Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přesně tak. Je vidět, že opozice prosazuje komunismus, nataženou ruku, nulovou zodpovědnost, gigantickou inflaci (pokud vláda komunistické opozici vedené kalouskem vyhoví)

16 1
možnosti

budeme závidět Zimbabwe nízkou inflaci, pokud vláda bude nucena tisknou peníze aby vyhověla kalouskovi a fialovi

1 1
možnosti
JC

Přitom ODS dodnes o živnostníky ani nezavadila. TOP 09 totéž. Až teď jim jsou dobří. A to ještě nepíšete o tom, že to všechno zaplatíme my, daňoví poplatníci. To se to rozdává z cizího,

20 0
možnosti
MV

z jakeho ciziho, zivnostnici dane neodvadeji?

2 6
možnosti
ND

Marku, spousta lidí píše různé texty jak by to dělali lépe, proto moje reakce. To jestli jsou to koncepční nebo nekoncepční kroky, to bude vždycky, vždycky se dají věci udělat lépe, tady je obrovský tlak a protitlak, já bych třeba byla taky ráda, aby se ekonomika pohnula rychleji, ale není to jen o mrtvých, je to o kolapsu v jiných oborech, které ani z našeho hlediska neumíme posoudit. Tady dnes jednají různé komise, odborníci i neodborníci, není to sám Babiš, něco rozhodnout není jen tak...

9 0
možnosti
Foto

Je to směšné. Stát něco způsobí, stát vezme lidem jejich peníze a pak se kroutí, když jiní lidé chtějí, aby dostál svým slibům, že se postará. Někteří blogeři jdou tak daleko, že pomoc státu jiným lidem pociťují, jako by tato pomoc šla z jejich prostředků.

A jen tak pro informaci. Koronavirus nikomu jeho podnikání nezavřel. To udělala vláda. Už je skoro jisté, že na vládní opatření doplatí životem více lidí, než na samotný Kovid-19.

4 12
možnosti
Foto

Vaše jistoty a loňské kraslice je třeba brát s rezervou...

11 1
možnosti
JH

Nepopulární, ale trefa do černéhoR^

Zábavnější je ovšem v zdejší diskuzi J.Roth, který v souvislosti s koronavirem, nekompromisně požaduje od státu plnou náhradu, humanitární pomoc ho nezajímá:-):-)

11 0
možnosti
Foto

Tak je otázka, jestli nalejt chechtáky a nechat běžet hospodářství, nebo nenalejt a šlapat blátivou brázdu druhotné platební neschopnosti a neefektivit spojených s exekucemi a bankroty. Když zkrachují 2 či 3% podnikatelů tak asi O.K., pokud 20 či 30%, tak už asi O.K. ne. Z 30% to může být 50% a nevíte, kde se to zastaví. Důchody se dají platit dluhem jen chvíli, rok dva, víc asi ne. Takže jak, že. Od toho je tady Babiš, aby to rozhodl. Chtěl být premiér, tak ať se činí. My tady jsme jen kecálkové na webu.

2 0
možnosti
MV

Vam zrejme ne. Vzdyt delate ve skladu nejakeho potravinoveho retezce - jak jsem pochopil - a do prace chodite. Nebo se mylim?

A pokud vladni svym rozhodnutim zavrelo zivnostnikum jejich kvelby, neni divu, ze se hlasi o nahradu.

Ja o zadne kapesne vladu nezadam. Makal jsem a mam neco nasetreno. Ne kazdej ale mohl pri vykonu zivnosti setrit.

4 5
možnosti
Foto

Kdyby jste byl podnikatel, kterému vláda zavřela hospodu tak by jste psal asi jinak. Vás se jako zaměstnance omezení asi vůbec nedotklo a tak rozdáváte rozumy...pokud jde o opozici, tak má držet hubu a krok? Vy jste úplně učebnicová ukázka toho, jak lacino dnes Babiš získává jako "zachránce vlasti" strachem podělané voliče....

10 11
možnosti
Foto

Babiš dělá jen to, co se lidem líbí. Přece nebude dělat to, co by jim bylo proti srsti. Proto je Babiš úspěšný, není to žádná záhada. Lidi chtějí vyhubit podnikatele, tak na tom Babiš maká. Virus nevirus, Babiš chce vyhovět lidem a taky jim vyhoví. Kdo má hospodu nebo kšeft, tak holt zkrachuje. Jak říkají obyčejní lidi a důchodci, ať si ti zkrachovalí živnostníčci najdou nějaké slušné zaměstnání a nepyskujou. Tak je to.

4 2
možnosti
Foto

Téda dlouhý článek.... Mně tedy přijde, že se to v případě podnikatelů vyřídí tou pětistovkou na den + ty odpuštěné zálohy na pojistné, tedy živnostníkům. Kdo má s.r.o. a není ani OSVČ ani zaměstnanec, tak holt jeho věc. Zbytek průšvihu se tedy nechá na lidech, ať si nějak poradí, teda jak umí, a když nic, tak nic. Ona taky asi bude trošku inflace (teď aktuálně 3%, uvidíme, co s tím udělá cena ropy) a Babiš chce zase zvednout důchody a platy ve státní správě (učitelé zase s bonusem), a tak prostě není na rozhazování zkrachovalým podnikatelům. Volby jsou už příští rok, a když už teda je zrušený to EET (kontroloři odmítli chodit mezi lidi, aby se nenakazili, třeba), tak se hodí živnostníkům-podvodníkům šlápnout na krk jinak, lidi to chtějí, mezi Babišovými voliči vidím maximální spokojenost s aktuálním postupem, takže co jako. Osobně tipuji že Babiš zůstane pár mandátů od ústavní většiny (teda co se sněmovny týče). Prostě Babiš slaví opravdový sukces, něco takového jsem si nedovedl představit ani v nejbujnější fantazii. - - - - Ale je pravda, že tři měsíce zavřený hospody, kšefty s navezeným jarním zbožím otevřený až v létě, všichni subdodavatelé automobilek zastavili výrobu a neví, kdy se Škodovka a spol. zase rozjedou a hlavně jak moc..... bude to ještě zajímavý. - - - - Jinak v noci, když se vracím z práce, po Brně se toulá spousta našich bronksových Taliánů a furt něco nosej v taškách a v pytlech. Vždycky se vzájemně jeden druhýho lekneme, ale po zjištění, že máme oba na ksychtě hadr, tak jsme nakonec O.K. Není nad bezpečnost takhle o půl druhé ráno.... Hahaha.

2 1
možnosti
Foto

I40v27a43n 71M45a50r90e92k

17. 4. 2020 15:31

Pane Kroupo, souhlas a karma. R^[>-]

13 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám