Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

vdanicek

13. 10. 2009 13:56
Vsehna cest , mate pravdu, je jeste jedna bloggerka

jako Vy pani Prochazkova myslim, ma take rozumne  nazory. Vec je nas muzu, Vam zenam umoznit to co chcete, ale to uz je nasi dospelosti, pozitivni diskriminace zen negativni diskriminace muzu umoznila, ze jaksi zena je v peci o rodinu neco vic, ale venku by mela dostat pozitivni diskriminaci. Je treba rovnopravnost obou pohlavi ve vsem a tam kde je treba se rozdelit (zena rodi, muz pomaha) se rozdelime. Mimochodem neznam pripad manzela miliardarky, ktery by se soudil o 3.5 miliardy.;-D;-D;-D;-DR^

0 0
možnosti
PV

Alcator

13. 10. 2009 13:49
Pro autorku

Evo, napsal jste níže: "Já tvrdím, a na tom s dovolením budu trvat, že kvóty pro ženy z titulu jejich ženství jsou absurdní nesmysl."

To je jistě pravda, jenže ty kvóty nejsou zaváděny pro ženy proto, že by byly ženami. Ony jsou pro ženy zaváděny proto, že v dané oblasti, aniž by pro to existoval objektivní důvod, jsou ženy diskriminovány.

Jsou důvody objektivní a subjektivní. Existuje objektivní důvod, proč sprint na 100 metrů běhají muži odděleně od žen. Ale neexistuje objektivní důvod, proč by na vysoké škole mohli studovat jen běloši, nebo (o pár let dříve) jen bílí muži.

0 0
možnosti
TK

TKC

13. 10. 2009 15:46
Re: Pro autorku

A jaký je objektivní důvod, aby někde bylo tolik a tolik žen, když tam třeba vůbec nechtějí?

0 0
možnosti
LJ

carandache

13. 10. 2009 13:44
Máte pravdu,

jen nechápu, proč ty kňouraleny nazýváte "militantní feministky". Feministka (ať "militantní" nebo "pacifistka") by nikdy nic takového nevypustila z pusy. :-/

0 0
možnosti
TS

Destroyer7

13. 10. 2009 14:56
Re: Máte pravdu,

Vzhledem k tomu jak se ony militantní feministky chovají, tj. jak okolo sebe ukazují prstíčkem a žalují jak jsou ženy diskriminovány, tak i já to vnímám jako kňourání. Pokud to tak bylo myšleno i autorkou neumím posoudit.

0 0
možnosti
IK

rotacni.hyperboloid

13. 10. 2009 13:15
Áno

Pěkný článek, karma.

Docela vtipné je, když se bavíme o různých těch institucích, že ve Výboru pro vyrovnané zastoupení žen a mužů v politice sedí 11 žen a 2 muži:D

0 0
možnosti
D

Denisaa

13. 10. 2009 13:13
Karma

Autorka ma pravdu.Jsme slabe? Neumime nektere veci tak jako muzi? Proste s tim musime zit,priroda uz to tak zaridila a vedela proc. Pozitivni diskriminace zen totalne nabourava prirodni pravidla.Jeden umi to a druhy zase ono.Navzajem se prece s muzi doplnujeme.Ja to vidim jako puzzle kde kazdy kousek musi byt jiny aby do sebe zapadl.Pokud buou oba stejne o coz se pozitivni diskriminace snazi tak do sebe nezapadnou a bojim se ze se zacne spolecnost rozdelovat.

Ono je to hlavne o tom,ze spouste zen se libi zenske vyhody,ale nejradeji by chtely i ty muzske.!!

0 0
možnosti
PV

Alcator

13. 10. 2009 13:55
Re: Karma

Nikoliv "stejní".

"Rovni si v šancích"

Nechci, abych přijel na hranice Německa, a tamní celník mi řekl "Je mi líto, ale do Německa vás nepustíme, protože podle statistik, které jsme si nechali my němci udělat, jsou Češi horší řidiči. Nemáte na to, abyste v Německu řídil."

Nechci přijít žádat o práci a dozvědět se "Je nám líto, ale vy nemůžete u nás pracovat, protože jste z Jižní Moravy a podle průzkumu veřejného mínění, které jsme si tu v Praze udělali loni, jsou Moraváci hloupější než Pražáci."

Přičemž toto je to, co se ve společnosti děje -- "žena za volantem = auto bez řidiče", "ženská počítačům rozumět nemůže!", "Jak se říká cigánovi v obleku? Obžalovaný, vstaňte!". My jim prostě ani nedáme šanci ukázat, co v nich je. Cigán s diplomem? Pche, určitě si ho koupil. Ženská, co má vystudovaný management? Pche, určitě spala s učitelama.

0 0
možnosti
SK

blb

13. 10. 2009 12:58
Trefné a karma!

Nebudu se tady ale zabývat hloupým feminismem, nesmyslnými kvótami a pod., ale schválně z kontextu vytrženou Vaší větou: "Nechci být urážena tím, že někdo bude zkoumat, co mám pod kalhotkama."  Vždy mě bavilo, baví a doufám, že bavit bude objevovat a zkoumat co mají holky pod kalhotkama! A teď doufám, že tohle Vás neuráží! 

0 0
možnosti
S

seeppikub

13. 10. 2009 13:33
Re: Trefné a karma!

A už si na to přišel, co tam mají a nebo hledáš děvče s vtákem?

Mě už to tedy nebaví....:-/

0 0
možnosti
ZB

zberanek

13. 10. 2009 12:54
Karma

Palec nahoru.R^

0 0
možnosti

Quazi

13. 10. 2009 12:10
dopadlo to přesně, jak jsem čekala

Diskuse plná ironizujících příspěvků, bez hlubší snahy o věcnost. To, že VY akorát problém nemáte, ještě neznamená, že ho nemají jiní (jiné).

Vaše životní situace je poměrně specifická, netvrdím, že se nemáte vyjadřovat k obecnému problému, ale je skutečně mnoho lidí, kterým kvóty pomohly, a to ku prospěchu nakonec celé společnosti. Jak už jsem psala, máte na víc, než na takovéto povrchní soudy, které tady předvádíte. Nebo jsem v to aspoň doufala.

Kvóty už existují, setkala jsem se s nimi mockrát, v můj prospěxch i neprospěch. Pokud se někde zavedou, je to jako důsledek jisté hluboce zakořeněné jinak neovlivnitelné situace, kterou se tímto snaží změnit.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

13. 10. 2009 12:28
Re: dopadlo to přesně, jak jsem čekala

věcná diskuse je složiá, tohle je emotivní téma - a stejně jako my jste emotivní i Vy, promiňe. Nemyslím to zle.

Já tvrdím, a na tom s dovolením budu trvat, že kvóty pro ženy z titulu jejich ženství jsou absurdní nesmysl. NEŘÍKÁM ALE, že všechny pozitivní diskriminace jsou špatné... to určitě ne.

Říkám, že když jednomu "pomůžeme", nejde to udělat bez toho, aby druhý byl poškozen.... pokud už se k tomu rozhodneme, pak je to potřeba dělat s uvážením VŠECH důsledků. Poškozovat kohokoli totiž není fér - a vyrábí to zbytečnou animozitu mezi poškozeným a "pomoženým" - a ani to vůči těm, kterým chceme pomáhat není fér.

Nelze na světě napravit všechny nespravedlnosti - a že jich je - ale zároveň je nesmysl vyrábět nerozumně další.... a já si prostě myslím, že pozitivní diskriminace žen je přesně ten případ...

0 0
možnosti
MI

Martinigue

13. 10. 2009 11:59
Vážená Evo,

vaše názory v článku jsou mi velice blízké a ihned také karmuji.:-) Sama jste zřejmě zářným příkladem ženy, která primárně nespoléhá na svoji pohlavní příslušnost, nýbrž na větší či menší přítomnosti vlastních schopností a vloh k tomu či onomu. Co řeknete na názor, že sama existence 'ženských' mutací ( ať jsou to časopisy, tv pořady, ...) ženu vlastně automaticky staví ( a v ní udržuje) do role jakéhosi exotického zvířátka pro které okolní džungle není vhodná a nemělo by se tam pohybovat, a zároveň ho tak můžeme snadno indoktrinovat těmi 'správnými' myšlenkami a názory ... ?

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

13. 10. 2009 12:22
Re: Vážená Evo,

... to je složitý. Ty holky si ty časopisy (kdovíproč) kupují dobrovolně... a když je zakopávání se v pipinkovství jejich svobodná volba, tak proti tomu nelze nic namítat... lze to jen nechápat :-)

0 0
možnosti
I

infinity1

13. 10. 2009 11:56
Nesmyslne hranice odchodu do duchodu

Snad nejvic nesmyslne umele zvyhodnovani zen je v otazce odchodu do duchodu. Zatimco zeny se nezpochybnitelne dozivaji vyssiho veku (79,5) nez muzi (72,7) a nezpochybnitelne jsou ve stejnem veku zdravejsi nez muzi, tak jsou naopak nesmyslne posilany do duchodu drive (63) nez muzi (65). A za to, kolik let stravi nepracujice doma s detmi, za to jsou posilany do duchodu jeste drive (59). Neni normalni takove protezovani, ze zeny chodi do duchodu i vice nez 20 let pred koncem zivota, zatimco muzi az 7 let pred koncem zivota.

0 0
možnosti

Quazi

13. 10. 2009 12:01
Re: Nesmyslne hranice odchodu do duchodu

Přesně tak, toto odporuje zásadám rovnosti a mělo by se to co nejdříve napravit. Zcela jasný příklad diskriminace mužů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8484x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky