Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J84a54n 46R68á35ž

13. 6. 2018 11:24

Pochopit paní Merkelovou se stává stále víc složitější, než pochopit nekonečno. Jako všichni populisté, kteří neví jak dál a mlží a mění názory ze dne na den.

Obecně se dá pozorovat, že schíza euro unijních politiků dosahuje úrovně, kdy si zřejmě nerozumí ani sami sobě a důvěřují si asi stejně jako manželé před rozvodem.

Klasickým příkladem schizofrenního politika je Macron: Při různých sumitech hlásá tvrdý postup proti Rusku a dodržení sankcí, ale po setkání s Putinem v Moskvě ho nazve při tiskovce přítelem a podepíše s ním smlouvu o hospodářské spolupráci podle které budou moci francouzské firmy uzavřít smlouvy s Ruskem za cca 1,5 Mld.Euro a další miliardové smlouvy se soukromými ruskými firmami, bez ohledu na sankce.

Jediná možnost jak si zachovat zdravý rozum v této době vlády schizofreniků je, prohlášení politiků z Paříže, Bruselu i Berlína si všímat jen okrajově a dělat si politiku nezávisle a to, co přichází z Bruselu přijímat selektivně. Dělají to Maďaři, dělá to Polsko a začíná to dělat Rakousko. Proč my ne?

PS. Všiml jsem si, že díky malému zájmu českých medií, málo kdo zaregistroval, že minulý týden byl Putin v Rakousku, které si vybral jako první zemi, kterou po svém znovuzvolení navštívil. Jak Kurz, tak i Putin na závěrečné tiskovce svorně konstatovali, tak došlo mezi nimi v naprosté většině projednávaných otázek k úplné shodě názorů. Při té příležitosti jsou velice zajímavá slova prezidenta Van der Bellena, že pro mír v Evropě je nutno jednat s Ruskem, nikoliv ho ignorovat a slova Kurze, že obě země, Rusko i Rakousko, si přejí zrušení sankcí. Nezapomeňme, že Rakousko bude předsedat EU a tak nelze brát jejich slova na lehkou váhu!

26 0
možnosti
JL

Vas treti odstavec vaseho prispevku nemuze byt splnen. My nemane svoji reprezentaci ustanovenu po rijnovych volbach lonskeho roku. Tak se nema kdo vyjadrovat k temto problemum. Take mozna "koalice" muze tento krok zanedbat. Nestalo by se to poprve.

Jinak jsem podporil vasi uvahu, pane Razi.

0 0
možnosti
RT
RP

Před třemi dny jsem poslouchala na slovenské TA3 rozhovor se Sulíkem, který mimo jiné uvedl jaké sankce se chystají v Dublinu IV za nepřijetí migranta do určené země. Kvoty se tomu už říkat nebudou, Merkelová už v rozhodnutí nebude tak figurovat v Bruselu to udělají ti "uředníci " tam za ni.

21 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám