Dárek vlády solárnímu byznysu ve výši 42 mld. korun....

Popravdě řečeno, pesimističtí realisté nic jiného nečekali. O Českém solárním "podnikání" toho bylo napsáno hodně. Včetně informací, kolik politiků z řad ČSSD, ODS i ostatních pt. i bývalých vládních stran má své akcie v soláru.

To že dotování energie z obnovitelných zdrojů se již od počátku stalo byznysem pro politiky napojené na provozovatele solárních elektráren, je veřejným tajemstvím. Politikům v této akci pomáhaly anonymní akcie, kde nebylo možné dohledat skutečného držitele. Po novém zákonu, který přišel po kritice EU a klasické anonymní akcie zrušil, se tyto anonymní akcie opět skrývají v jakýchsi fondech a právních úschovách, tedy jsou opět téměř nedohledatelné.

Kam až sahají chapadla současných i bývalých politiků a úředníků spojených se solárním obchodem, je vidět na případu Aleny Vitáskové. Šéfka ERÚ (energetického regulačního úřadu) pozastavila výplatu dotací pro solární elektrárny a co následovalo? Trestní stíhání za jakési kauzy z dob, kdy paní Vitásková v úřadu ještě ani nebyla. Na tomto příkladu je jasně vidět, jak silný vliv mají vlastníci a provozovatelé solárního byznysu. Nejraději bych slovo byznys nazval podvodem, ale úsudek ať si každý udělá svůj.

Takže v naší České republice platí, kdo sáhne na jakýkoliv politiky vymyšlený i realizovaný tunýlek, se zlou se potáže. Každý takový případ, včetně kauzy vytunelovaných fondů a podobných "akcí" zasahujících do majetku elity, ukazuje na možné propojení politiky s justicí, alespoň tomu všechny indicie nasvědčují. Co jsme to za stát kde nad zdravým selským rozumem vítězí zisk pro pár vyvolených.

Co vše včetně silnic, škol, nemocnic a jiných veřejnému zájmu sloužících projektů by bylo možné vybudovat z nepřiznané podpory 42 miliard korun, opět nechávám na ostatních. Za sebe říkám, hodně. 

Tímto případem nám dává vláda opět jasně najevo, kdo má ve státě moc, jaké politické špičky a z jakých stran jsou. Ale co, volby jsou až za dlouho a český občan volič na vše zapomene. Jako vždy.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ladislav Diblík | úterý 29.12.2015 12:31 | karma článku: 32,01 | přečteno: 722x