Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Já věřím, pane Kroupo, že až vyjde příslušný předpis o schváleném stravování, tak si i tu flaksu odepřete. Ale dřív ne, fakt teprve až vyjde ten předpis, ale to potom okamžitě, neboť přece vyšel předpis... :-)

2 0
možnosti
RK

Různé městské části už schválily zákaz konzumace alkoholu na veřejných prostranstvích. Například. Flaksu, když aktivisté zjistí, že je světu nebezpečná, schválí třeba také. A to si pak nedáte ani vy.

0 0
možnosti
JR

J36a55n 25R65á46ž

24. 10. 2019 13:11

Když provozovatel Metra vydá seznam činností, které z různých důvodů v prostorách Metra dělat nesmí, tak to musí dodržovat každý. A diskutovat v tomto případě o správnosti postupu osoby pověřené nad kontrolou dodržování tohoto předpisu je nesmysl. Že se to obešlo nekonfliktně, to jest bez osobního kontaktu obsluhy s "žebrajícím" , je nejšetrnější možný způsob,jak ukončit protiprávní jednání.

PS. Už vidím, jak by se mnozí zde obhajující názory paní Krusic mocně rozčilovali, kdyby obsluha šla tiše upozornit toho "žebrajícího" že to dělat nesmí a on by jí ukázal "prostředníček" a v žebrání pokračoval. Obsluha by přivolala Policii a její příslušníci za pomoci donucovacích prostředků žebrajícího násilím z Metra, zcela po právu(!!) vyvedli.

7 0
možnosti
Foto

Zdravím Vladimíre, já myslím, že je to trochu zmatení jazyků.Jeden píše o empatii, druhý o zákonech.Přiznávám, že sám nejsem takový drsňák, abych soucitu s člověkem nepodlehl.

3 0
možnosti
Foto

Uvědomte si jednu věc, Filipe - kdyby bylo více lidí, kteří by nedodržovali nařízení a pravidla, než těch, co tak činí, jak by to asi v naší společnosti vypadalo? Empatie je hezká věc, ale často jde o luxus, který tváří v tvář realitě nemá opodstatnění...

5 0
možnosti
Foto

Dítě paní Beatky zareagovalo chytřeji než Vy, pane Vladimíre. Ten žebrák nikomu nic nedělal. Proč by měl vadit Vám? Kdyby někdo v metru vykonával veřejně potřebu a Vy na ní uklouzl anebo kdyby Vám tam někdo hrubě nadával, pochopím Vaši nevoli. Ani tvrzení, že může být nebezpečný, u mě neobstojí. I mezi "nežebrajícími" cestujícími může být hafol nemocných a nebezpečných lidí. A ten, kdo bude chtít nastražit bombu (ano, i tak už dnes musíme uvažovat), to udělá co nejvíce nenápadně, a ne aby vzbuzoval pozornost třeba tím žebráním.

1 4
možnosti
RK

Pak měl - z tohoto pohledu - jít žebrat do vestibulu nějaké banky nebo před sídlo vlády, tam by utržil jistě větší peníz... Pan Kroupa - je skoro až smutné, že se to musí takto opakovat - pouze reagoval z hlediska zákonů, práv a podobně. Mně osobně by zajímalo, zda ti dva rozkošní psíčci měli patřičnou ochranu a byli na vodítku. Například. Ona je jedna věc se někoho zastávat z hlediska sympatií a druhá věc si uvědomit právní dosah. S tím nemají hřejivé pocity a dojem nicnedělání nic společného.

7 0
možnosti
Foto

Tohle je zrovna věc, kdy mi doopravdy přijde nějak empatičtější pohled paní Beaty milejší a blíž...prostě to řešit ne z amplionu. Připadá mi to jako splnění úkolu na čárku a hurá před všemi jsme krytí. Osobnější jednání je přitom vždy účinnější, neřku li chytřejší, neřku.li poctivější. Chápu, že jako vojín . co nasadil život v Afghánistánu, chápete to nebezpečí od kdejakého žebráka, co sedí v metru se skloněnou hlavou, jako v té pravé silné předvídající ostražitosti...no , Vladimíre, ono otřít se do Beaty je přece tak fajn...přináší to zaručené body. Myslím si tedy skromně...

3 8
možnosti
RK

Zrovna dneska nejelo metro kvůli tomu, že někdo spadl do kolejiště. Až to budou vyšetřovat, třeba zjistí, že v inkriminovanou dobu dozorčí, zdrcen(a) kritikou ze zdejšího blogu, šel nebo šla osobně domluvit někomu žebrajícímu...

9 0
možnosti
MV

... no jo, Beata Krusic

9 1
možnosti
ND

Ano, paní Krusic napsala blog podle svého cítění. Své komentáře, ze kterých vyplývá, že s vaším článkem souhlasím jsem tam uvedla. Přesto vám karmu neklikam, obsah dobrý, ale ten tón!

Nevím kolik je vám let, potvrzujete mé zkušenosti - ješitnosti, někdy samolibosti tvé jméno je muž.

0 0
možnosti
RK

Ono nejde o to napsat blog dle svého cítění. Jen se nesmí více či méně skrytě podsouvat ostatním, že to je jediné možné a správné řešení či názor...

1 0
možnosti
LV

Paní Krusic prostě ráda provokuje. Ví, že tím spolehlivě vždycky někoho vytočí, v důsledku toho si připadá tak nějak mimo mainstream a tím tak trochu zajímavá. Nesmíte jí na to skákat.

11 1
možnosti
PB

P64e50t96r 21B58u22r81i79a26n

24. 10. 2019 12:12

Dobré bylo, jak všem s vážnou tváří vysvětlovala, že panu Rathovi dali nějací všiváci do krabice místo vína sedm míčů a on tak byl nechutně podveden.

9 1
možnosti
Foto

Jezdím metrem denně a nikde jsem v něm nenarazil na ceduli "Vyhrazený prostor pro žebrání." Takže v metru se opravdu nežebrá.

2 0
možnosti
RK

Nebojte, jak se zdá, dostanete ještě mnoho příležitostí pátrat. Třeba zítra pojede paní Krusić tramvají nebo autobusem a bude svědkem nechutného vymáhání jízdenky ze strany revizora na nějakém chudákovi s dvěma rozkošnými psíky. A dozvíme se, že kdyby měl trochu lidského přístupu, usmál by se, almužnu věnoval a zažil tak milý, hřejivý a láskyplný pocit.

5 0
možnosti
JR

karma a nesu si svou trosku do mlyna: nesnasim zebraky a nesnasim, jak jsou vlezli a nalezli vsude a drzi a jestli je nekdo tak strasne lituje, at si je vezme domu a hezky se o ne stara a nebuzeruje druhe:-)

2 0
možnosti
RK

Nehledě k tomu, že absolutně netušíme, co s daným obolusem provedou. Měl jsem tu pochybnou čest žít v místech, kde si podobná partička "ustlala" a vesele konzumovala nápoje rozhodně ne lihuprosté či krabicové produkty uznávaných vinařství. A vesele si vyprávěli, kde koho pumpli a jak jsou ti lidi debilní. "Naštěstí jich je pořád dost!" pravil jeden a pak dodal: "Na pár dní si od Ferdy půjčím čokla, to zabírá."

Vysloveně pro jistou osobu, která mě nejspíš ve zrychleném bezprávním řízení nazve slovy, která se tu naštěstí nesmějí publikovat, uvádím, že se tak stalo v oblasti autobusové stanice Na Františku.

2 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám