Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Je to škoda že taký národ žene vždy pár fanatiků od extrému k extrémuRv.

8 0
možnosti
Foto

V demokratických zemích je strach ze změny toho, jak se věci mají formou podstatné demografické obměny obyvatelstva zcela racionální obavou. Je to fakt, nemusí jít o xenofobii a rasismus. Ve skutečnosti jde o jedinou možnou alternativu, aniž by byl porušen jakýkoliv demokratický princip. Lpěním na demokracii zajišťujeme, že ke změně dříve nebo později dojde (kvůli demokracii bohužel pro všechny, ať ji chceme nebo ne) a budeme se možná muset přizpůsobit a vzdát se našich zvyků a způsobu života, pokud je nám drahý (v nejhorším případě na to někteří doplatí životem). Zásadním problémem je, že zdroj našich obav a strachu neumíme identifikovat. Mylně je přisuzujeme demografickým změnám - jiným kulturám, jiným náturám lidí nebo náboženstvím - způsobeným např. přistěhovalectvím a nevidíme, že díky našemu rádoby svobodnému systému ani jiná možnost neexistuje. Až když od falešné svobody upustíme a přijmeme opravdovou svobodu jednotlivce za svou, tak máme naději se zbavit našich případných obav a strachu a žít si každý po svém jak dlouho budeme chtít.

0 17
možnosti
MP

Proč si myslíte, že "neumíme identifikovat zdroj obav a strachu"? Já bych řekl, že to naopak víme velmi dobře. Nechceme být převálcování cizími kulturami a občany cizích států, a to ani početně, ani vysáti ekonomicky. To není žádný strach, ale zcela racionální predikce dalšího vývoje, a zvážení, zda to takto chceme nebo ne. A pokud většina lidí dospěje k závěru, že to tak nechce, tak to prostě nechtějí. To není žádný strach nebo nenávist, prostě je to odmítnutí této varianty vývoje.

A samozřejmě, že se to dá řešit naprosto jednoduše. Stačí si hlídat přeshraniční pohyb. Problém není v tom, že by to nešlo, ale v tom, že to řada podvratných živlů zcela nepochopitelně sabotuje a bojkotuje, a tím blokuje snahy tento přeshraniční pohyb účinně řídit nebo zastavovat.

20 0
možnosti
VM

Pokud si Němci si budou běžence dovážet přímo, ať již lodí nebo letecky, moc si nepomůžeme.

6 0
možnosti
Foto

Já vím, ale nás se v každém případě stejně nikdo neptá. Alespoň by to ale od Němců bylo čestné.

18 0
možnosti
JS

Nemci bohudik zadne zbrane nemaji, protoze Bundeswehr je v naprostem rozkladu. Jejich zeleno-ruda politika je o to nebezpecnejsi, protoze v Evrope neexistuji dnes hranice a jejich budouci problemy s migranty postihnou vsechny evropske zeme, tak ci onak.

15 1
možnosti
Foto

Ti co jdou do Evropy, nejsou chudí. Mají peníze na zaplacení cesty a vědí, kam chtějí jít. Drony odhalily, že je naloží loď a kapitán za to dostane od každého zaplaceno. Pak je loď ve veškerém pohodlí doveze ke břehům Itálie a tam spustí gumové čluny a oni nasednou a čekají, ža je italské lodě vylodí.

19 1
možnosti
ZH

Výslovně obelháváte veřejnost. Na základě takových důkazů by již dávno byli všichni za mřížemi. Leda by byl Salvini zcela bezmocný ;-D

1 24
možnosti
MP

Přesně tak. Bohužel někteří lidé si nejsou ochotni připustit dvě základní věci:

1. chudoba sama o sobě nezakládá nárok na azyl (a to dokonce ani dlouhodobý nedostatek jídla a vody), a to v souladu s mezinárodními dohodami o uprchlících

2. pokud je člověk BEZPROSTŘEDNĚ ohrožen na životě, má samozřejmě země povinnost ho ihned dočasně fyzicky přijmout, ale zde platí institut nejbližší bezpečné země. Člověk v případě ohrožení nedostává automaticky bianko vízum do libovolné země na světě dle vlastního výběru, včetně všech zemí, které cestou tam musí projít, a tyto země už nemohou mít povinnost ho na své území pouštět.

K doložení absurdnosti celé situace: pokud sousedovi vyhoří dům a on ke mně přijde s prosbou, zda by u mne nemohl nějakou dobu bydlet, tak mu nejspíše pomohu. Pokud ale vyhoří dům nějakého pro mne zcela cizího člověka na úplně opačném konci města, a mně zazvoní u dveří člověk, kterého jsem v životě nebydlel, jestli by u mně mohl bydlet, že mu vyhořel na druhém konci města dům, tak je zcela legitimní otázka "proč zrovna u mě?". A odpověď, že mám nejhezčí dům v okolí a že by se mu tu dobře bydlelo, mne samozřejmě neuspokojí...

57 1
možnosti
ZH

Pěkný příklad absurdní analogie, která analogií není. Stejně tak bych mohl odmítnout neznámé a podezřele se chovající sousedy. Chcete snad říci, že se pomáhá jen tomu, na jehož neštěstí máte přímý výhled? Otázky azylu jsou v tomto případě irelevantní.

0 24
možnosti
ZH

Nějak vám to násilí v článku chybí, ale ono jistě bude, že :-P Vyvracet vaše bludy je nemístné, je vidět, že se v představě topících se migrantů koupete jak Čachtická paní. Kdo by vás rušil. Vytrvejte a mrtvých bude pro vaše psychopatické perverzity jistě dost. Nejste přece sám. Jste protimigrantská elita, nadčlověk, který od svého blogu pohřbívá nepotřebné a obtěžující utopence. Jásejte, radujte se. !!

0 42
možnosti
LK

Vážený pane Hornere, nikdo se neraduje z utopených, ale na druhou stranu mi není líto lidí, kteří spoléhají na zneužívání námořního práva a riskují své životy v přetížených člunech spoléhajíce na domluvu pašeráků a "náhodných" zachránců. A ano, občas domluva nevyjde nebo jsou záměrně necháni napospas moři a utonutí, aby se vytvořil tlak na Evropu.

28 0
možnosti
PK

A takový to byl bojovník proti migraci ,,,

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám