Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Nejen pan Bicera v této diskusi, nýbrž i někteří jiní účastníci některých jiných diskusí psali o chybějící pitevní zprávě.

Ale z té bychom se tak jako tak nic nedozvěděli. Za prvé drtivá většina z nás nejsme odborníci, abychom stoprocentně porozuměli tomu, co by se v ní psalo. A za druhé by v ní bylo napsáno jen to, která céva byla ucpaná a které části srdce v důsledku toho odumřely.

Zda příčinou infarktu byl nějaký nátlak z Hradu, nebo třeba hádka se sousedem, nebo třeba strach, že na něj praskne nějaký osobní průšvih nemající nic společného s jeho politickou prací, nebo docela obyčejná logika života, že tam všichni jednou musíme a na pana Kuberu to přišlo zrovna teď, jako to mohlo přijít o plůl roku dříve nebo o dva měsíce později, ale náhodou to přišlo zrovna v příslušný den, to bychom se z pitevní zprávy nedozvěděli. To totiž ani patolog při pitvě zjistit nemůže.

Pro patologa by to začínalo a končilo tím, že ta a ta céva byla ucpaná a ta a ta část srdce odumřela. To bychom se z pitevní zprávy dozvěděli, ale ani o slůvko více.

4 2
možnosti
SB

Pane Matuško, ketrý jste mi dal mínus, to si opravdu myslíste, že by v pitevní zprávě by byla věta, že "infarkt nastal v důsledku dopisu od prezidenta republiky"?

Nic jiného než to, že by to v pitevní zprávě nebylo, jsem totiž nenapsal.

Když mínusujete, tak si evidentně musíte myslet, že by to v tom úmrtním listu bylo.

Pitevní zpráva totiž říká jen to, co se na mrtvém těle nalezlo. Napíše se tam například "proražení lebky a následné krvácení do dutiny lebeční", a nenapíše se tam "vražda", jestliže mu tu lebku prorazil zloděj, který ho chtěl okrást, nepíše se tam "pád z motocyklu", jestliže se to stalo při dopravní nehodě, "sebevražda skokem z okna", jestliže se to stalo takto, nebo "pád těžkého předmětu z výšky přímo na hlavu". Napíše se tam jen to, že došlo ke krvácení na mozek v důsledku prozažení lebky.

Tím méně by se to psalo u infarktu, protože u infarktu je to ještě mnohem méně zjistitelné než u toho proražení lebky. Tam víme, jesti v opilosti upadl na hranu obrubníku u chodníku, nebo jestli mu v hospodské rvačce někdo dal ránu pázdnou láhví. U infarktu to tak jednoznačné není.

Klidně mi dávejte mínusů, kolik chcete, ale patříte k lidem, kteří mínusují podle toho, zda se jim to líbí, či nikoli. Nemínusujete podle pravdy, protože v pitevním protokolu by skutečně o nějakém dopise z Hradu nestálo ani slovo. A nic jiného než tohle jsem nenapsal.

3 0
možnosti
MT

Vím že to není meritem Vašeho textu, ale .. jsem si jistý že pan Ovčáček sdělil přesně to, co sdělit chtěl (respektive chtěl sdělit jeho páníček). Metafory v jeho arzenálu nejsou, kdežto špína ano.

3 0
možnosti
SB

Nutno říci, že však Hrad byl osočen jako první.

To, co řekl pan Ovčáček, byla až následná reakce.

2 1
možnosti
Foto

Jako maturant na SPŠS jsem sloužil prvním rokem na ŠDZ tankového praporu v Podbořanech. Sám jsem žold utratil v Armě za tatranky, zatímco jiní za Lípy či Partyzánky. V čase internetu se mezi sebou absolventi ešdézetky propojili a tak jsem se dozvěděl, že kuřáci už mezi námi povětšinou nejsou. Kubera byl silný kuřák a tak pokud jde o příčinu smrti raději bych viděl pitevní zprávu než zvěsti o příčinách odchodu na věčnost.

4 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám