Pátek 29. května 2020, svátek má Maxmilián, Maxim
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pátek 29. května 2020 Maxmilián, Maxim

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

 0
Jste přihlášen jako


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L67u85b69o14š 39K94r32i43m71l 4517244850455

K Vašemu nápadu platit pouze kartou mám skvělou zkušenost, kdy nefungovaly platby z důvodu výpadku karetního centra a obsluha trvala na platbě. A včíl co bez hotovosti ?

0/0
18.9.2019 19:16

J67o52s73e73f 43M35e85r92u44n87k85a 6852630943407

Můj táta byl celý život číšník a nikdy nic neukradl ani nevzal. Když měli papaláši oslavu, personál si nosili domů řízky, táta nepřinesl nikdy jediný chlebíček. Pravda, byl trošku ostřejší, pokud se někdo choval jako buran nebo dělal machry, jako např náš místostarosta, který si přivedl Pražáky, kteří po tátovi chtěli obsluhu zadarmo po zavírací době a pak měli kecy jestli ví, kdo jsou, když je odmítl. No, tak jim spolu s místními rozbil tlamu, včetně místostarosty. Uvedu i jména - táta Pepík Merunka od Sama v Havlíčkově Brodě, nejlepší hospodský. Místostarosta Honzarek - SSM, pak Sokol a nakonec TOP 000000009.

0/0
18.9.2019 18:01

J16o15s56e12f 18H89a92v51r23á38n18e90k 9681441174

Výjimky existují, ale tohle jsou povolání, která ničí charaktery...

+3/0
18.9.2019 13:54

K15a80r77l33a 52L66o23h83e48r93o24v80a 9730515817285

Jinak nápoje s ledem a vinný střik... I to snad už neexistuje, že by se míchalo. Nezažila jsem alespoň x let. Max.se mě servis zeptal, jestli to chci namíchat a pak je to má volba.

0/0
18.9.2019 13:38

K52a40r36l12a 64L46o67h83e37r77o58v31a 9590155277945

Souhlasím s procenty s tržby. Jenže do toho se provozovatelům restaurací moc nechce. A pokud to odsouhlasí, tak určí minimální tržbu, nad kterou se začnou počítat procenta, na průměrnou tržbu podniku. Čili - průměrná tržby je cca 50000,- Kč, co vyděláš nad tuto castku, máš z toho procenta. Ale i obráceně, když jsem navrhla kuchaři základní plat + z každého prodaného jídla procenta, odmítl to. Přitom to byl podnik, kde se vydalo jen přes obědy 200 - 250 jídel. Z každého jídla jsem nabízela 10 Kč. Ono to je těžké.

0/0
18.9.2019 13:34

I34v10a79n80a 15L84a71n86c48e 3906728627237

R^R^R^

0/0
18.9.2019 12:24
Foto

T75o21m77á71š 56F88l47a37š17k15a 5495445206491

Nemyslím si že by pomohlo sebelepší zaplacení číšníka. % z tržby jsou dobrý nápad, ale proč je omezovat horní hranicí? Mně se jeví jako dobrý nápad platit výhradně kartou.

+1/0
18.9.2019 8:19
Foto

T25o88m63á61š 88V88o96d85v48á50ř11k47a 3473551647244

Píšete zajímavě, mnoho věcí jsem nevěděl. Nicméně k tomu, co jsem Vám psal v prvním díle tohoto tématu. Jistě nejde sedět cca 12 hodin či více v restauraci a sledovat cvrkot. Jistě máte nárok na dovolenou (to obzvláště v tomto byznysu), ale...jak jsem psal, majitel, který se v restauraci ukáže jednou za týden na 2-3 hodiny si přímo zadělává na průser. A to platí nejen v restauraci, ale v každém podobném podnikání. Fysická přítomnost majitele je velmi pravděpodobnou zárukou, že vše půjde podle pravidel (pokud majitel sám není gauner, což se někdy - bohužel - může stát).

Kdykoliv jako turista v neznámém místě jsem vystaven riziku, o kterém píšete. Osobně bych si třeba na Staromáku nedal ani džus, raději zajdu do jiné čtvrti do menšího zařízení, kde si dám polívku a pivo za normální cenu. V domácím prostředí vím o hospodách, jde mi uvaří dobře a zajímavě a neokradou mně.

Spropitné - dávám dle úvahy. Pokud je číšník arogantní, nechutná mi atd. nedám ani korunu a dokonce mu vysvětlím proč. Chce to značnou dávku asertivity, ale zase je to dobré cvičení pro sebedůvěru. Naopak, pokud mi opravdu chutná, nechám docela dost a nešetřím chválou. Tož tak

+7/0
18.9.2019 6:08

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz