1
možnosti
JK

Jo, občas najdu v krabičce vyluhovaný čaj, možná i víckrát, a tahle vaše agitace je to samý. Ježiši, napsat, že budete dál dodržovat odstup a omezovat kontakty... to je blogová revoluce, pane Kroupo :-)

8 4
možnosti
JR

J66a23n 44R75á91ž

3. 3. 2021 18:19

KARMA, pane Kroupo!

COVID je nemoc, u níž těžký průběh postihuje relativně velký počet nemocných. Virus SARS CoV2, který nemoc způsobuje je extrémně nakažlivý a to zvláště v nových mutacích.

To jsou fakta a popírat je může opravdu jen pitomec a je jedno, kolik titulů má před jménem a jakákoliv diskuze s pitomcem je jen ztráta energie.

7 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám