Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J15i15r93k62a 22K28o40r69n

3. 3. 2020 14:08

Budeme nadávat na Turecko, Erdogana a proklínat ohroženou dohodu EU-Turecko, které má na svém území 3,5 milionů syrských běženců?

Nebo si uvědomíme, že původcem války proti svým občanům a humanitární katastrofy je syrský diktátor Bashar Assad se svým spojencem Ruskem, které jsme ústy M. Zemana pobízeli do války.

5 12
možnosti

J43a80k52u56b 97Š62o59l57c

3. 3. 2020 14:11

Ani jedno ani druhé. Původcem války je USA + Evropa a jejich ponoukání a podpora "demokratické" opozice. Nebýt Ruska, je tam dodnes IS.

8 4
možnosti
Foto

Migrace je přirozený jev, kterým obyvatelstvo zemí řeší hladomory či strach z vetřelců. Už za galských válek se k ležení Julia Cézara u řeky Masse v dnešním Nizozemí hrnulo na 150 tisíc obyvatel Gálie. Vyřešil to bez zbytečných cavyků.

2 2
možnosti
AL

Tohle moc na hladomor nevypadá.

0 1
možnosti
PI

Osobně se domnívám, že je jen otázkou času, kdy nebudou migranti používat "jen" zápalné láhve, ale budou vyzbrojeni střelnými zbraněmi. Myslím, že Turek jim pár kalašnikovů rád sežene. Už teď se mluví o tom, že bývalí bojovníci IS se u Idlíbu vzdávají turecké armádě a po skupinách je pak Turci přesouvají na hranice s Řeckem. Za této situace je situace na Řecké hranici pomyslným papiňákem a je jen otázka času, kdy dojde k cílené střelbě do lidí. A ano, pane Kroupo, popsal jste to naprosto přesně, k takové situaci by nemuselo dojít, kdyby před pěti lety politicky jednali pragmaticky a prozíravě a nestrkali hlavy do písku.

20 1
možnosti
FL

Ano, vypadá to že došlo ke zlomu. Říkal jsem si jestli EU opravdu spáchá sebevraždu? Snad se vrátil rozum. Píše se o tom hlavně na Novinkách, kdežto na iDnesu je to nějaká 10. zpráva v pořadí. Novináři se ještě neprobrali. Ale, nechval dne před večerem - včera Řecko žádalo o pomoc a prý Frontex něco pošle do 5 dnů - úžasná akceschopnost obranných sil EU

9 0
možnosti
Foto

Frontex pošle konvoj lodí a vylovené z moře odveze do Itálie.

8 0
možnosti
JK

Můj obdiv vám, pane Kroupo. Málokdo by dokázal s takovou přesností a jistotou něco zpětně předpovědět. A jestli někdy něco předpovíte ještě dřív, než se to stane, tak smeknu... :-)

1 6
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, kolik jsem napsal na toto téma článků už od roku 2015 a vlastně ještě o něco dříve, byste se asi usmekal...

8 0
možnosti

J81a97k35u94b 96Š24o62l52c

3. 3. 2020 12:57

Uprchlíky před válkou má řešit OSN. Tři měsíce ve sběrném táboře, a pak civilizovaný přesun do určené země. Rozdělení uprchlíků podle kvót (ekonomika, počet obyvatel, náboženství) atd. Která země odmítne, sankce OSN. K čemu to OSN jinak je?

1 16
možnosti
Foto

Problém je, že hovoříte o uprchlících, já o migrantech. Ti Vaši "uprchlíci" jsou uprchlíky leda tak před odpovědností vůči svým vlastním zemím, ve kterých odmítají budovat budoucnost pro své děti a raději chtějí vyjídat budoucnost našich dětí...

20 0
možnosti
JS

Myslím, že je třeba panu Erdoganovi jasně naznačit, že by EU podpořila vytvoření nového státu Kurdistánu a bude od něj pokoj.

6 0
možnosti
Foto

Zdravím Vladimíre, i jako zarytej sluníčkář jsem v šoku, že jsme zase promrhali roky relativního klidu a nedošli k žádnému koncepčnímu řešení. (Tím rozhodně není přijímat, nebo k nám pouštět a pak se těžko zbavovat kdekoho.) V reálu to bude mít opětovně v celku pochopitelný nesouhlas i s pomocí vůči skutečně potřebným, kterou si můžeme dovolit. Karma.

3 0
možnosti
AL

"Zarytej sluníčkář" by takový příspěvek nenapsal.

:-)

3 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám