Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Proč, no VZ netřeba komentovat, ale proč AB? Že by nebylo z čeho vybírat, bo ten zbytek je ještě horší? Lidé i v této zemičce mají stále více informací. Politické elity si myslí, že vyhodnocovat informace umějí jenom ony, a proto chtějí být elitami a chtějí, aby je lidé uctívali a poslouchali. Teď však dochází k tomu, že informace mají už všichni. Některé opravdu mohou být nepravdivé, zavádějící.

Težko řící proč, třeba v případě investigativců zafungoval efekt zastání se ublíženého. V případě aféry kolem Babišova syna to bylo poměrně jasné. Ti takzvaní investigativní novináři udělali nájezd na člověka, který evidentně má nějakou psychiatrickou diagnózu. A ještě to chtěli použít jako něco nosného, jako důkazní materiál. Což běžný člověk vyhodnotí tak, že je to hloupost.Podle toho se formuje ten postoj. Lidem to dojde – je to divné, to načasování, pro koho je to dobré. Dají si něco dohromady, řeknou si – oni na něj útočí zbytečně moc. Tím dochází k tomu, že se ho víc lidí zastane.

A je taky možné , že se AB postavil smyslu: odmítám nesmysly – jako Marrákešskou smlouvu, Istanbulskou úmluvu, příliv migrantů, který by nám hrozil, a tak dále. Toto lidé vidí, že jsou priority v jejich dnešním životě. Protože pokud se dnes podělá rozpočet, může to mít mírně nemilý dopad na další rok dva. Pokud se podělá priorita typu nekontrolovaný příliv migrantů, tak se to podělá na několik staletí. A to lidé umějí dobře vyhodnotit. Nepodceňujme naši populaci. Nejde tedy jen o soucit s ubližovaným, ale převažuje schopnost naší populace myslet kriticky. Což mnoha politikům, ale i občanům v západní Evropě chybí, možná protože si nečuchli k totalitě jako my.:-)

24 2
možnosti
Foto

I12v34a53n 31M54a56r26e53k

7. 12. 2018 13:26

Proč má a mít bude "duo" M.Zeman, A.Babiš "docela velkou podporu"? No, na to by "zasvěceně" mohli odpovědět pánové z opozice a z "Demogratického bloku", díky svému destrukčnímu jednání, Rv

12 6
možnosti
KS

Proč píšete slovo demogratický?

0 0
možnosti
DR

Pro mě nic překvapivého, už jsem to i několikrát psal a zatím mi skutečnost dává za pravdu.

Plácáním stále dokola jak u kolovrátku o zlých komunistech, o zlém Babišovi a zlém Rusku nikomu žádnou popularitu a tudíž i úspěch ve volbách nikdy nepřinese poněvadž lidi už jsou z těchto žvástů unaveni a otráveni. Tihle křiklouni ke své škodě, poněvadž si samozřejmě myslí opak, naopak tímto žvaněním popularitu těchto politiků naopak spíš zvyšují. A tudíž, dobře jim tak.

14 4
možnosti
JK

J51a55n 18K51o53z21l30e54r

7. 12. 2018 13:21

Je to úplně jednoduché - protože nelžou lidem na rozdíl od politiků kterým je lid naprosto lhostejný a starají se jen a jen o vlastní kapsu no a protože AB krást nemusí bohatý je dost a MZ už to nepotřebuje takže si mohou dovolit ten luxus t.j. nelhat a protože MZ už nebude nikdy prezidentem tak si může dovolit pošťuchovat poslance a politiky a mě se docela líbí jak oni řičej vzteky. Nemusí se Vám mé názory líbit, nemusíte se mnou souhlasit ale toť vše co můžete

7 9
možnosti
Foto

S tím tak úplně nesouhlasím. Myslím si, že touha po penězích je úplně stejná jak u lidí chudých, tak u bohatých, možná dokonce u bohatých je ještě silnější, protože pro ně se prachy staly motorem života a jsou něčím, pro co vlastně žijou a jak můžou, tak je urvou. Padni, komu padni.

3 1
možnosti
PH

P57a84v17e75l 57H15e96m55e82k

7. 12. 2018 13:17

Velmi dobé pane Kroupo. Podobnou úvahu jsem už někde četl, ale rozhodně Vás neobviňuji z opisování. Naopak zcela logicky jste dospěl ke shodnému konstatování. Naprosto s Vámi souhlasím. Nejsem si úplně jistý, ale Vy myslím nepatříte k obdivovatelům pánů Zemana a Babiše. Každopádně Vás mám ve škatulce racionálně uvažujících blogerů. Díky.

5 0
možnosti
Foto

Jak kdy, když náhodou Zeman, nebo Babiš přijdou s něčím o čem si myslím, že to má hlavu a patu, tak v tu chvíli jsem klidně i na jejich straně. A naopak to platí stejně. A já díky Vám

2 0
možnosti
SB

Naprostý souhlas a karma autorovi článku.

6 0
možnosti
Foto

J92a69k10u74b 95R15o33t98h

7. 12. 2018 12:46

Proč, kolego? Napíšu to natvrdo: Protože část jejich podporovatelů jsou vychcánkové, kteří chtějí na režimu něco trhnout, ta je menší. Ta větší část jejich elektorátu a podporovatelů jsou lidé na pravé straně Gausovy křivky. Zkrátka lidé, kteří nemají nikdy v obličeji známky mentálního vypětí.:-/

17 16
možnosti
Foto

Protože jsem korektní, korektní, korektní áááž hanba!:-)

4 2
možnosti
Foto

Nemohu zůstat nestranný v situaci, která sama o sobě má na mě vliv. Tento luxus si může a musí dopřát vědec, který musí z té situace vystoupit. A to my, při vší úctě nejsme. Jsme tak či tak angažovaní. Zejména z tohoto důvodu je pro mě váš rozbor neuchopitelný.:-)

4 3
možnosti
Foto

Já tím úkrokem stranou nemyslím rezignaci na názor, jen tím myslím na potřebnou chvíli umožnění pokud možno racionálního přístupu k otázkám pro a proti. Pokud zůstane člověk zacyklený jen na jedné straně, nikdy nemůže rozhodovat spravedlivě.

5 0
možnosti
Foto

Nač taková dlouhá uvaha.Dost lidí je docela normálně hloupých a jejich racionální uvažování se blíží nule.Zato emoce rozhodují.Těmito lidmi jde velmi snadno manipulovat.Zeman a Babiš pouze používají osvědčenou "šmejdí" strategii prodejcu hrncu.Mnoho lidí chce jednoduchý svět a jednoduchá řešeni....chtějí věřit,že šmejd,kterým jim prodal s velkou "slevou" predražené hrnce chce jejich dobro.

13 9
možnosti
Foto

A kde berete tu jistotu, že v určitých případech stejně založení lidé, tedy podle Vás hlupáci, nemohou být manipulováni i opozicí...?

10 1
možnosti
FF

Víte Vladimíre, kdybyste ty věty tolik nešrouboval a naopak je trochu zkrátil, možná byste udržel pozornost více lidí. Vždyť to, co chcete říci svým článkem, tak na to by postačilo pár jednoduchých vět:-)

4 1
možnosti
Foto

Nikdo Vám nebrání, abyste ty své jednoduché věty nesepsal a nehodil do placu, jen do toho.

4 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám