Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díra do pekla se nachází u nás na hradě Houska.

V Americe žije řada mých příbuzných a nějak si neztěžují.

Ovšem: Tahle zem není pro Kroupy. ;-D

0 1
možnosti
JL

Vazeny pane Kroupo. Chci vam jen podotknout vasi neznalost mistniho zivota v USA. Zde je zivot kazdeho jedince postaven na JEHO mysleni, jeho schopnosti a hlavne na jeho uvedomeni, co to znamena byt svobodny jedinec.

Nejsem filozof, abych vam definoval spravne rozdilnost mysleni obcana v CR a obcana v USA. Podstata rozdilu je i minulost teto zeme a hlavne moznosti kazde rasy se dostat do popredi v teto spolecnosti.

Pred nekolika dny jsme si pripominaly den osvobozeni od otroctvi cerne rasy. 1865 je ten rok, kdy smrti asi 600000 obcanu se zeme zbavila tohoto systemu. S prirovnanim k te "kotline ceske", je to 17 let po zruseni nevolnictvi a roboty u nas. Zrizeni ne tak drasticke jako otroctvi, ale stale neprijatelne i na tu dobu.

Co nasledovalo po tomto rozhodnuti je ukazkou diference v mysleni dvou rozdilnych rasovych skupin. Ta cerna v USA nebyla prijata do spolecnosti v mnoha castech teto Unie. Trvalo to dalsich 100 let, nez ten vztah se usmernil. Vsak nepochopeni tech vedoucich te cerne rasy na postupu vychovy sve skupiny (podlozene zakony a penezmi) byly rozkradeny temi vedoucimi a rozdil mezi jinymi rasovymi skupinami se zvetsoval. Take rozpad rodiny (80%) k tomu dopomohl. Vsak nejvetsi tento rozdil nastal propagaci socialisticke myslenky (vse zdarma), podporovany osobnostmi typu Sorose a penezmi ze "silikonoveho udoli", kde ta myslenka socialismu ma silny zaklad.

Vyvoj v USA nasleduje politicky historii CSR. Snad jen rozdil je v zakladech teto Unie. Proto levicacke sily jeste nemaji navrch. Uvidime co je USA zac v listopadovych volbach. Citim silu americkeho obcana, ze si vybere spravne. Bez ohledu na prani pana Abelovskeho.

3 0
možnosti
JS

Kosmeticky rasizmus.

Kosmeticka fitma UNILEVER ma problem. Vyrobce pletoveho kremu s nazvem "FAIR and LOVELY ", ktery ma pokozku cinit belejsi byl obvinen z rasizmu. Firma sidli v Indii a ma rocni obrat $ 580 milionu. Krem ma odbytiste predevsim v Asii a v Africe a je k dostani i v Evrope a v Americe. . V USA, firma Johnson & Johnson jiz vyradila tento krem z prodeje. Je to vysledek on-line petice, ktera jiz nashromazdila pres 12 tisic podpisu, zduraznujicich, ze prodej a reklama tohoto produktu vyvolava pocity nadrazenosti bile pleti a profituje z rasizmu.

1 0
možnosti
Foto

Sám jsem zase Německo léta pokládal za příklad solidní země, kde se dodržují zákony a vládne pořádek. Už ne.

4 0
možnosti
PK

Já též (reakce na nadpis blogu).Je až fascinující, jak mnohé se povedlo Orwellovi v 1984 popsat a jak se to podobá skutečnosti. Bohužel stávající liberalismus nemá ve světe důstojného soupeře a tak...???

2 0
možnosti
DR

Naprostý souhlas a jasná karma. R^

A když si trochu rýpnu. Dle místních hrdinných rusobijců, takový ráj na zemi a kolébka demokracie ke které vzhlíží, to prý je.

2 3
možnosti
Foto

P71e50t13r 59O47m13e76l58k51a

24. 6. 2020 17:12

Vždycky, když si takhle "rýpnete", tak si vzpomenu na jednu hlášku z Cechu panen kutnohorských. :-)

5 0
možnosti
JH

"Vymknutá z kloubů doba šílí..." aneb Pro idioty nastávají zlaté časy!

8 0
možnosti
Foto

V Americe možná, ale u nás už nastaly před pár lety. Jsou pozadu, Amíci.;-)

4 0
možnosti
LB

Před několika měsíci jsem jel autobusem městské hromadné dopravy a na sedadlech naproti mě cestovaly také dvě romské děti. Do jen zpola obsazeného autobusu poté přistoupil důchodce a dost neurvale žádal děti, aby mu uvolnily místo. Děti to učinily tím, že vzaly svůj batoh ze sedadla a daly ho na zem. Ten pán však žádal, aby si odsedly, protože žádal sedět právě na místě, kde seděly. Opět tak činil neurvalým způsobem. Když mu vyhověly, začal si pod fousy bručet cosi o tom, že "jim dá diskriminaci" a podobné kecy.

To už jsem nevydržel a hlasitě mu řekl, že mu uvolnily nejen místo k sezení, ale že mu uvolnily i konkrétní místo, o které si řekl, tak o co mu jde. Pán nic neodpověděl, děti plaše řekly: "Děkujeme".

Celý autobus po celou dobu mlčel, ač vše sledoval.

Na druhé straně si držím peněženku, když mě míjí skupinka Romů a na základě řady zkušeností prohlašuji, že v dané národnosti se prostě nachází mimořádně vysoký počet nepřizpůsobivých lidí a že nejsou nuceni se přizpůsobit. Nejsem ani rasista, ani bojovník proti rasismu, takže mi s tím dejte pokoj.

Ale jestliže na mě někdo, byť nenásilným způsobem, bude na protestech vyřvávat, že jsem v jakési protěžované skupině kvůli barvě své pleti, a že nesu vinu za někoho jiného a že mám někomu poskytovat výhody, protože ho někdo jiný nemá rád, tak se tito "demonstranti proti rasismu" snaží seč mohou, abych upadl do ještě větších myšlenkových stereotypů o lidech prý vystavených rasismu. Mohou dosáhnout toho, že příště už prostě nebudu mít chuť se v autobusu někoho zastat.

Tito protestující pohlíží na osoby tmavé pleti či menšinových etnik jako na nesvéprávnou skupinu jaksi pasivně stojící ve vleku událostí, přičemž zlepšení situace jí má zařídit někdo jiný. To je odporné, pro tyto lidi ponižující a jen zhoršující současný stav. Děje se to na naprosto stejném základě v USA i v ČR.

Z tohoto důvodu nesouhlasím ani s těmi mírumilovnými pochody a demonstracemi proti "rasismu".

22 0
možnosti

No to líbání vanilek přeci propaguje občas papež u bezďáků, tak se to prostě chytlo i ve Státech:-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám