Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Češi jsou národem bláznů. Je zbytečné jim cokoliv vysvětlovat. I kdyby jim pod nohama vybuchovaly nášlapné miny, tak budou tvrdit, že na ně spadly z letadel.

8 4
možnosti
OL

Kroupa a jeho strachy.... To už tu dlouho nebylo...

3 12
možnosti
VL

Asi potřebujete zažít totéž co s Covidem zažil autor blogu.

12 2
možnosti
MA

M22i86l55o88š 90A19d58a95m

4. 3. 2021 10:47

podle mne nejvetsi zasluhu ma takzvane demokraticka opozice a s ni spojena verejnopravni televize. Oni totiz zavetrili, ze se budou delat nepopularni opatreni a to se jim hodilo. Coki vlada udelala bylo spatne. To, ze republika i lidi padaji ekonomicky na usta, tak nevadilo, muze za omezeni preci Babis.

A misto aby vlada vladla, tak se musi branit. A vetsina prace pod tlakem neni optimalni.

Rozhodne stavajici vedeni statu neni dobre. Ale opozice mu nesaha po kotniky.

7 4
možnosti
Foto

Já myslím, že největší nebezpečí je lež, ohýbání reality podle toho, jak se komu hodí. Jistě jsou lidi, kteří měli náročnější onemocnění, naopak znám lidi, kterým nebylo vůbec nic (kromě pozitivních testů), ale o tom se nemluví. Staří lidi, kteří zemřeli na soubor jiných onemocnění, ale hodí se do statistiky těch tisíců mrtvých. Chápu pouze to, že jsme masírovaní a manipulovaní ke strachu, což je báječná výchozí pozice, aby lidi dělali co se jim řekne.

7 7
možnosti
Foto

Ale ono při smrtící pandemii JE nutné, aby lidé dělali, co se jim řekne. To je to opravdu tak složité pochopit...? Vážně věříte tomu, že je možné boj s covidem vyhrát, když se nechá každému na uvážení, aby si dělal, co se mu v takové těžce zkoušené době zachce? Pokud ano, tak neznáte vůbec lidskou povahu. V některých situacích není možné nechat lidi, aby si dělali co komu napadne. Nemusí se Vám (nám) to líbit, ale taková je realita. Vemte si vládu v době ozbrojeného konfliktu - vážně by byl dobrý nápad nechat všechny, ať si dělají co chtějí? A my jsme ve válce, i když neslyšíte střelbu a nepadají Vám na hlavu bomby...

11 5
možnosti
LU

Každý rozumný člověk, který není ovce, věří jen tomu, co vidí na vlastní oči. Kdo kdy viděl na vlastní oči ten údajný virus?

A navíc, když už něco vidím na vlastní oči, tak tomu stejně věřím jen tehdy, když tomu věřit chci.

0 8
možnosti
MN

Tu první větu myslíte vážně pane Urbanieci?

Viděl jste na vlastní oči velryby, Himaláje a spermii? Existují vůbec?

My co věříme že velryby, Himaláje a spermie existují jsme ovce? Spermie jsou taky "údajné"?

4 0
možnosti
MN

1. Protože jsme Švejci co všechno vědí nejlíp a všechno co přijde seshora jim přijde podezřelé a musejí mít hlavně tu svou hospodu a ostatní je jim šumák.

2. Protože jsou mezi námi sobci, co sice vnímají Covid jako nebezpečí, ale "proč jám bych se měl uskromňovat, ať to udělají ti druzí".

3. Protože si někteří z nedodržování omezení udělali hurádodboj proti Babišovi. Ne že by si to ten holomek nezasloužil, ale tohle dětinské trucdisidentství odskáčem nakonec všichni. Ti co Babiše volili i ti co jim byl odporný dávno před Covidem (jako např. mně). Koronavirus totiž mrška jedna nemá žádnou politickou orientaci.

4. Protože jsou mezi námi i tací, co jsou sice z koronaviru podělaní až za ušima a třesou se strachy, ale protože si sami před sebou i okolím bojí to přiznat tak dělají jakože hrdiny a vytěsňují zmínky o pandemii a řvou: strašení! chřipečká! masírká! Nejraději by byli aby platilo: Nevidím Covid, neslyším Covid, není Covid. Strkají hlavu do písku.

9 9
možnosti
JS

J46a26n 48S64o97u87č59e96k

4. 3. 2021 8:26

Dobrý den pane Kroupo, myslím si, že si jen nesprávně vykládáte slovo "popírač". On totiž asi dnes nikdo nepopírá, že je tu nějaká nová epidemie, která se poměrně rychle šíří. To je asi fakt, který rozumný člověk vnímá. Domnívám se ale, že to, proti čemu část společnosti protestuje, je způsob boje s touto infekcí. On totiž někdy doslova připomíná snahu " my ten vir zničíme, i kdybychom tu měli všechno spálit". A o vyloženě nelogických, ba i směšných opatřeních ani nemluvím. Ono ale nejde vést boj s epidemií jen z nějakého hlediska epidemiologů, ale měli by se k němu vyjadřovat i ekonomové, psychologové a sociologové. A navíc, nezdá se Vám, že se z covidu stala dnes spíše nová ideologie a točí se v něm takové peníze, že záchrana lidí je pomalu odsouvána na druhou kolej? Jak jinak si vysvětlit, že přece existují léky, které evidentně zabírají a existují vakcíny, jimiž lze naočkovat v krátké době většinu populace. Ovšem ať již z ideologického hlediska nebo kvůli finančním zájmům farmaceutických společností, není povolené je používat.

9 0
možnosti
Foto

V mnohém máte pravdu, ale v jednom ne - osobně si myslím, že epidemiologové musejí jednat jako první a až jak oni dopadnou, mohou se vyjadřovat ekonomové, psychologové a další. Když epidemiolog nezachrání život člověka, pak nemají koho řešit ani ekonomové, ani psychologové. Každá věc má svůj čas a dnes je dle mého čas právě lékařů...

3 2
možnosti
Foto

Dle statistiky Českého úřadu: Počet zemřelých v roce 2019 dosáhl 112,4 tisíce bez Covidu.

. Jak výše uvedeno, v roce 2020 kdy začal řádit Covid úřad uvádí nárůst o 17 tisíc zemřelých víc. Takže Covid přímo a nepřímo zavinil smrt 17000 lidí v roce 2020.

Takže trochu matiky., počet obyvatel : počtem obětí.

10 200 000 : 17000 = 600

Takže za celý rok 2020 zemřel na Covid či s vážnou nemocní s Covidem z 600 obyvatel průměrně 1 člověk.!

Na celou Prahu s počtem 1 mil. 200 tis. to je 2000 občanů za rok, denně, 5.5 Nemluvím o nakažených a nemocných. V roce 1990 v Čechách zemřelo na chřipku 18 tis. lidí. No a takový humbuk.

V roce 2021 vir může řádit vice, či méně. Konec roku nám poví jak pracuje vakcína.

0 4
možnosti
Foto

Mohl byste prosím odkázat zdroj statistiku nebo lékařskou zprávu, podle níž zemřelo v roce 1990 na chřipku 18 tisíc lidí?

Pokud jste si to vymyslel, tak samozřejmě žádný konkrétní odkaz na zdroj nepředkládejte.

2 0
možnosti
IP

I68v68a95n 55P30o13u86l

4. 3. 2021 7:32

Problem nasi spolecnosti je ten, ze jsme zapomnelu, ze i clovek je smrtelny. Cim je organismus starsi, tim blize je ke svoji nevyhnutelne smrti. Stari a nemocni proste umiraji a politici, lekari i kazatele s tim nic neudelaji.

9 2
možnosti
PK

Ano. Vnímá to tak i většina seniorů. Jen vláda se je snaží za KAŽDOU cenu zachránit, i kdyby to mělo znamenat totální zničení země. Takto přece vyspělá civilizace fungovat nemůže. Rv

4 9
možnosti
TK

Odpírač nejsem, do obchodů jsem například chodil i celé léto jen s respirátorem, dalo by se tedy říct, že osobním chováním jsem až na extrémně opačném konci, než jsou popírači. Přesto pro ně nějaké pochopení mám. Proč?

1. Někdo je tak povahou prostě nastaven. Každý máme jiné priority.

2. Někoho mnohem víc trápí ekonomické škody, zavřené školy a omezení vyžití (přestože by ty ekonomické škody při neřízené epidemii mohly být větší).

3. Tento bod měl nyní být spíš jako první. Vláda vytváří zjevně tak nesmyslná a přitom otravná omezení, jako by spíš chtěla cíleně promořovat. Vzhledem k jasným primárním místům přenosu, kterými je rodina a přátelé - pracovní kolektiv - školní kolektiv jsou ze všech stávajících omezení z epidemiologického hlediska smysluplná pouze ta, která zavřela školy a nařídila nosit respirátor a roušky v místě styku cizích lidí. Většina ostatních opatření jsou jen viditelná opatření "na oko" která zvyšují nespokojenost lidí, ale epidemiologický efekt mají minimální.

Můžeme vzít už to poslední - "uzavření" krajů, které vlastně žadným omezením není, protože hranice kraje i dříve překračovali hlavně lidé, kteří jedou pracovně, a ti je smí překračovat dál. Provoz mezi kraji se nesnížil. Těch pár "zastavených" lidí, kteří jezdili do bližšího obchodu, nebo na výlet absolutně nestojí za ty manévry. Nebo ty zavřené jídelny, to epidemiologický význam mělo a oni to druhý den zruší. Takže žolíky si vyplácali, přínos žádný, jen ze sebe udělali ještě větší pitomce. Takže chápu, že lidi uz nebaví tolerovat opatření, která jsou z 80 % omezující a přitom téměř neúčinná. Když si k tomu přidáme neschopnost očkovat, to že už se dávno netestují zaměstnanecké kolektivy, že smetánka na opatření kašle, že ani členové vlády a zástupci MZ před kamerou neumí zatěsnit respirátor, že hlavním epidemiologem je vlastně Babiš, že ani opozice neskýtá naději lepšího vedení, že vlastně jediné, co nás chvíli spasí, je letní slunce, ale v září nás na 95 % čeká opět to samé nanovo.. :/

17 0
možnosti
Foto

Já se přeci v článku vlády nezastávám a vidím její chyby zrovna tak, jako Vy...

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám