Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Pro některé je etika základem, pro jiné ne.

3 0
možnosti
Foto

Vyprávějte mi chvíli o etice ve světě velkého byznysu a vysoké politiky...

4 0
možnosti
AL

Takzvaný uvědomělý lid a média kdysi chtěli chtěli "krev" političky Horákové a štvali a štvali, až se dočkali.

Dnešní novosoudruzi, kavárníci i nějací piráti chtěli a chtějí uštvat politika Babiše.

Naštěstí dnes máme svobodnou a nezávislou justici.

Mám rád svobodu a demokracii.

:-)

1 4
možnosti
BV

Srovnávat Babiše s Horákovou může skutečně jen... Arnold Lička.

Máte, pane Ličko, pocit, že i třeba takový Gross byl "uštváván", když na něj praskla "půjčka" od jeho strýčka Vika? Anebo zcela po zásluze odešel? Proč dnes neodejde Babiš, když na něj praskly mnohem horší věci, než těch Grossových 1,2 úplatkářských miliónů, které se snažil fingovat tím, že mu je "půjčil" strýček Vik? A jsem opravdu zvědav, až již vyplacené dotace Agrofertu, které již náš stát vyplatil, z EU nepřijdou, protože na ně nemá patrně Agrofert nárok, zda vám to nebude opravdu ani trochu vadit, že se ze státního rozpočtu bude mnoha a mnoha miliony dotovat soukromá firma, kterou vlastní miliardář.

A vy se takovéhohle podvodníka nestydíte srovnávat s Horákovou? Ještě že máme tu svobodu a demokracii - vy sice můžete napsat takovýto nesmysl, já vám ho však také mohu "omlátit o hlavu".

4 1
možnosti
BV

Zajímavé. Pan Kroupa ještě nedávno psal o kauzách Andreje Babiše docela rozumně:

https://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=715648

0 0
možnosti
Foto

No jo, jenže já hned jako první písmeno toho článku použil slovo - pokud. V tuhle chvíli to ale vůbec není jasné, zda pokud platí, nebo ne...

2 0
možnosti
Foto

Já bych si sice přál aby pokud je vinnen byl usvědčen, ale moje víra ve funkčnost institucí práva v této zemi je natolik silná, abych ustál opak.Navíc pokud je takovým "šíbrem" bylo by docela smutné nechat se nachytat na takové "maličkosti".Ale zase, nebyl by první, Al Capone se nechal taky blbě nachytat.Vám karma.

1 0
možnosti
Foto

Díky, Al Capone byl ale myslím proti Babišovi primitiv, ale také dojel na lačnost. No, uvidíme, jak to celé dopadneR^

1 0
možnosti

Jedno je jasné. Všichni všechno vědí, a jsou odborníci na cokoliv, aniž by cokoliv znali. Fakta nerozhodují...patrně.

A že jich tu je...

4 0
možnosti
EH

Zajímalo by mne, kde byla spravedlnost, když vláda spolu s Kalouskem nahrávala kmotrům typu Babiše? Všechna jejich slova a činy akorát ukazují na zášť, že se "švec" AB nedržel svého kopyta, ale šel nabyté znalosti zúročit do politiky.

7 0
možnosti
Foto

Ano, také mám ten pocit. Dokud byl Babiš "jen" podnikatelem, tak nikomu z politiků nevadil, nikdo neřešil jeho byznys, snad, aby se někdo nezačal starat o ten jeho, např. právě pana Kalouska... Zato ve chvíli, kdy se z podnikatele Babiše stal politik Babiš, už bylo zle, to už se ostatním sevřel svěrač hrůzou a už se ječelo - hrrr na něj.

5 1
možnosti
Foto

Téměř od počátku zastávám názor, že i kdyby se skutek stal, tak lze velmi těžko prokázat, že se stal. Ta žadatelka o dotaci pro Čapí hnízdo těžko se mohla domáknout informace, že Čapí hnízdo má nějakou spojitost s Babišem. A naopak Babiš se může tvářit, že nevěděl o této podmínce. V českém právu je malá firma definovaná jinak než v právu evropském.

1 0
možnosti
EH

Všechny podmínky pro dotaci byly splněny. Akorát by se musel prokázat úmysl velké firmy získat dotaci podvodem, a taková věc se těžko prokazuje.

2 1
možnosti
PH

Kalousek je boží. Pamatuji, když ho obviňovali s podvodů, tak křičel, dokažte mi to. Bylo to na půdě komise v parlamentu pokud si vzpomínám.

6 1
možnosti
BV

No a vidíte - nedokázali mu to. Babišovi to ale dokážou. Počkejme do podzimu.

0 0
možnosti
BV

>>Nejhlasitěji jsou stále slyšet ti, co o celé věci vědí od začátku nejméně, ať už jde o pořadatele proti-Babišovských demonstrací, o lidi těchto se účastnící<<

Opravdu se domníváte, že lidé, kteří se účastní demonstrací, ví o věci "nejméně"?

Mimochodem, z vašich dřívějších blogů jsem tehdy nabyl dojmu, že jste se těch demonstrací také účastnil - mýlil jsem se tedy? Můžete prosím laskavě sdělit, zda jste byl 23.6. na Letné? Já ano, tak mě zajímá, jestli alespoň tehdy jsme měli na věc podobný názor, že jsme se zúčastnili stejné demonstrace. A také mě zajímá, jestli se skutečně domníváte, že nějaká podstatná většina z těch bezmála 300 tisíc lidí, kteří se té demonstrace zúčastnili, "věděla o celé věci od začátku nejméně". Předem děkuji za vaše odpovědi, pane Kroupo.

>>No, aniž bych chtěl být vulgární, ale v dnešní době, kdy na nějaké etické principy, natož ve světě byznysu, s odpuštěním sere Bílý Tesák<<

Tady jste, pane Kroupo, udeřil hřebíček na hlavičku. To je totiž ten NEJZÁSADNĚJŠÍ problém dneška - že se mnoho lidí domnívá, že na >>nějaké etické principy ... s odpuštěním sere Bílý Tesák<< (doslovná citace vašich vlastních slov). Ne. Na etické principy "kašlou" jen lidé nemorální. A jen lidé nemorální se snaží ostatní nemorální lidi utvrzovat v tom, že na etické principy je "z principu" "normální" "kašlat".

0 0
možnosti
Foto

Udělám výjimku a odpovím vám - ne, na demonstracích jsem nebyl, od listopadu v roce 1989 jsem nebyl nikdy a na žádné.

1 0
možnosti
JK

Rozesmálo mě vaše mudrování o etice. Od člověka, který se vydával za něco, co byl jeho výmysl, následně byl dokopán k přiznání, že lhal a po čase toto vynucené přiznání začal vydávat za svou ctnost, je to něco jako scénka od Felixe Holzmana :-)

2 1
možnosti
EH

Já to pochopila tak, že o etice tady káží lidé, kteří podvádějí manželky, defraudují státní peníze, dohazují trafiky blízkým apod.

3 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám