Zabijte ho! Utýrejte k smrti!

"Udělejte mu to samé, co on udělal svému štěněti! "A soudce Lynch to slyší a slyší to rád. A taky hned ví, co má dělat.

Co vás napadne, kdykoli čtete zprávu, že někdo (u)týral svého psa, popřípadě jiné zvíře? A že těch zpráv je! Z toho by se člověk zbláznil. A není divu, že v těchto případech kdekoho napadne myšlenka na pomstu. Ubohé zvíře se bránit nemohlo, a na boží mlýny, zejména na jejich rychlost, není až takové spolehnutí, co si budeme povídat. Pokud se zázračně občas stane, že se pachatel ze svého zločinu zodpovídá, trest je až výsměšně nízký.

Já zvířata miluju a pár jich mým životem prošlo, mnoho párů, abych to upřesnila. Představa, že jim někdo ubližuje, mě naplňuje vztekem a hnusem, a dotyčnému přeju jen to nejhorší. Obávám se, že kdybych na vlastní oči viděla něco podobného, dopadl by úchyl a pravděpodobně i já osobně hodně špatně.

Nedávno jsme měli možnost o jednom zvlášť odporném skutku/ člověku dozvědět, a to nejenom o jeho činu, ale i o "odplatě", kterou mu na základě facebookového šíření poskytli neznámí mstitelé.

Musím říct, že pokud je vše pravda, líto mi ho opravdu není.

https://budejovice.idnes.cz/tyrani-pes-prachatice-stene-mladik-doma-napadeni-fua-/budejovice-zpravy.aspx?c=A180315_172225_budejovice-zpravy_jbr

Jenže...

Od té doby čítám hojně podobné zprávy o utrpení dalších zvířat, a sice s uvedením přesného jména, adresy i podoby označeného člověka. Například na fb byla fotka muže se psem na procházce, a u něj text o pozdějším brutálním umlácení tohoto psa tímto mladíkem. A výzva k odvetě, samozřejmě hojně olajkovaná, s případnými nápady, jak nejhůř tyrana dobít. Fotka postřelené kočky, to jistě dělá soused XY, viz. foto, jak jde na nákup, bytem tam a tam.

Když to dovedu do extrému, může se objevit někde video, kupříkladu jak já kráčím se svou letitou fenkou, která už trochu tahá zadní nohy, pod tím výzva, aby mě někdo napadl, neb jsem jí ublížila. A nepochybuju, že se mého případu někdo ujme a budu následně tahat nohy taky.

Ale vážně. Jsem za přísné trestání násilí na zvířatech, jsem za vysoké tresty za týrání, ale soudce Lynch, vedený hlasem ulice, mě děsí neméně tolik, jako ti zmiňovaní sadisti.

Už proto, že takoví vykonavatelé msty na zvířatech si zjevně taky rádi kopnou či bouchnou, a to taky není moc normální.

Co myslíte?

Autor: Ivana Dianová | neděle 18.3.2018 18:26 | karma článku: 37,28 | přečteno: 2129x
  • Další články autora

Ivana Dianová

Hyeny na lovu starých lidí

14.5.2024 v 9:56 | Karma: 37,47

Ivana Dianová

Matky „jiných“ dětí

4.5.2024 v 0:53 | Karma: 37,32

Ivana Dianová

Exotická večeře

25.4.2024 v 1:12 | Karma: 23,49

Ivana Dianová

Nedívej se tam, nikdo tam není

10.4.2024 v 10:24 | Karma: 25,90

Ivana Dianová

Billa šok

26.3.2024 v 22:32 | Karma: 42,83