Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Náladu ve společnosti tehdy signalizovalo, že ani hladovkáře Marečka nikdo nepodpořil. Řiďte se Klausovou zkratkou, že zpětné zrcátko nesmí být tak velké, aby zakrývalo výhled. Problém dneška je, že neexistuje výhled, a proto se i sebemenší zpětné zrcátko se zdá být nekonečně velké.

Tedy jinak řečeno: Vraťte nám výhled.

A Havel si heslo "Nejsme jako oni" nevymyslel, vytrysklo ze zdola. Vymyslel si zajímavější tézi: Všichni jsme vinni, respektive přesněji: Všichni máme máslo na hlavě. Je pravdou, že každý třetí dospělý občan v této republice byl komunistou.

2 0
možnosti
Foto

Hladovka pana Marečka se týkala pouze pevných kalorií. Bez tekutých, basových kalorií, by tak dloho nepřežil. Podívejte se na fotky z věznice HP Prison Maze. Tam uvidíte hladovku.

3 1
možnosti
PS

Je to tak, každý komunista který měl určité pravomoci a vliv, tento vliv nikdy neztratil. Pokud uměl někdo něco zařídit před listopadem uměl to i po listopadu. Ti lidé nikam nezmizeli, naopak to byla šance využit konexe a vyhrabat se nahoru.

6 0
možnosti
Foto

To je velká pravda. Sám jsem to na vlastní oči viděl.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám