Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já bych to nechala vychladnout. Emoce a tak..

Ale chápu, že jsi prostě musel;-D

1 0
možnosti
Foto

Když musíš, tak musíš...;-DR^

0 0
možnosti
LT

Vážený pane Kroupo, váš článek jsem si důkladně přečetl, a mám pocit, že tam stále vidím jednu základní slabinu onoho systému.

.....jedním klikem autora blogu na nějaké „tlačítko“ pod diskusními příspěvky učinit to, že by na takový příspěvek nešlo z ničí strany reagovat.

Copak o to, nápad by to myslím technicky realizovatelný byl, ovšem stále je to to samé, jako když nyní může autor blogu příspěvky mazat. Protože přiznejme si to, ono občas si obě strany nemají co vyčítat, autor blogu i diskutující občas vidí rudě a obě strany se prostě zaseknou a trvají si na svém. Autor blogu má ovšem mazací práva, které jsou občas zneužívána.

Nedokážu si představit, jak by vaše řešení bylo nezneužitelné. Jednak, sice by jste ponechal příspěvek aby si ho každý mohl přečíst (a sám posoudit, na kolik je závadný, byť i tady by objektivita velmi často pokulhávala ze strany diskutujících), ale co by zabránilo pokud bude někdo chtít reagovat nereagovat prostě na příspěvek, ale napsat tu reakci jako příspěvek nový.Neboli, diskuze by byla zahlcena ještě větším flamem než je doposud, a to věřím, že pak by místo mazání bylo lépe diskuze neotevírat.

Druhý problém samozřejmě spočívá v tom, jak zabráníte autorovi blogu tohoto nezneužívat a neoznačovat takto prostě příspěvky, které se mu takzvaně nehodí do krámu.

Víte, na tohle by jste musel mít naprosto neutrální AI, která by byla schopna jednak mazat příspěvky jen ty, které jsou opravdu útočné a někoho napadají (o vulgárních a dalších podobných nemluvě), což ovšem v současné době jaksi nepřipadá v úvahu.

Druhá možnost by byla nechat o tom rozhodnout adminy, samozřejmě, ani ti nemusí být nestraní, ovšem je to jejich píseček a co si budeme povídat, toto jsou stránky iDNES.cz, takže platí jejich pravidla, nikoliv pravidla autora blogu, jak se někteří mylně domnívají. Ale na toto zase nemá iDNES.cz kapacitu a nedivím se, zaměstnávat x desítek lidí jen kvůli tomu, že se tu někdo hádá, to se opravdu finančně nevyplatí.

3 0
možnosti
LT

Víte, já oceňuji, že místo nějakého napadání a podobně, jste přišel s určitým nápadem, když už za nic jiného, jen za toto si karmu zasloužíte. Ono mluvit může každý, ale zamyslet se a přijít s nějakým návrhem, byť nedokonalým, to zaslouží uznání.

Navíc na počátku každého objevu, nápadu, stály právě ty nedokonalé nápady, které ovšem celý projekt posouvaly pomaličku kupředu. Udělat projekt bez omylů či slepých uliček nejde.

Osobně jsem měl nápad takový, že při určitém získání záporných hlasů by se prostě příspěvek schoval, ovšem jakožto čtenář bych měl stále možnost ho rozbalit, včetně diskuze pod ním. Neboli, příspěvek na první pohled nehyzdí stránku, ale přečíst si ho může každý. Bohužel, i toto by bylo velmi dobře zneužitelné. Opravdu dostane příspěvek mínusy zaslouženě? Nebo bude mínusován podle toho, kdo ho napsal?

3 0
možnosti
Foto

Konfrontační blogy zkrátka vyvolávají reakci opačného směru. Stejně tak články plné chyb nebo dokonce lží vyvolávají negativní reakce, tedy pokud příslušné články vůbec lze dočíst. Je důležité si tyto reakce v diskusích nebrat osobně, pochopit, že jde jen o odezvu na obsah textů. Ostatně k odezvě je přece diskuse určena.

Pokud ovšem sám bloger rád ostatní uráží, nemůže se divit, když někdo postupuje stejně (i když by každého ctilo, kdyby zůstal nad věcí). Problém je, že sebestřední lidé často chápou jako urážku něco, co vůbec urážkou není. Kritizovat zkrátka není totéž jako urážet.

Osob, které do diskusí chodí jen kvůli tomu, aby "to někomu natřeli" (dovolila jsem si zapůjčit ze slovníku jisté učitelky) zas není tak mnoho. Až na několik patologických osobností jde většinou o prostý revanš v důsledku sklouznutí předchozí diskuse do osobní roviny. A právě v tom sklouzávání do osobní roviny je zakopaný pes.

2 1
možnosti
Foto

Těch psů je více, ale ano, i tak to občas bývá. Najít správnou hranici - to je to, oč tu běží...

2 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám