Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Kdyby nás Zeman netáhl tak brutálně do Číny, nikdo by na Tchaj-wan nejezdil. Každá akce vyvolává reakci. Čemu se na tom divíte?

5 2
možnosti
Foto

Jinými slovy přiznáváte, že podle Vás tam ti dva nejedou za obchodem, ani za vědou, ale čistě proto, aby naštvali Zemana... Díky, i tak se dá myšlenka mého článku vyjádřit...

3 6
možnosti
Foto

Pane Kroupo,

jak se dívám, tak jste si pěkně zavařil. Cožpak nevíte, že močit na Čínu (a Rusko) je naše povinnost?

5 10
možnosti
PB

P13e14t58r 32B16u34r45i73a26n

10. 6. 2020 16:05

Žádná povinnost neplatí. Ovšem očekává se, že autor blogu bude tématu rozumět alespoň smykem a nebude kupit demagogie, hovadiny a lži.

U vás toto pravidlo ovšem nevyžadujeme.

10 2
možnosti
Foto

Vladimíre, jde to s Vámi nějak od desíti k pěti. Pokud vyjdeme z názoru, že existuje jen jedna Čína, tak je přece jedno kterou část nebo město některý náš politik navštíví, tedy Peking nebo Taipei, je to úplně jedno.

A jestli, jak níž uvádíte, z toho někdo dělá aféru, tak ji ještě nezvětšuje. Rv

11 2
možnosti
SB

Ona také existuje jenom jedna Ukrajina, ale když nedávno syn pana Babiše měl něco na Krymu (podrobnosti si už nepamatuji), tak lidé vašeho názorového spektra mu to v těchto diskusích dávali pěkně zbaštit!

1 0
možnosti
JF

Víte, pane Kroupo, zkuste pochopit, že pan Vystrčil, zamindrákovaný svou ústavní pozicí čísla dvě, prostě chce jet do Číny, ale tu velkou pevninskou už má zabukovanou naše Excelence pan president Zeman, číslo jedna, pro opakování svého tamního koncertního turné, bo umí světovým celebriťám skvěle preludovat na piano. Dokonce tam k jejich úžasu vystřihl úžasně i Sentimental Journey, ale tuto sekvenci jsem na YouTube bohužel nedohledal. A chudák pan Vystrčil u vědomí toho, že tak sqěle hrát neumí, z toho velkého žalu bere zavděk aspoň cestou na tu maličkatou Tchapei jen za to, že nám ten troch roušek a respirátorů darovala, místo aby nám ten obrovský balík téhož řádně, jako její máteř Peiping, vč. přepravy pořádně naúčtovala. ;-) https://www.youtube.com/watch?v=PuAxrBBIclE . https://www.youtube.com/watch?v=9mWAVPkfXLA

1 4
možnosti
PB

P92e75t79r 14B62u48r82i70a74n

10. 6. 2020 15:00

Je jasně vidět, že celá řada karmujích včetně samotného autora blogu tématu Tchaj-wanu vůbec nerozumí a myslí si, že je to rebelující čínská provincie, která se celou dobu snaží od Číny odtrhnout a osamostatnit se jako nezávislý stát. A že naši senátoři jedou na Tchaj-wan jejich snahy podpořit. Otřesné. Tak to totiž vůbec není!

Podle Konsensu z roku 1992, který po dohodě s USA vyhlásila sama pevninská Čína, je Tchaj-wan naprosto samostatné území s vlastním režimem, ústavou, zákony, parlamentem, poloprezidentskou vládou, vlastní měnou, armádou i vlastní obranou území a vysokým stupněm demokracie. Sám Tchaj-wan se osamostatnit nechce!

Co tam tedy mají jet naši senátoři podle autora podporovat? Vždyť pokud by podporovali všechno to, co jsem vyjmenoval, podporovali by tím samotné prohlášení Čínské lidové republiky, která si to dokonce i zakotvila ve vlastní ústavě (čl.31)!

Je vidět, jak nevole pevninské Číny s návštěvami Tchaj-wanu naprosto zmátla místní blogery a jejich příznivce. Nerozumí tomu, nechápou to a hlavně jsou dostatečně líní si o tom něco vygooglit. A tak sáhnou po tom nejjednodušším, co se jim nabízí: Katalánsko se svým referendem. A lajky se jen sypou.

Jsem z toho, mírně řečeno, rozčarován.

17 3
možnosti
RR

To pan Vystrčil zase povídá, že jeho cesta je důležitá z hlediska, cituji – „ekonomického rozvoje, ..... .....vždyť včera Vystrčil vykládal že jde o principy, ne o groše.

6 4
možnosti
JP

Tentokrát musím říct, že jste se střelil do vlastní nohy.

12 2
možnosti
OZ

Už kdysi dávno o lidech jako jste vy, psal Svatopluk Čech, když psal své povídky o Matěji Broučkovi.

12 1
možnosti
DR

Přesně tak. A nyní se po těch dvou budou všichni předhánět kdo tam pojede jako další. Kašpaři.

5 9
možnosti
Foto

J15a52n 71A55n10d87r32l52e

10. 6. 2020 14:25

Vladimíre, překvapil jste mne, to přiznávám. Váš způsob psaní mi není úplně blízký, zaznamenal jsem i články s různou mírou zmatenosti orientace v problémech, na mě mnohé působí jako snaha cokoli připodotknout k aktuálním tematům, ale to není nic proti Vám, je to Váš styl, stručně "Váš boj". Ale bral jsem Vás bez ironie jako vlastnence, člověka, který kdyby to bylo potřeba, tak na tu barikádu půjde třeba se vzduchovkou. Ale dneska fakt nevím, co nám chcete sdělit. Že s Čínskou lidovou republikou máme být zadobře podle jejicj pravidel za každou cenu? Že máme předem do světa troubit, že každý stát nad deset milonu obyvatel má automaticky pravdivější pravdu než my? Že trvání na hodnotách, třeba idealistických, nemá proti mocným cenu? Že jsme "JEN" malé Česko a máme si sakra dávat pozor , abychom nešlápli větším na palec? A navíc k tématu konkrétně: Čínská republika má pro nás mnohem větší ekonomický význam než ta Čínská lidová. Vystrčil jasně prohlásil, že tam nejede vyzývat ani podporovat nezávislost. A také otevřeně přizbnal, že potřeba projevit naši národní hrdost a odpor proti velkopanským praktikám komunistické Číny vůči němu osobně hrály v jeho rozhodnutí svoji roli. Já si myslím, že dělá dobře, že jede. Vy si to nemyslíte. OK, věc názoru. Ale nějak mi ten Váš nynější nezapadá do kontextu Vašich dřívějších postojů, aŤ už vůči USA, EU, Rusku anebo i ČLR samotné. Vy píšete o pocitech z pana Vystrčila, já si dovolím popsat svůj pocit z Vašeho článku: je to ukázka ustrašenosti a malosti, autor není pevně názorově ukotven...

19 1
možnosti
Foto

Proč si nepoložíte otázku, z jakého důvodu máme být zbytečně rozhádaní s Čínou a proč zvyšujeme i napětí mezi Čínou a Taiwanem?

Položte si otázku, komu tím vlastně posloužíme?

Proč se nevzepřeme zasahování do našich záležitostí ze strany USA, když nám zakázaly Nord stream II.?

1 2
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3082x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám