Národní bezpečnost a co jsme ochotni pro ní udělat?

Myslím tím, jakých činů jsme schopni pro její zachování. Pokud budeme i nadále spoléhat na naší politickou elitu, bude stav jen horší. Kdy si uvědomíme potřebu vážně se postavit a opravdu něco udělat? Až bude pozdě?

Jan Hus zaměřil svá kázání na šíření pravdy, myslel tím nejen slova, ale i hlas srdce každého člověka. Pravdivým každý z nás, pravdivým i celý národ, pravdivý každý skutek. Jan Hus chtěl svým způsobem reformovat nejen církev, ale především člověka jako základ společnosti. Nevíme nakolik jeho kázání zasáhla jednotlivce, víme však jistě, že husitské hnutí se stalo vojensky i politicky velikou hrozbou pro tehdejší představitele státu i církve. Několik křížových výprav vyslaných na potlačení hnutí, to nebyla jen lokální rebélie. Lidem zkrátka došla trpělivost a byla pro ně lepší smrt v boji než tehdejší těžký život.

A co náš dnešní život? Takový jaký jej známe už možná za pár let nebude. Nestačí nám útisk daní, poplatků, úroků, byrokracie a pro lidi nesrozumitelných zákonů? Nestačí nám, že máme přístup k pitné vodě přes nadnárodní společnost, že Česká národní banka už nepatří státu, že emise jsou nový způsob pro další zdanění? Jak uprchlická krize sníží sociální jistoty, vždyť důchodci, kteří pro naší společnost pracovali celý život, již nyní žijí za hranicí chudoby.

A jak na to? Snadno! Již před dvaceti lety byl přiveden k dokonalosti systém politiky přímé demokracie (pan Okamura jej použil pro svůj politický boj). Tento systém je trošku podobný Marxovu demokratickému centralismu, ten se však neujal, byl poplatný vedoucí úloze jedné strany ve smyslu "všichni jsou si rovní, někteří jsou rovnější", zase škodlivý lidský faktor.

Staronový demokratický systém je vláda lidu trošku jinak, vláda nepolitických specialistů s vysokou morální úrovní a celospolečenskou odpovědností. Výhodou je okamžitá kontrola veřejnosti, transparentní jednání a největší výhodou je možnost okamžitého zastavení výkonu mandátu a výměna. Je to asi ten nejlepší model, kdy si veřejnost otevřeně řekne jak chce žít. Utopie? Ono cokoliv bude lepší než současný systém funkcí a mandátů a trafik, vše bude odbornější a také levnější.

Na to ale musíme do ulic, čekáním na volby se dočkáme dalších a dalších vln uprchlíků. Jsou jich miliony!

Nejsme politické hnutí, jsme Mírový světový řád pro každého, kdo chce žít bez násilí a doma.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ladislav Diblík | čtvrtek 24.9.2015 15:11 | karma článku: 12,28 | přečteno: 342x