Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

T71o70m72á33š 37V19o39d52v54á84ř23k57a 3443231867614

Píšete zajímavě, mnoho věcí jsem nevěděl. Nicméně k tomu, co jsem Vám psal v prvním díle tohoto tématu. Jistě nejde sedět cca 12 hodin či více v restauraci a sledovat cvrkot. Jistě máte nárok na dovolenou (to obzvláště v tomto byznysu), ale...jak jsem psal, majitel, který se v restauraci ukáže jednou za týden na 2-3 hodiny si přímo zadělává na průser. A to platí nejen v restauraci, ale v každém podobném podnikání. Fysická přítomnost majitele je velmi pravděpodobnou zárukou, že vše půjde podle pravidel (pokud majitel sám není gauner, což se někdy - bohužel - může stát).

Kdykoliv jako turista v neznámém místě jsem vystaven riziku, o kterém píšete. Osobně bych si třeba na Staromáku nedal ani džus, raději zajdu do jiné čtvrti do menšího zařízení, kde si dám polívku a pivo za normální cenu. V domácím prostředí vím o hospodách, jde mi uvaří dobře a zajímavě a neokradou mně.

Spropitné - dávám dle úvahy. Pokud je číšník arogantní, nechutná mi atd. nedám ani korunu a dokonce mu vysvětlím proč. Chce to značnou dávku asertivity, ale zase je to dobré cvičení pro sebedůvěru. Naopak, pokud mi opravdu chutná, nechám docela dost a nešetřím chválou. Tož tak

+6/0
doporučit
18.9.2019 6:08

J26o52s41e71f 26H78a92v11r65á51n18e53k 9901971284

Výjimky existují, ale tohle jsou povolání, která ničí charaktery...

+3/0
doporučit
18.9.2019 13:54
Foto

T38o96m94á78š 46F50l31a19š75k35a 5785415166731

Nemyslím si že by pomohlo sebelepší zaplacení číšníka. % z tržby jsou dobrý nápad, ale proč je omezovat horní hranicí? Mně se jeví jako dobrý nápad platit výhradně kartou.

+1/0
doporučit
18.9.2019 8:19

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz