Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

J28a93n34a 59C43r38h79o94v72á

17. 10. 2017 7:02

Původně jsem ho chtěla také volit. Dokud jsem nezjistila, že ve svých továrnách platí lidi stejně mizerně jako ostatní. :-/

2 0
možnosti

Nejsem vůči Babičovi hysterický. Ovšem mám dva zásadní důvody proč nevolím Babiše: Existuje tam příliš velké riziko střetu zájmů. Prostě, pokud se člověk s podobnou ekonomickou mocí stane vlivným politicky, musel by být svatý (není), aby odolal pokušení politické moci zneužít ke zvýšení svého majetku (což neznamená, že to neudělá i jiný politik, ale nepůjde o takovou koncentraci moci ekonomické a politické v jedněch rukou).

Dalším důvodem je, že Babiš je až příliš svázaný se systémem, který se údajně chystá reformovat. Jak se může reálně postavit Evropské unii (třeba i za cenou vystoupení), když je největším příjemcem dotací? Takže i když si myslím, že Babiš není volbou nejhorší, určitě vidím lepší strany a politiky, u nichž si člověk nemusí podobné otázky klást.

A co se týká průzkumů? Víte, průzkumy jasně říkají, že Trump nevyhraje. A Brexit? Směšné, podle průzkumů nic takového nehrozí... Průzkumy jsou tak maximálně sebenaplňujícím se proroctvím, pokud se na ně lidé vykašlou, tak volby mohou dopadnou úplně jinak.

7 0
možnosti
JC

Ten, kdo díry v zákonech využíval o nich ví víc, než ten, kdo ty zákony dělal. A ví, jak je zacelit. I proto budeme volit Babiše. Nebo přesto?

0 1
možnosti
Foto

Jako že zloději se ve zlodějnách vyznají a tedy byste správcem svého majetku pověřil zloděje, aby vás ochránil před zloději? ;-D;-D;-D

6 0
možnosti
Foto

R41a90d62e86k 28H83a48m41p30l

16. 10. 2017 15:53

Na Babišovi mě fakt baví, jak zloděj křičí, chyťte zloděje. Jinak si samozřejmě volte, koho chcete, já to udělám podobně a Babiš to nebude :-)

7 0
možnosti
JR

J41a56n 29R69i14c85h47t13e95r

16. 10. 2017 13:43

Vás přesvědčit nelze, jste zjevně pevně rozhodnutý. Nevadí Vám prokázané lži, obcházení zákonů, přihrávání si dotací z pozice ministra financí, pokusy o likvidaci konkurence prostřednictvím Finanční správy... jak by Vás tedy bylo lze přesvědčit?

Volby jsou stále ještě svobodné, volte si koho chcete...

13 0
možnosti

Bohužel karma tohoto článku ukazuje, jak ty volby dopadnou. Přestože v článku nejsou zjevné nepravdy, jsou některé věci účelově ohýbány. Ono to obvinění v kauze Čapí hnízdo není "najednou". Babišovo impérium jako celek už se také rozjíždí pěkně dlouho, stačí si najít nějaké informace o Agro Jevišovice a Kosteleckých uzeninách. V poslední době to navíc graduje, viz Vodňanské kuře apod. Skulinky v podobě korunových dluhopisů pěkně využil. Setrvání dotací na řepku už si sám sobě podpořil a odhlasoval. Ve srovnání s ním jsou opravdu ostatní politici žabaři.

7 0
možnosti
AK

Máte pravdu v tom, že Babiš hrabe především pod sebe, jako drtivá většina politiků. Nemáte pravdu v tom, že minulost mají jen oni. On ji má taky a po pravdě... dost humus.

A vzhledem k tomu, že je to druhý nejbohatší Čech a současně první nejbohatší, co "přímo dělá do politiky", má obrovský prostor k tomu, aby si z téhle země opravdu udělal tu svou firmu, jak hlásal.

12 0
možnosti
EH

Konečně rozumný názor. Nejvíce hlasití diskutéři se předhánějí informovat ostatní, že Babiš je zloděj, lhář, čiré zlo. Jenže alternativu stejně nemají. Jednodušší je někoho očernit než někoho jiného vyzdvihnout.

Raději tedy volím zloděje, který umí hospodařit, umí poznat schopné lidi a umí si od nich nechat poradit. Lháři jsou všichni politici z principu, protože nás přesvědčují, že ONI něco zvládnou, přitom už měli v minulosti povícero příležitostí.

Závěr: Pro ČR je výhodnější plusový rozpočet a nějaké miliónky v kapsách politiků než křišťálově čistý politik a ekonomika od 5 k 0.

4 16
možnosti
AK

To je mi vás líto. A jestli má takových názorů víc lidí, tak je mi líto nás všech.

8 0
možnosti
FR

Přečtěte si pár příspěvků od Aleny Kulhavé... dočtete se proč a jak se rozhodla volit letos - volí danou stranu poprvé a po dlouhé úvaze... https://kulhava.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=626325

napsala o tom, za posledních pár měsíců opravdu hodně podrobné články... takže kdo chce opravdu slyšet i názor tak má prostor... netřeba dalších příspěvků v diskuzi a opakovat, co již bylo napsáno.

0 0
možnosti
RM

Je velmi hezké, jak se tu každý ohání - nevolte Babiše, nevolte Bureše, je to zloděj apod. výkřiky. Valná většina lidí už ale nenapíše koho volit budou protože na každého je něco, co jiný prostě nemůže zkousnout.

Já třeba listoval volebními lístky, ale nerozhodl se. Letos je to složitější než dříve....

0 0
možnosti
MS

Jestli to není proto, že téma článku je, vysvětlit autorovi, proč nemá volit Babiše. :-)

6 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám