Děkujeme za pochopení.
K11l66á76r48a 31T34ů87m56o74v17á
Přesně to si pamatuju z předchozích rozborů tématu, že běžně používané množství soli prakticky nemá vliv.
D29a21n29a 40T56e62n53z18l73e71r
Daly by se používat jiné chemikálie, ale to už by to potom opravdu ale opravdu nechutnalo. Přeju krásný večer, Kláro, Vám i zvířátkům.
R94e17n90é 49M40e20l82i11c83h31a83r
Krása! Bude se mi vařirt lépe, radostněji a o špetku soli chytřeji
D66a13n53a 67T14e76n84z95l21e97r
Vy máte dnes také moc hezký blog, René! Děkuju za milá slova! Krásný večer Vám i Vaší rodině.
D63a32n53a 49T21e20n26z46l38e48r
Jste moc hodný, děkuju. Krásný večer přeju.
J13a35n89a 50M25a67j61o35v79á
Safra...ode dneška budu při solení vody přemýšlet nad tím, jak to s tím vařením, nevařením osmózamí a zákony je :-). Tak doufám, že se nespletu a neosladím ji :-).
Vám díky za (nejen dnes) to, že píšete.
K77l56á95r74a 22T46ů68m37o29v74á
Přemýšlení jsem už vzdala, solím na začátku. Jinak zapomínám.
M27a96r29t98i40n 27B90u43r50s67a
Nejsem chemik ani fyzik ale nefunguje náhodou osmóza obráceně? kapalina (i s rozpuštěnými látkami) přechází z méně slaného prostředí do slanějšího.
T56o40m13á51š 81T96a70t51í30č35e83k
To je naprostá pravda, ovšem v hrnci s ingrediencemi k vyvaření to bude fungovat tak, že když vodu osolím, hůře vniká do buněk zeleniny nebo masa, takže nesnižuje intenzitu jejich chuti, zatímco když ji nechám neslanou, vnikne jí tam tolik, že kvůli vzniklému tlaku na stěny buňky zevnitř dojde k jejich narušení. To vídám na cibuli, která, když nechám vyvařit celou, jak se to tak dělá, že ano, potom při vytlačování zbylé šťávy z vyvařené zeleniny přes cedník má úplně blátivou konzistenci, zatímco za syrova člověk potřebuje na nakrájení opravdu ostrý nůž.
P13e53t38r 46K40o60r45e42c40k50y
Tak a je to,zrovna si vařím vývar,maso s kostí a zelenina a teď čtu co jsem udělal špatně,no pozdě. Díky za info
D33a45n19a 83T97e71n56z71l22e55r
Rádo se stalo. Je to v podstatě hrozně jednoduché. Když chcete, aby se to vylouhovalo, tak do studené a nesolené vody. Když chcete, aby se naopak šmak v potravině udržel, tak do horké a hlavně osolené vody.
Jsem ráda, že se líbilo a přeju krásný večer.
H45o64r66s44t 54A48n67t13o72n 29H83a77s82l98b21a49u44e19r
Mám výhodu, nemám rád sůl na silnici ani v jídle. Dano, děkuji za vysvětlení
D89a13n76a 39T36e24n85z52l29e64r
Já děkuju za milou návštěvu. Krásný večer Horste.
T48o61m58á96š 57T89a82t62í15č85e79k
Pokud nasypeme do 1 litru vody 58 g kuchyňské soli, bude hotové kuchařské dílo nepoživatelné aneb totálně přesolené.
O66d49s39t24r28a91n45ě60n63ý 79U71ž79i48v68a35t82e86l
P60a69v35e10l 39V75é74b60r
Dobré a poučné, paní Dano. Jako vždy, jako vždy.
K tomu odloženému varu: Podle doporučení na jednom návodu k uvaření špaget (složitá záležitost, jak všichni víme ) osolím až vařící vodu, což neuklidní var, ale naopak, voda vzkypí (ne jako v "Hrnečku vař!", ale pěkně to zabublá). Podle onoho památného návodu to má mít ten význam, že se do vody dostane vzduch a těstoviny se údajně nemají tolik lepit.
P.S. Čumák projevil výrazné speleologické sklony. Vytvořili jsme rozložením pohovky nízký prostor a Čumák tam zalezl a celý večer si tam lebedil. Budu mu muset něco takového vytvořit napořád.
D81a63n34a 14T97e17n42z11l80e49r
V mém receptu je proti slepování bojováno chrstnutím trochy olivového oleje.
Pokud bude váš Čumák jako ten náš, tak si podobnou skrýš umí udělat sám. Pod garáží. A možná také bude obratně skrývat ten půl kubík vyryté země za keříčky živého plotu...
Krásný večer Vám i Čumáčkovi.
- Počet článků 970
- Celková karma 19,68
- Průměrná čtenost 1328x