Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Optimisticky soudím, že platí "jednou čtenář - vždycky čtenář", jen se mění preference a třeba i prostor vymezený domácí knihovně.

K něčemu se člověk už nikdy nevrátí, k něčemu po letech ano a něco jej průběžně provází celým životem - to je těch pár knih, které každý z nás má v kategorii "co bych si vzal na opuštěný ostrov":-).

1 0
možnosti
Foto

Já si někdy připadám, jako zrádce, jako bych se před těmi starými knihami styděl, že je už nemůžu číst. Ptám se sám sebe - proč je tedy vlastně v knihovně ještě mám, ale nikdy se nerozhoupu k tomu je vyhodit, nebo někam odvézt do knihovny atd. Pořád si říkám - jednou, snad jednou... ale v duchu vím, že už nikdy...

2 0
možnosti

Doma tisíce knih, elektronických desetitisíce ... a přečtu tak tři do roka.

Dřív jsem knihu nalezenou pod stromečkem přečetl ještě večer, teď mi některé zůstávají nedočtené i pět let.

0 0
možnosti
IN

Mám to u některých knih také, vždy si nějakou vezmu z knihovny a zjistím, že to "něco" už tam není, např. nedávno moje v mládí oblíbená Rajská zahrada od Hemingwaye. Ale stále mám plno stálic, které čtu pořád ráda a v každém věku ty knihy jinak uchopím a vezmu si z nich pokaždé něco jiného např. E. M. Remarque a Betty MacDonald.

0 0
možnosti
BK

Pane Kroupo, zdaleka nejste sám. Ale nespoléhejte na důchod, že budete více číst. To z vlastní zkušenosti. Čím jsem starší, tak mi i běžné práce trvají násobně déle a toho volného času ubývá. A to jsem prosím "důchodka", která heslo - nemám čas - zavrhla. Pořád čtu, ale už 1 knihu za den nedám jako za mlada.

1 0
možnosti
DK

Jako seniorka mohu prohlásit, že do 14 letj sem přečetla vše, co se kolem mne mihlo, knihovna byla můj druhý domov. Pak jsem se stala vybíravou a četla jen některé autory...a bohužel na prahu sedmdesátky jsem proředila knihovničku a nechala si jen milované. Mám el. knihu, ale to víte...oči...oči...V

0 0
možnosti
RP

Nejste sám..nedávno jsem vytáhla ze své knihovny své nejoblíbenější knížky z dob minulých..od Killense A potom jsme uslyšeli hřmění a od Otta Žraloci a malé ryby ani v jedné jsem se nedostala dál než na padesátou stránku. Když si vzpomenu jak jsme se tahali o knížky od Haileye, Puza, Simmela a teď už si jich nikdo ani nevšimne... prostě už jsme někde jinde..

1 0
možnosti

Stometrové čtvrteční fronty na Haileyho a Francise - kdepak je jim konec:-).

A vycházely ve statisícových nákladech, stejně tak detektivky, řekl bych jako úlitba čtenářskému hladu po napínavé čtivé literatuře, vždyť co se jinak dalo v 70. a 80. letech číst, kromě klasiky, kterou soudruzi považovali za neškodnou, a pár nenápadně a v malých nákladech "protlačených" Kafků, Musilů apod.

Z akční literatury těch let mi zůstala náklonnost k dvojici Scortia-Robinson a ke knize Johna Lange "Dvojice" (Binary).

A abych nezapomněl, od 60. do 80. let jsme se dočkali většiny kvalitní sci-fi i z angloamerického prostředí.

0 0
možnosti
Foto

H62a66n12a 24V26l49k98o32v18á

20. 8. 2018 14:05

Vždycky jsem měla alespoň malou knihovničku s tituly které jsem měla ráda.

Nedávno jsem si vzpomněla na Jak jsem vyhrál válku - mám to ve sklepě stejně jako Pýcha a předsudek nebo Slovácko sa nesúdí...

Stejně jako LP desky od Suchého se Šlitrem až po Janis Joplin...

Všechno jde dnes najít na internetu.

A knihu jsem nedržela dobře pět let.

Na důchod plánuji vyčlenit si (dětský) pokoj a tam tyhle poklady (i staré VHS kazety a kazety do kazeťáku) uložit a občas si je užít.

1 0
možnosti
MK

Jak jsem vyhrál válku R^

Pýcha a předsudek mě neoslovila. To raději "Hovory" od Marka Aurelia

0 0
možnosti
VF

Děkuju, jsem ráda, že i jiní lidé nečtou to, co jindy hltali. Nejsem sama.

1 0
možnosti
Foto

K41a19r97e60l 82M53á82d37l43e

20. 8. 2018 13:41

Zkuste Neználka, loni v létě jsem šel uklízet půdu a zasekl jsem se na celý den na všech třech dílech.

3 0
možnosti
Foto

Já býval až chorobným čtenářem a teď NIC. Je to tak. Internet killed the reading.

1 0
možnosti
Foto

K69a51r27e25l 48M23á14d28l30e

20. 8. 2018 13:44

Tomu rozumím. Taky jsem kdysi zvedal průměr tempem jedna knížka za den, ale dnes jednou za měsíc něco z několika stran doporučeného, jinak stačí tyhle tlachy na netu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám