Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Řídil jsem i autobus, jako brigo. Najeto mnoho - srovnání je. Hrubne společnost - hrubne i dění na silnici. Týká se i cestujících. Je to i o hustotě provozu a opravách, uzavírkách. To nic nemění na sděleném. Pořád - Můj čas je cennější - jako tvůj čas. Neúcta, nepochopitelný jev - vybržďování ! Žel, slušnost - jako slabost ... :-)

5 0
možnosti
KK

Zvláštní, asi jezdíte někde jinde.

Podle mě 95% řidičů zipuje správně a těch 5% co jsou schopní pangejtem objet auto které zazipovalo "už" 10 metrů před koncem pruhu a zapíchnou to těsně před něj není většina. :-/

0 0
možnosti
Foto

Nemáte pravdu, jak je v Praze zúžení ze dvou pruhů do jednoho, tak většina řidičů ve volném pruhu jede stylem, že kolegy ve vedlejším, končícím pruhu, vůbec nevidí.

0 0
možnosti
JK

Souhlasím s paní Liebovou, že rozkopanost (nejen Prahy a daly by se přidat stále rostoucí provoz a příšerná kvalita silnic) má vliv na frustraci, agresivitu a nebezpečné jednání spousty řidičů. Primární však je, že mnozí lidé lezou za volant, aniž by si uvědomovali, že jsou třeba již při startu unavení, vystresovaní, že jsou přirozeně prchliví a netrpěliví a že přitom ve chvíli, kdy vyjedou, ovládají velmi silnou zbraň. Proto se pak i kvůli bezvýznamným podnětům začnou chovat jako zabijáci i sebevrazi zároveň.

Chce to mít chladnou hlavu a jasné vědomí priorit, a sice, že je za všech okolností hlavní dojet živý a zdravý, nezabít ani nezranit ty, co vezu, ani nikoho jiného. Zmeškat jednání, schůzku atd. je méně podstatné. Když totiž člověk skončí v nemocnici nebo v rakvi, má rázem na všechno neskonale mnoho času.

5 0
možnosti
MK

U nás na Vysočině se o nějaké nadprůměrné "rozkopanosti" určitě hovořit nedá, avšak agresívní jedinci se vyskytují i zde. Zvláštní na tom je, že většina z nick má na SPZ písmeno A. Náhoda?

1 0
možnosti
Foto

To určitě ne. My Pražáci jsme přece králi silnic.

0 0
možnosti
JL

Rozkopanost Prahy jistě má vliv na frustraci a stres řidičů, osobně však nemám dojem, že by to byl hlavní důvod agresivity za volantem. I na poloprázdných, hezkých silnicích potkáte plno magorů, kterým je 90 km/h málo a nejsou ochotni ani nepřehledné zatáčky projíždět tak, aby svým vozem hrubě nezasáhli do protisměru, o nebezpečném předjíždění ani nemluvě.

5 0
možnosti
Foto

Přesně tak.Zvyšující se agresivita jízdy mnoha hlavně mladých řidiču je celostátní problém a ohlas na atmosféru ve celé společnosti.Autor má asi pocit,že mimo Prahu a D1 je vše v pohodě....

0 0
možnosti
Foto

Kdysi, v roce 1977, jsme byli na devizák v Itálii a pak jsem o té cestě vyprávěl v práci. Byl to širší kolektiv a jeden člověk, kterého jsem ani neznal jménem, se mě zeptal, jak se mi v Itálii jezdilo?

Já řekl, že úplně v pohodě a ten člověk prohlásil, že už se mnou nikdy nepromluvi, protože on byl v Itálii také a byla to KATASTROFA.

Jinými slovy, vše také může být subjektivní dojem.

3 0
možnosti
PV

P91a87v61e34l 65V66é69b72r

22. 5. 2018 17:07

Myslím, že si poněkud vymýšlíte. Kvůli takovéhle drobnosti - že vy jste byl spokojen a on ne - nikdo neprohlásí, že s vámi nikdy nepromluví. Zřejmě měl k tomu prohlášení i jiné, relevantnější důvody. které jste cudně zamlčel.

1 0
možnosti
JS

Já si myslím, že to tak špatné není. Ale pokud se chceme posunout dále tak se musíme podívat do zemí kde ten problém je menší. Ale to my Češi neradi děláme.

0 0
možnosti
VM

Já vidím příčinu především ve stavu společnosti. Spousta lidí se pořád někam honí, jezdí vystresovaní. No a ve finále se většinou pokuta za způsobenou nehodu ani moc neliší od pokudy za přestupek.

4 0
možnosti
Foto

Silnice se spravují za pěkného počasí.

0 0
možnosti
Foto

Nějakou jinou teorii,která by se hodila i na celé Česko nemáte "pane psychologu"?Česko není jen Praha a D1,agresivě jezdící hovada lze potkat i na našich moravských venkovských silničkách.Není to spíš tím,že v celé společnosti stoupá agresivita a to se projevuje i na silnicích....?

5 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám