Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podle mě je to trochu složitější. Můžu nenávidět konkrétní osobu, ať už z jakéhokoli důvodu. To mi smysl dává a můžu pro to mít "racionální" důvody. Ale jakmile někdo nenávidí celou skupinu lidí například kvůli jejich sexuální orientaci, pak to smysl nedává. Je to paušalizace a určitě neodpovídá skutečnosti, protože každý jednotlivec je prostě "svůj" a jedinečný. Pak to zavání i trestní odpovědností.

3 2
možnosti
Foto

Trochu nesouhlasím. Já mám ten názor, že KAŽDÝ člověk má právo nenávidět co mu libo. I kdyby to byl spolek zahrádkářů, protože je mu třeba protivná představa, jak se rýpou v zemi. Každý má dle mě právo nejen na nenávist, ale i na DŮVOD té nenávisti. Opět zdůrazňuju, že se doufám bavíme v hypotetické rovině.

2 0
možnosti
ND

Co je to nenávist? Neznám.

7 1
možnosti
JB

J73i57r39i 13B64o45r

20. 12. 2019 11:28

Nenáviďte si koho chcete,ale jakmile na něm z nenávisti roztrháte sako nebo mu rozbijete okno, tak již je to o něčem jiném.

2 0
možnosti
Foto

To snad v blogu jasně definuji...

2 0
možnosti
MM

Nenávidím nacismus, komunismus, veškeré omezování lidských a občanských práv, nicméně nenávisti ke konkrétním osobám se bráním.

Nenávist je cit, stejně jako láska a některé osoby si ode mne žádný cit ani nezaslouží.

1 0
možnosti
Foto

Tak to Vám závidím. Já se přiznám bez mučení, že umím i nenávidět. Neumím si z mysli odfiltrovat na povel pocit.

0 0
možnosti
JL

Samozřejmě emoce být trestná sama o sobě nemůže. Pouze činy, které jsou touto emocí vedeny. A nemusí to být jen nenávist, stačí obyčejná žárlivost.

5 0
možnosti
JL

Nejhorší je, když se nenávist institucionalizuje. Kupříkladu, třídní nenávist, náboženská nenávist etc.

4 0
možnosti
JK

Musíte se zamyslel nad důvody té které konkrétní nenávisti. V Německu ve třicátých letech se nezamysleli a výsledkem byl Hitler, který mimochodem s gayi a lesbami zacházel úplně stejně jako ten američan, kdyby mohl. Protože to je hrozně nebezpečný. Taky nemáte právo jezdit na motorce bez přílby, i když řídíte dobře. To je taky nebezpečný. Ten trest je podle mě neúměrně vysokej, ale právo na to ten chlapík prostě nemá. Právo nenávidět máte, ale nemáte právo s tím lízt na veřejnost. Kdybych si vyrobil loutky v životní velikosti s podobiznou vaší a členů vaší rodiny, pane Kroupo, a chodil je pálit před váš dům v době, kdy se vracíte z práce a hlásal u toho, jak celou vaši rodinu nenávidím, protože prostě z nějakého důvodu nepatříte mezi lidi, tak to bude OK?

2 0
možnosti
Foto

Chápu. Ty loutky už by možná byly za čarou, na druhou stranu, když mi bude někdo do očí říkat že a proč mě nenávidí, bude to sice pro mě určitě nemilé, ale z principu to budu muset respektovat.

0 0
možnosti
Foto

Nenávidět můžete, když se chcete užírat. Ale neměl byste tu nenávist šířit.:-)

2 2
možnosti
Foto

A co vám říká svoboda projevu i po projevu? Ale pokud může být zakázáno šíření poplašných zpráv, tak pak je vážně k diskuzi, co vše ještě může být zakázáno. Je sice s podivem, že právě amický soud rozhodl tak jak rozhodl, když třeba pálit vlajku USA dosud snad na rozdíl od Evropy bylo tolerováno.

Měli dotyčného odsoudit za porušování požárních předpisů jako tomu bylo v případě pálení trenýrek na Hradě. Kastelán si to měl odsedět na tvrdo.

1 0
možnosti
Foto

Máš právo nenávidět, ale ničíš se tím sám.

6 0
možnosti
Foto

Já vím, jde čistě o filozofickou otázku...;-)

0 0
možnosti
DT

A pokud nesmím o své nenávisti nahlas mluvit, znamená to, že moje svoboda není respektovaná, protože ač smím nahlas mluvit s kýmkoliv o své lásce, nesmím mluvit o nenávisti.

Zdroj: https://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=739862

Nikdo Vám nezakazuje mluvit o své nenávisti. Nikdo Vám nebere právo nenávidět.

0 0
možnosti
Foto

Opravdu ne? A co když budu nenávidět třeba Romy a budu o tom chtít veřejně mluvit, nebo psát...? Jen příklad.

5 0
možnosti
Foto

Němci měli právo ve 30.letech nenávidět židy a homosexuály.Ano...a všichni víme kdo toho využil a jak to dopadlo.Nacismus,to nebyl jenom Hitler....

0 0
možnosti
Foto

Já vím, ale (jen) o tom můj článek přeci není...

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám