Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Původně jsem se zájmem přečetl, ale na karmu klikám až po přečtení diskuze. Ano, klíčové slovo je empatie.Ta mi schází a občas o tom kouzelném slůvku i píšu.Sám jsem tu řazen do kavárny, k lepšolidem atd. Za mě je jasné, dokud se elity ( a nemá to slovo poslední dobou rád, je mu dáván takový ošklivý podvýraz...neprávem) , tomuto slůvku nenaučí, nikdy se po volbách k prosazování čehokoli nedostanou....

2 0
možnosti
IH

I29v79o 90H69n93i34l11i47c26a

31. 12. 2018 12:05

Zajímavý článek - dávám karmu. Mám však problém se slovem "populista". To je vlastně mediálně konečná pro toho, kdo něco prospěšného pro běžného člověka práce za mzdu udělá. Nebo pojmenuje jinak politické a společenské události, než udává oficiální mediální trend. Populista - člověk negace? K tomu dodávám, že rozpočtově vyrovnaný i bohatý stát, o který usilují pravicové strany, zdaleka neznamená, že se v něm lidem žije dobře. Finance státu a život občanů, mohou být od sebe na hony vzdáleny.

2 0
možnosti
PT

Hm, Babiš hnusný kapitalista, který nemravně a "kradením" zbohatl, Zeman hnusný populista a lepšolidi, kteří zachraňují pracující lid před chudobou a hlavně před hnusnými "zloději" alá Babiš a hnusnými populisty alá Zeman. A určitě to takhle je protože to dokola opakují v ČT, říkají to hérci, hérečky a režizéři. :-)

Hezká ukázka toho, že ani IQ 148 nikomu rozum a kritické myšlení nezajistí, komu holt dominuje pravá polovina mozku, kde nesídlí rozum ale pocity, dojmy, nenávist, láska, tak u takového člověka bohužel rozumová produkce klesá až na úroveň hluboce podprůměrnou. :-/

Apropó "vědče" dovedete si představit jak by to tady prosperovalo bez hnusných podnikatelských "zlodějů" alá Babiš, kdyby ti tady nebyli tak hlavně vy s tím IQ 148 a pravostranným "myšlením", byste někde shnil ve špíně a o hladu, zatímco ti z běžným IQ, technickým myšlením, kritickým rozumem by přežili, protože by vzali motyky a šli sázet brambory.

Kdo je potom vlastně ten správný podnikatel, co naši ekonomiku táhne nahoru, myslíte že snad Bakala, Kožený atd., kteří zprivatizované firmy rozkradli, nechali zbankrotovat a lup odjeli utrácet do zahraničí ?8-o

6 5
možnosti
SN

:-)..............Pavle, perfektně jste to vystihl. Tak to je ! R^R^R^!!

2 1
možnosti
JN

Pane Fikáčku, napsáno moc hezky R^. Přesto bych si dovolil k Vaší racionální úvaze něco málo doplnit:

Máte jistě pravdu, že k volbě politiků typu Zemana či Babiše vedou některé lidi i nespravedlnosti v souvislosti s exekucemi, jejich majetkové poměry, atd. Ale zároveň se nedomnívám, že jsou to jenom oni - těch lidí, co jsou dnes existenčně ohroženi či žijí na hranici chudoby, zase není tolik, a takoví lidé dost často ani k volbám nechodí. Tudíž jenom s nimi by Zeman či Babiš volby nevyhráli.

Zemana (a částečně i Babiše) dle mých zkušeností dost lidí volí i jako určitý protest proti tomu, jak často křečovitě se proti němu vymezují někteří opoziční politici, politologové, novináři... (nebudu psát "kavárníci" či "lepšolidé"). Ne, že by Zeman často kritiku nezasloužil, ale např. snahy některých jeho odpůrců obviňovat ho kvůli všemu možnému z velezrady či vlastizrady, prostě křečovité jsou. Mnozí lidé jsou navíc alergičtí vůči tomu, když jsou kvůli volbě Zemana či Babiše nálepkováni jako milovníci starých pořádků, lidé s nízkou inteligencí, atd., nebo na to, když jim většina médií vnucuje některé protikandidáty tak násilně jako před 5 lety Schwarzenberga nebo letos Drahoše.

Toť vše, další diskuse se již účastnit nebudu, neboť si nechci kazit poslední den v roce. :-)

11 1
možnosti

J54a50k22u83b 15Š65o27l37c

31. 12. 2018 11:14

Absolutně přehnané kampaně proti Zemanovi nebo Babišovi určitě svoji roli sehrály. Buď kampaně dělat neumějí, což se mi nechce věřit, nebo nemají co nabídnout a nezbývá jim než vytvářet anti-kampaně.

9 0
možnosti

J49a92k46u31b 96Š91o59l69c

31. 12. 2018 11:07

Je to tak, nechápu, že ta menšina těch "chytřejších a lepších" to nedokáže pochopit a prohrává jedny volby za druhými. Jsou pak opravdu chytřejší?

14 1
možnosti
VH

Jsem rád, že to "chytřejší a lepší" jste dal do uvozovek. My se za takové nepovažujeme. To jen pan Zeman tak (podle) nálepkuje své odpůrce. Ví, že přesně takovou nálepkou ('vyvyšují se na vás') na ně své obdivovatele poštve. A nikdo si nějak nepovšimne, že vrcholem těch "chytřejších a lepších" je právě Zeman.

5 6
možnosti
RS

R95u93d98a 52S34l72a48v35í75k

31. 12. 2018 10:51

Lidi s exekucemi volí Zemana, který tento exekuční systém prakticky uvedl do praxe. :-)

6 3
možnosti
MS

R^ Není co dodat. Nikdo lepšolidím a elitám nebrání poškodit volební preference Babiše tak, že se více začnou zajímat o jeho voliče a nebudou se nad ně jen povyšovat.

11 0
možnosti
MS

oprava: poškodit volební preference Zemana a Babiše, ačkoli Zemana už další volby nečekají.

1 0
možnosti
Foto

Společnost rozděluje zejména lepšočlověk Zeman. R^

8 13
možnosti
LH

Rozdělení na LEPŠOLIDI začíná už na dětských hřištích kdy sami maminky říkají S TÍM SI NEHRAJ TO JE SOCKA (a bylo to už i za jiných vlád a ne za Zemana).Není potřeba přemýšlet nad výrazem Zemana.A není potřeba aby nám Zeman vytvářel nějakou skupinu lidí.Tito lidé jsou kastou sami od sebe.Jak jinak jim máme říkat?

Poslanci a senátoři do dneška za marodění berou plnou mzdu (lidi manuálně pracující neměli 3 dny placené), lidi co pracují rukama své zmetky musí platit, poslanci za zmetkový zákon neplatí nic, protože se do měsíce novelizuje, dělníci ve firmách nesmí alkohol, poslanci vesele pijí v pracovní době, podívejte se na ceny v poslanecké kantýně a srovnejte ceny v krámech,lidi ve firmách nemohou rozhodovat o svých platech (když poslanci mohou rozhodovat o důchodech občanů, proč by občani nemohli rozhodovat o platech poslanců), atd atd.Nemohu vypisovat všechno, nevešlo by se to sem.

Zrovna tak milionáři.Člověk, co si postavil bez stavebního povolení kozí chlívek za 200 tisíc, ho musel zbourat a milionáři co staví bez povolení své hrady, tak těm se dodatečně vystaví stavební povolení.

Za komunistů se říkalo, že jsme si všichni rovni, akorát někteří jsou rovnější.DNESKA JE PŘESNĚ TO SAMÉ.Lidi, co nemají na výplatách statisíce, mají méně práv a svobody než lidi co mají miliony.Za komunistů měli výhody ti, co měli červenou knížku v kapse, dneska mají výhody ti co mají miliony.Jaký v tom je rozdíl?

Až mně dokážete, že za svůj plat tyto lidi ODVÁDĚJÍ kvalitní práci, tak jako jsem musel odvádět já, tak je tak nebudu nazývat.Já jsem soustružník a NEMOHL jsem okecávat podnikateli, proč mám o milimetr (ono stačilo jen o desetinu) menší výrobek, JÁ JSEM HO MUSEL ZAPLATIT a po pracovní době vyrobit jiný.

Zrovna tak, můžete mně říci, kolik lidí v kancelářích bylo potrestáno (zaplatili za špatné rozhodnutí a museli ho napravit)?Proto se tolik lidí hrne do státních služeb, PROTOŽE NEMAJÍ ZODPOVĚDNOST ZA SVOJE ROZHODNUTÍ, respektive nejsou trestáni, tak jako dělníci.

11 1
možnosti
  • Počet článků 310
  • Celková karma 30,45
  • Průměrná čtenost 3149x
Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, řízení, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia - VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 Ph.D. se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro "Future Technologies", 7 let pak v jedné z nejvyšších evropských pozic v počítačové bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v "jeho" skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com
 
Upozornění: Toto je popularizační blog pro veřejnost, neberte ho tedy jako vědeckou dizertační práci. Někdy je to jen divoká fantazie. Na druhé straně se snaží udržovat jistou vědeckou kvalitu, takže "esoterické" komentáře nejsou vítány. P.S.: Osobně útočné a odborně velmi nekvalitní komentáře, zejména velmi dlouhé, budou mazány.