Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

Vážení diskutující,

pan Kroupa na můj příspěvek (vložen zde níže pod čarou), napsal toto:

"Vladimír Kroupa 87812:

Asi byste si měl osvěžit, jaké místo ve společnosti Vám náleží... Až budete v pozici, kdy budete moci velet a ne muset poslouchat, tak to bude jiná.

Zatím si ale zjistěte, jak je to s tím příslovím, co dělá větší pes... "

Rozumíte tomu, co tím chtěl říci? Co si o tom myslíte?

Případně prosím o vysvětlení i blogera.

.........................................................................................................................

Pavel Mašek 92052:

NE, pane Kroupo, opravdu NENÍ nutné aby "lidé dělali, co se jim řekne", pokud to jsou nesmysly. Je nutné aby dělali to, co omezí rizika přenosu - tzn. omezení kontaktu a nošení respirátorů FFP3 pokud se cítím být ohrožený (stát by je měl zdarma rozdávat ohroženým). Nošení "hadru" na liduprázdné ulici, pohyb venku v noci, když nikoho nepotkám, zákaz vycestování mimo okres do přírody, kdy jsem venku sám - to je neúplný výčet trestuhodných omezení svobod, které jen popuzují obyvatelstvo a tak snižují jeho ochotu dělat to, co by snad i účelné bylo.

11 3
možnosti
PK

Mně to přijde jako známé "držet hubu a krok". :-/

0 2
možnosti
Foto

Karma.

Pojmenoval jste skvěle dva aspekty, které v přístupu lidí ke covidu hrají obrovskou roli. Skrze média, kterým těžko člověk uteče, podvědomě (ne úmyslně) hodně lidem nedochází, že tohle se děje tady, i nám. A ten druhý, přístup, kdy si to spojují čistě s Babišem, potažmo vládou, tak nač to dodržovat.

Těch hlavních aspektů je jinak více. Například velkou roli určitě sehrávají psychologické faktory. Trvá to už poměrně dlouhou dobu, lidé otupí, unaví se, chtějí přirozeně žít, což zase vede k tomu, že si začneme ospravedlňovat své chování.

Nikoho nesoudím, každý si musí šáhnout do svého svědomí. Já sám nařízení dodržuji. Taky to ovšem nejde donekonečna. Chápu, že někteří už toho mají dost.

4 0
možnosti
AK

Co třeba proto, že vážný problém je to pro těch 5 nebo kolik % hospitalizovaných, zatímco pro těch zbylých 95 %, kteří to mají lehčí nebo bezpříznakové to žádný problém není? Nebo v reálu spíš tak 1-2 % všech nakažených, vzhledem k tomu, že testy zdaleka neodhalí všechny.

4 4
možnosti
Foto

Zrovna dnes se mi omlouvala kamarádka, která covid zlehčovala. Onemocněl jí syn. Není na tom tak aby byl v nemocnici, je doma, ale má problém i s tím aby si došel na WC. Mladý, 17 let. Sportovec. Záchvaty kašle, dýchavičnost. Je z toho jako matka zoufalá.

8 1
možnosti
JV

Mnoho lidí se cítí býti disidenty odporujícími současné vládě, především premiérovi Babišovi; myslím, že je to jakýsi myšlenkový kotrmelec: nesnáším Babiše, tak se pomstím nedodržováním hygienických opatření.

9 4
možnosti
Foto

Přesně. Zblbnutý antibabiš politikou. Pak na argument, že ta opatření nejsou Babišovo, že tak a mnohem přísněji to bylo třeba v Izraeli, v Itálii a v dalších zemích, nevědí co odpovědět.

6 1
možnosti
PM

NE, pane Kroupo, opravdu NENÍ nutné aby "lidé dělali, co se jim řekne", pokud to jsou nesmysly. Je nutné aby dělali to, co omezí rizika přenosu - tzn. omezení kontaktu a nošení respirátorů FFP3 pokud se cítím být ohrožený (stát by je měl zdarma rozdávat ohroženým). Nošení "hadru" na liduprázdné ulici, pohyb venku v noci, když nikoho nepotkám, zákaz vycestování mimo okres do přírody, kdy jsem venku sám - to je neúplný výčet trestuhodných omezení svobod, které jen popuzují obyvatelstvo a tak snižují jeho ochotu dělat to, co by snad i účelné bylo.

12 6
možnosti
Foto

Asi byste si měl osvěžit, jaké místo ve společnosti Vám náleží... Až budete v pozici, kdy budete moci velet a ne muset poslouchat, tak to bude jiná. Zatím si ale zjistěte, jak je to s tím příslovím, co dělá větší pes...

3 5
možnosti
MK

Největší podíl na současném stavu společnost ma jí média, která rozdělují společnost stále nás živí Covidem jako by se nic jiného ve světě nestalo. Na všech opatřeních hledají co je špatně a už se nedovíte co se povedlo. Připadá mi to, že všichni novináři, komentátoři a také poslanci mají radost z toho co se zrovna nedaří a cudně zamlčují příčiny toho stavu protože se považují ta ty co tomu nejlépe rozumí a své názory schovávají za tzv.odborniky co mají zrovna ten názor co se jim hodi. Hlavně když vyrobí senzaci. No prostě hnus.........

5 0
možnosti
JC

Jak jste skvěle v článku odhalil, že každý je jiný. A stím i co člověk to názor.

Nemyslím, že jde o popírače. Popírači jsou dle mne velmi malá skupina.

Co je ale mnohem větší skupina, to je ta, která se na věc dívá jinak.

A za vše může vláda. To je pravda. Když už za nic jiného, tak za to, že není schopna přimět a přesvědčit lidi ke společné cestě. Dle mne toho má na triku ale téměř vše.

A aniž bych bojkotoval opatření a řadil se mezi popírače, tak stejně jsou ve vzduchu otázky a známe hlášky.

- Lepší jeden den života, než rok otrotctví.

- Nevychoval jsem tě pro to, aby jsi žil ve strachu.

- Je lepši sejmout celou společnost, nebo prostě nechat přirozený vývoj ať už je sebekrutější?

Otázek a pohledů na věc je mnoho.

Dnes jsem přemýšlel nad jiným. Věnoval se někdo studii, co omezení způsobí? (myslím nyní celý rok). Co když rok uzavřen doma a v práci, bez sportu a bez čerstvého vzduchu oslabí imunitu natolik, že potom Covid sejme člověka 2x snáz? Co když nynější stav je silně spjatý s tím, co prožíváme celý rok?

8 2
možnosti
RK

Pěkná výmluva. Když nechcete poslouchat vládu, co tak třeba demokratickou opozici, která bude vládnout za půl roku oficiálně???

3 0
možnosti
MJ

Opravdu si myslíte, že je správné bojovat proti infekci opatřeními, která ničí společnost a další lidské životy? Myslíte si, že utrpení lidí, které není způsobené covidovou nákazou nýbrž vládními opatřeními, je nutně menší nebo že jejich životy jsou méněcennější? Lidé jsou díky restrikcím dlouhodobě stresováni a unaveni. Proto je minimálně 3 x tolik depresí, přibývá závislostí i těžkých případů všech nemocí... Díky tomuto dlouhodobému stresováni má většina národa stále více podlomené zdraví, takže pokud virus sám neustoupí, situace bude spíše horší... Podle dosavadních vládních postupů jako reakce potom přijde zase jen další stresování... Ještě podotýkám, že svědectvím zdravotníků věřím, nejsem popírač covidu a restrikce dodržuji i když jsem přesvědčen, že většina z nich situaci jen zhoršuje. Jedna moje blízká osoba, která mi bude velmi chybět, už na covid zemřela. A taky si rozhodně nemyslím, že covidem nemohu onemocnět nebo nemohu na covid zemřít. Jenom jsem si jistý, že ničit společnost a lidské životy ve jménu čehokoliv je vždycky absolutně špatně a doplatí na to nejvíce (jako vždy) běžní občane...

13 1
možnosti
PK

R^ Mám to úplně stejně.

3 1
možnosti
Foto

Já to nebezpečí chápu, Vladimíre, ale snažím se zabývat něčím jiným a pořád se tomu nepoddávat.

Mela jsem ho, mám následky, lockdown mě už štve, jako všechny, ale asi právě proto se snažím najít si něco pěkného a neřešit to furt dokola.:-)

1 0
možnosti
JR

Já covid právě prožívám: špatně mi bylo jeden večer, od té doby jen hodně čtu a koukám na Netflix. Neztratil jsem ani čich, ani chuť, jen spím asi dvanáct hodin denně. Zatím nejlepší nemoc, co jsem kdy měl.

Což ovšem neznamená, že nebudu dodržovat nařízení vlády, byť mnohá z nich považuji za nesmyslná.

5 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám