Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

Pan Kubera byl prý mužem pevných zásad, který nesklonil hlavu ani v dobách, kdy u nás svým dlouhým pařátem vládnul rudý moloch až ze vzdáleného Kremlu.

Zdroj: https://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=750887

----------------------------------------

Jako komunista v bývalém režimu tu hlavu ani moc sklánět nemusel. Muž pevných zásad? To bude pan Kroupa opravdu vědět lépe než já, protože jsem s ním hovořil osobně pouze dvakrát a to se poznat ještě nedá.

0 0
možnosti
Foto

Píšu - prý. Četl jsem to o něm a jsem ochotný tomu věřit. Nic víc, nic méně.

0 0
možnosti
Foto

Nic jste, jako vždy nepochopil. Smrt Kubery je v tomto případě vedlejší. O to zde nejde. RvRvRv

4 6
možnosti
Foto

Ale nepovídejte...?! To jsou mi noviny. A o čem to tedy je, že jsem tak smělý...? Pane Kindle, Vy soustavně dokazujete, že jste totálně mimo, tenhle Váš příspěvek je toho krystalickým důkazem...

8 0
možnosti
Foto

To, že je někdo v sice podivně svobodné zemi, ale pořad ještě dost svobodné zemi jaksi vytrvale svůj, je mu ke cti nejvyšší. Neboť morální vzor... To, že někdo píše články, z kterých pomalu zaznívá, s tímhle měl počítat, vypovídá o smutném, velmi smutném protipólu a nepochopení svobody... nic moc, že?

Že tu opět čtu, jak si na tom honí někdo politické body, no sice být někdy a i teď může, ale dopis existuje!!! A zase jsme tam, jak ono "honění politických bodů" hloupými rychle honem pojmenované - v diskuzi se najdou - má šanci velmi špatně pro nás všehcny !!! vyhrát.... a vzejít zas v používání....Honění politických bodů je něco, co nabyde na síle a zasune velmi pohodlně za zeď něco, co prostě v pořádku není ani náhodou. A je to mimojiné jedna z věcí, která se v naší politice stává floskulí k nezaplacení..honit si politické body....Jen to vidět a nehrát s mrtvými nemorálními brouky politických špiček tuhle jejich hru jako jouda, že?

8 8
možnosti
Foto

Kde vidíte v mém textu volání po nesvobodě? Já přeci uznávám, že pan Kubera měl svobodnou volbu rozhodnout se jet do Tchaj-wanu. Tuhle jeho svobodu nikde nesnižuju, ani nenapadám. Pouze se snažím realisticky popsat současný stav věcí- Víme, že je Čína na cokoliv okolo Tchaj-wanu háklivá? Víme. Můžeme se divit, že Čína reagovala tak, jak reagovala? nemusíme s její reakcí souhlasit, ale překvapovat by nás neměla, pokud tedy sledujeme, co se ve světě děje. Pana Kuberu dohnal jeho tristní zdravotní stav, ne nějaký dopis. Vás překvapuje, že zlí lidé píší zlé dopisy? Mě ne.

9 1
možnosti
SB

Vláďo, tobě karma za tento blog.

6 0
možnosti
LT

Jeho srdce v první řade neuneslo jeho hulení.

1 1
možnosti
PK

...ale jemu to chutnalo a byl to pro něj ten nej požitek...;-D

1 0
možnosti
PK

Pan Kubera byl fajn člověk, kterého jsem bral, ovšem užíval si svého života velmi a bez zábran (jako já). Nový vůdce Senátu se na mediálním boji proti Číně a stavění Kuberova pomníku zviditelňuje. Má to zapotřebí, protože se jedná o takovou „osobnost,“ kterou nikdo dříve neznal.

Nelze však přehlédnout několik faktů. Dopis oplývající vyhrůžkami nebyl dodnes zveřejněn a v současnosti by autenticitě zveřejněného papíru už nikdo nevěřil. Je otázka, zda vůbec existuje, nebo se jedná pouze o imaginární argument k protičínské kampani, případně nějaké falzum. Karma za blogR^

8 2
možnosti
LK

pan Vystrčil, oproti Kuberovi obyčejný šašek, který se potřebuje zviditelnit. S existenci toho dopisu máte nejspíš pravdu - přání otcem myšlenky.

1 1
možnosti
LV

Kubera se chystal na Taiwan proto, aby naštval Číňany. Hezký...

A dále - kdyby držel pusu a krok, byl by tu s námi ještě dlouho.

Geniální moudro.

Někdy trvání na svých zásadách znamená smrt. Třeba čeští piloti za II. světové by o tom mohli vyprávět. Milada Horáková. Jan Hus. Karel Havlíček Borovský. To byli taky hlupáci, kteří kdyby "nedráždili chřestýše bosou nohou", mohli si spokojeně žít a houpat vnoučata na kolenou?

6 7
možnosti
Foto

Žasnu, co všechno jste v mém textu našel...8-o

2 0
možnosti
Foto

Napsal jste to dobře souhlasím s Vámi. Někteří muži, ti "správní chlapi", si potřebují stále něco dokazovat. Těm méně statečným a méně zásadovým, kteří by to sami nedokázali, to imponuje. Pan Kubera šel hlavou proti zdi - už i tím, jak neustále bojoval za svobodu kuřáků - i když musil vědět, že kouření skutečně škodí zdraví. A to zejména když se k tomu přidá stres, velké pracovní vytížení - a navíc tlak psychický. Pan Kubera skutečné nebyl zdráv - a to všechno se na jeho zdraví negativně podepsalo. Chápu, paní Kuberovou, chápu, že když nám odejde nejbližší člověk nechceme se s tím smířit, hledáme viníky. (Znám to, také mi náhle zemřel otec). Možná měla na svého muže působit, aby si víc šetřil zdraví a tolik nekouřil, ale možná na něj v tom směru hodně působila, ale on ji neposlechl. Kdo ví? Je to smutné, pana senátora Kubery jsem si vážila - jako člověka, politika, muže pevných zásad. (Ale vím, že je dobré někdy se těch zásad vzdát, pokud jde skutečně o zdraví a o život. Nelíbí se mi, že se jeho odchodu zneužívá politicky. Možná by s tím ani sám nesouhlasil. Dopřejme mu klidu.

4 0
možnosti
Foto

kouření a infarkt, jdou ruku v ruce, to je fakt.

Ale proč hradní kohorta se tak brání jakémukoliv vysvětlení stran onoho problematického dopisu???

11 3
možnosti
Foto

To netuším, ale myslíte, že pravda v tomto směru, ať už by byla jakákoliv, může zvrátit něco na tom, že pan Kubera zemřel na infarkt? Já tady vidím dvě roviny - jedna je důvod smrti pana pana Kubery, a ten je jen jeden - jistě je popsaný v jeho úmrtním listě. Druhá rovina pak je politické pozadí ne jeho smrti, ale jeho plánované cesty...

0 0
možnosti
Foto

Bohužel smrt pana Kubery se stala předmětem konspirací nejen politiků a ještě dlouho tomu tak bude.

Jeho následník ve funkci pan Vystrčil nesahá panu Kuberovi ani po kotníky a tento si na jeho smrti honí politické body.

Nesoudila bych tak podle jeho komunikace s Hradem, ale podle včerejšího rozhovoru s paní Tvarůžkovou na čtyřiadvacítce. Hloupější odpovědi než z úst pana předsedy senátu jsem dlouho neslyšela...

14 3
možnosti
Foto

Souhlas s Vámi, já jsem pana Vystrčila také začal sledovat a nestačím se divit...

2 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3082x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám