Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZPVA

Zase pod vlivem alkoholu

9. 9. 2008 9:45
Děkuji, slušně a věcně jste definovala, proč nechcete děti.

Sama mám dvě, miluji je a  nechápu, proč se jich někdo dobrovolně zříká. ALE JE TO KAŽDÉHO VĚC.  Napsala jste to krásně, nikoho jste neurazila, jako p. Malá, píšíce o poblitých teplácích.

0 0
možnosti
P

přezdívka13

9. 9. 2008 9:30
vypitá hlava

můj příspěvek smazal cenzor, nebo vypitá hlava ohánějící se daňovým přiznáním;-D;-D;-D

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

8. 9. 2008 21:46
Pan Joch má v zásadě bohužel pravdu

Asi užil nekompromisně konzervativní slovník (ten v ateistických Čechách vždy spolehlivě dráždí), možná nevhodné příklady (řešení penzijního systému je v technické, nikoliv etické rovině), ale v zásadě civilizace, která vymírá, je vymírající civilizace. To neodiskutuje nic, ani trapný sarkasmus o ušetřeném sirupu. Na tomto vymírání se podílí miliony individuálních rozhodnutí upřednostnit svůj život a mít méně dětí, případně žádné. Rozhodnutí, ať jsou "spravedlivá", "oprávněná", '"přirozená", (nikdo o sobě nepřipustí, že je asociální sobec)- mají stejný výsledek.: stále méně dětí, kterí jednou budou chybět nikoliv jako plátci penzí, ale jako stavitelé chrámů a supermarketů, zpěváci, lékaři, vědci, vojáci, kosmonauti a ostatní, kteří západní civilizaci posouvají dopředu. Miliony důvodů, mezi které patří i ten Váš, paní Palloto, ať je vynucený, oprávněný či "oprávněný"...

0 0
možnosti
JN

Cynyc

9. 9. 2008 10:10
Re: Pan Joch má v zásadě bohužel pravdu

Máte pravdu a je to tak zcela v pořádku.

0 0
možnosti
JK

jejkap

8. 9. 2008 17:11
Lidi, kteri se ohaneji svymi

danovymi priznanimi, maji vetsinou prijmy jen prumerne (a je to dusledek komplexu), nebo podvadeji bernak (a je to dusledek toho, ze neustali "vnucenou" solidaritu). To je vysledek studie provedene nekdy v roce 2003 v USA.

Takze kdyz mila karieristicka pipino zacnete svuj clanek listovanim v DP, pusobite velice neduveryhodne.

0 0
možnosti
M

mmmm1

8. 9. 2008 14:29
panu Jochovi: smysl života

ano pane Joch sebevraždou by se to dalo vyřešit, ale musím tady zůstat živým totiž minimálně dva důchodce, takže pokud se teď zastřelím zemřou další dva lidi. Musím makat...;-D

0 0
možnosti
C

crook.crook

8. 9. 2008 13:22
ach jo

zas keci. Jestli bezdetny odvede pro spolecnost vic nebo min( bacha ne jen dane) je zavisle i na tom co zrovna dela...Pokud je to podnikatel , ktery zalozil firmu, kde ma alespon 20 zamestnancu..tak rodicka s 10 deckama neudela pro tuto spolecnost ani pulku. Pokud se rozhodnu byt top ve svem podnikani nebo zamestnani tak musim proste na deti zapomenout nebo je odsunout. Proste nejde zvladat oboji. Nechapu proc bych mel prispivat lidem na deti..Ja chci mit deti az na to proste budu mit..Uz jen proto, abych jim dal lepsi a pohodlnejsi start do zivota nez jsem mel ja. Chce mit deti?..fajn ale musite se prizpusobit tomu co se tu deje..Chcete aby bylo vic deti?..Se sedmi tisici materske tu vic deti nebude..Mlady clovek dostane na start lejno a pak jeste aby rodil deti HEH

0 0
možnosti

bondy_

8. 9. 2008 17:23
Re: ach jo

Pitomost. Deti mame tri a "keci" jsou akorat to, ze nejde zvladat oboji dobre. Musi se ale pritom kapku rozhybat zadnice.

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

8. 9. 2008 12:06
Soudruh Joch uz asi totalne zblbnul

protoze jinak si nedovedu vysvetlit to jeho neustale plivani na kazdeho, kdo zije podle jineho, nez krestanskeho paradigmatu. Pani Evo, nenechte se takovymito socialnimi inzenyri typu Jocha nikterak otravit. Podle meho nazoru si pan Joch je leci nejake sve mindraky a je tak galantni, ze hrdinne utoci na zeny. Diky za pekny clanek. PetrR^

0 0
možnosti
D

dwart

8. 9. 2008 11:50
doslokchybe

To je jako s zapřisáhlými pravičáky, taky takové znám, pár let po VŠ sami mají takové příjmy, že i když zaplatí daně tak jim stále na jednu osobu zbyde tolik, že si mohou dovolit cokoliv, proto si hrají na pravičáky v představě, že si vše zaplatí. Jednoho takového znám, v 30ti letech přišly děti, hledání odpovídajícího bydlení a hned panáček zjistil, že to tak jednoduché není a je z něho najednou oranžáda jak řemen.

Co tím chci říct, tak je to i s jinými věcmi, časem se hodnoty i priority v životě mění - to je normální. Málokterá single, chce být opravdu single nafurt, často se hranice kdy mít děti prostě posouvají buď kariérou nebo prostě, že není tolik prachů v mládí, ale drtivá většina žen pudy nezastaví a děti mít chce (i když to zjistí často až pozdě). Nakonec autorka zjistí, že i její velké kámošky single si časem pořídí chlapa a děti a už nebudou takové free a vysedávat po kavárnách a "užívat si". Může jenom doufat, že to bude v době kdy se jí ještě dement nenarodí.

0 0
možnosti
N

norayellow

10. 9. 2008 10:03
Re: doslokchybe

Souhlasim. Jak budou roky pribyvat, bude bezdetnych kamaradek mene a mene a pro mlada devcata bude "do party" autorka uz stara. Navic vyber otce ditete bude obtiznejsi. Jestlize pani deti nechce, je to jeji vec. Ale neco v poradku neni. Touha po diteti, zanechat po sobe sveho potomka (y), pracovat a starat se o ne a pro ne, uloha zeny dana jiz prirodou - byti matkou - ta chybi.  Zeny rodily a rodi deti i v dobach valky. To je ekonomicky velmi nevyhodne, co rikate?:-P Vetsina muzu deti drive ci pozdeji chce. Zena ktera je nechce je vetsinou dobra jen  k radovankam. Ale i muz podvedome hleda matku sveho ditete. Ma vyhodu, casu ma na rozdil od zen vic. Debata o tom, jestli deti mit ci nemit, jestli je to danove vyhodne ci ne, je postavena na hlavu. Pokud nekdo postrada zakladni pud kterym nas i zvirata priroda obdarovala a vidi smysl zivota v kariere tak mu lze jen poprat, aby byl spokojeny.

0 0
možnosti
TJB

To je bomba

8. 9. 2008 11:50
úleva v daních jako dostatečná kompenzace?

jéžišmarjá, to snad myslíte vážně, že úlevy z daní kompenzují to že máte děti ? Tak to jste úúúúplně ... no, to nejde říct slušně. Rozdíl v daních je směšný - a přece, jak správně píše pan Joch, ty moje děti budou makat na oba, na toho co je porodil a odchoval, jako na toho co si celý život užíval.

Je mi z vás blbě :-©

0 0
možnosti
F

famme

11. 9. 2008 13:41
Re: úleva v daních jako dostatečná kompenzace?

Mně je zase blbě z vás! Sama děti mám, ale mezi mými přáteli je plno bezdětných a mě by nikdy nenapadlo pátrat po tom, proč si děti nepořídili, nebo je dokonce považovat za sobce. Je to prostě jejich věc, stejně jako je moje věc, že děti mám. Rozhodně jsem si je ale nepořídila s myšlenkou, že budou v dospělosti přispívat někomu na důchod, nýbrž jen a jen kvůli sobě a svému partnerovi, takže jsem vlastně stejně sobecká, jako ti bezdětní! I ti by ostatně mohli používat stejné podpásovky vůči nám, třeba takové, že zeměkoule je díky populačními bumu stejně přelidněná, z tohoto důvodu hrozí kolaps a my s dětmi k tomuto kolapsu sobecky přispíváme. Děkuji p. Pallotto za to, že tyto neférové argumenty nepoužila .

0 0
možnosti
IN

ilna

8. 9. 2008 10:22
souhlas

100% s autorkou souhlasím.

Co je vůbec komu potom, jestli má nebo nemá děti.

Ty výkřiky glosátorů, napadajích paní autorku jsou trapné a svědčí o hluboké duševní krizi přispěvatelů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8484x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky