Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To je americké soudnictví. Občas postavené na hlavu. Naopak si ale myslím, že ten soudní babylon mu umožní, aby se z vězení dostal za nějaké dva, tři roky. Podstatou toho rozsudku totiž, podle mých kusých informací, není právě ona nenávist ale fakt, že dosti hloupě vyhrožoval násilnými útoky. Ta nenávist se tam k tomu jen hodila a fakt, že on sám je recidivista, už to jen dokořenil. Hodně mu také přitížilo, že v rozhovorech před rozsudkem prohlašoval že ve své činnosti bude pokračovat. https://www.usatoday.com/story/news/nation/2019/12/19/hate-crime-iowa-man-sentenced-prison-burning-lgbtq-flag/2705226001/

2 0
možnosti
Foto

Až dosud jsem žil s myšlenkou, že moderní soudnictví je postaveno na tom, že k přiznání souzených se nepřihlíží.

1 0
možnosti
Foto

I s veřejným šířením lásky můžete mít problém a s tou první větou o Vaclavovi, kde jste dal najevo svou sexuální orientaci a Václava zaskatulkoval do stejné taky. Kdybych běhal za nějakou slečnou, která by moje city neopětovala, mohl bych narazit i po právní stránce.

Hranice mezi nemám rád a nenávidím je dost tenká. Nevím jak by se řešilo, kdyby dotyčnému nevadili lidé s odlišnou orientací, ale organizace, která je zastupuje a měl důkazy o tom, že někoho ohrožuje .

0 0
možnosti
MP

Emoce být trestné nemohou, některé jejich projevy ano. Zamilovaný člověk může být odsouzen jako stalker nebo, nedej Bože, vrah ze žárlivosti.

15 let se nám zdá moc, zatím jsem se ovšem nikde nedočetl, jaké měl ty předchozí záznamy v soudním rejstříku. Každopádně to moc v hlavě v pořádku neměl, pokud spálení duhové vlajky považoval za Boží vůli, zatímco své návštěvy erotického klubu považoval za normální. "

1 0
možnosti
Foto

Jenže za nepořádek v hlavě nikdo zavřený být nemá. To by věznice praskaly ve švech...;-)

4 0
možnosti
PK

Přiznám se, že nenávist je něco, čeho se snažím celý život vyvarovat,bo když to propukne užírá to celou osobnost člověka.

Pokud to aplikuji na zdejší prostředí, mám dva nohsledy. Dvořák inteligentně snižuje vše co napíši a tak mě málokdo bere vážně, což je fajn a Jandová odhaluje mé gramatické chyby a plagiátství, čehož se dopouštím pravidelně a rád.

Horší je, že tato pani asi skutečně umí nemít ráda a to ačkoliv je uctivatel hesla VH ,,Pravda a láska zvítězí“.

Popravdě řečeno, klasik tvrdí, že každá nenávist skončí láskou, což bychom si ani jeden nepřáli, ale odpouštět se má a tak to číním a pokud jsem tady někomu nevědomky někdy ublížil, tak se omlouvám...jen doufám, že mi pan autor nesmázne,když jsem krapet utekl od tématu..;-D

6 0
možnosti
Foto

Ježíši, proč bych Vás mazal8-o Žádný strach, nejsem pan Novák;-D

3 0
možnosti

Pokud svou nenávist někdo veřejně sděluje prostřednictvím médií, může jen samotný fakt, že to dělá veřejně, zavdat příčinu k uplatnění níže uvedeného paragrafu TZ. Zveřejňovat svou nenávist totiž nejspíš nemá jiný účel, než podněcovat k nenávisti další lidi. Toť můj názor.

Trestní zákoník

§356 Podněcování k nenávisti vůči skupině osob, nebo k omezování jejich práv a svobod

(1) Kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému národu, rase, etnické skupině, náboženství, třídě nebo jiné skupině osob nebo k omezování práv a svobod jejich příslušníků, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

(2) Stejně bude potrestán, kdo se spolčí nebo srotí k spáchání činu uvedeného v odstavci 1.

(3) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta bude pachatel potrestán,

a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem, nebo

b) účastní-li se aktivně takovým činem činnosti skupiny, organizace nebo sdružení, které hlásá diskriminaci, násilí nebo rasovou, etnickou, třídní, náboženskou nebo jinou nenávist.

1 0
možnosti
JH

J61a80k81u41b 33H34o57z30a

20. 12. 2019 13:22

Problém je ovšem v tom, jak budeme nenávist definovat. Když, hypoteticky, do zdejší diskuze napíšu, že považuji Islám za hnisající rakovinný polyp na tváři lidstva, dopustil bych se tím trestného činu dle Vámi uvedeného paragrafu?

2 0
možnosti
LT

L91u12d56ě73k 15T65o36n87d18r

20. 12. 2019 12:47

Ideální strategií je pokrytectví. Pokrytec si to nerozhází s nikým, nevyvolává žádný odpor, tedy ani trestní stíhání. Naopak všude proplouvá a dveře k postupu otevřená dokořán. Pokrytectví je nejlepší strategií jak přežít a být úspěšný.

Vyžaduje to jen jedno - rozhoudnout se: "Budu pokrytec". :-)

2 0
možnosti
Foto

To platí od chvíle, co jsme slezli ze stromů - bohužel...;-)

0 0
možnosti
PH

P54a42v20e56l 43H40e66m71e10k

20. 12. 2019 12:42

To je zajímavá myšlenka pane Kroupo. Opravdu mně to přinutilo se zamyslet. Naštěstí musím konstatovat, že patřím k té početnější skupině lidstva, která žádnou trvalou nenávistí netrpí. Ale máte naprostou pravdu, že v životě jsem už několikrát pocítíl velmi silnou nenávist, většinou pod vlivem nějaké sviňárny, kterou někdo proved mně ,nebo někomu blízkému. Občas v té nenávisti, bylo ukryto i dost závisti :-). Ale na rovinu si myslím, že skutečná trvalá nenávist k někomu, nebo něčemu je patologickým jevem. Takový člověk by se měl léčit. Normální a lidská je momentální naštvanost, vztek, zuřivost, kterou můžeme nazvat nenávistí, ale ta u naprosté většiny lidí brzy odezní. A tak by to mělo být. Pěkné Vánoce :-)

7 0
možnosti
Foto

Díky za přání i za zamyšlení R^ Máte pravdu, jen si myslím, že například paradoxně ti, co zažili nenávist sami na sobě v nedávné době asi nejmarkantněji, třeba Židé, co přišli díky nacismu o své nejbližší, nebo lidé, co jim zabili někoho blízkého třeba islámští radikálové, asi budou své "cíle" nenávidět až do posledního dechu a já dodávám - nedivím se tomu, ani jim to nemohu vyčítat. I když třeba nenávist v jejich případě dojde až patologického rázu. I já Vám přeji krásné a klidné svátky a té potvory nenávisti co nejméně:-)R^

0 0
možnosti
PC

Vnitřně vyrovnaný člověk není NIKDY nenávistný! To se totiž přímo vylučuje!

A to, že tomu někdo nevěří, svědčí jen o tom, že k oné vnitřní vyrovnanosti, a tudíž s ní pevně svázané vnitřní svobodě, má na hony vzdáleno.

Proto jsou pak takoví lidé schopni nenávisti třeba až za hrob.

6 1
možnosti
Foto

Opravdu jste přesvědčený o tom, že existuje člověk, který NIKDY v životě nic a nikoho nenáviděl? Já o tom přesvědčen nejsem.

0 0
možnosti
JH

J75a50k39u34b 44H25o63z41a

20. 12. 2019 12:12

Co nenávist, když už nemáme právo projevit ani nechuť? Naše úžasná nová "předsudečná nenávist" totiž jde krásně napasovat skoro na cokoliv

5 0
možnosti
MP

Také mě podobné úvahy po přečtení zmíněného článku napadly. Když se nad tím zamyslíme, tak vnitřně si může každý člověk myslet, co chce, ať je to názor nebo emoce. A obecně by nikdo nikoho neměl za jeho vnitřní přesvědčení pranýřovat. Pokud ale dotyčný svůj názor začne manifestovat veřejně, tedy ho zveřejní, tak tím ale zároveň legitimizuje i veřejnou reakci na svůj názor, a ta by samozřejmě měla moci být i negativní. Takže pokud někdo uspořádá průvod s duhovou vlajkou na oslavu LGBT, tak musí být zcela v pořádku uspořádat i pochod lidí, kteří s adorací LGBT nesouhlasí. Potom jde samozřejmě o formu té manifestace protinázoru. Pokud při tom někdo něco zničí, měl by škodu nahradit a být podle toho potrestán. Ale a priori trestat nesouhlas s čímkoliv jako "nenávist" vůči lidem s opačným názorem, to je určitě špatně. Lze přece nesouhlasit s ideologií, aniž by to znamenalo fyzické ohrožování jejích zastánců. Když bude manifestovat skupina invalidů, že mít jen jednu nohu je normální, a já si to myslet nebudu a budu vedle protestovat proti této doktríně, tak to neznamená žádnou osobní nenávist vůči kterémukoliv z invalidů, ale jen a pouze nesouhlas s daným názorem.

8 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám