Snob, Socka a Ekolog jdou na nákup

Původně měl jít pouze jeden, ale ostatní mu nedůvěřovali, že nakoupí opravdu dobře. Takže se nejdřív doma zhádali jak psi, načež vzali společný peníz a lněné nebarvené tašky, které prosazoval Ekolog, a vydali se do Alberta.

Řeknu to rovnou: já jsem prý ten Snob. Ale já ,přísahám, kašlu na značky! Chci si pochutnat! Proto vkládám do nákupního vozíku osvědčené potraviny, o kterých vím, že mi v minulosti chutnaly. Stojí, pravda, víc, než  výrobky Basic, apod., které preferuje náš Socka, takto přítel. Kdyby mi chutnaly, zakoupím je a ani neceknu. Ale mně nechutnají. Chci kečup Heinz a tatarku Hellmann´s. A kompot aspoň Gianna. A housky za pět korun, které vydrží v housčí podobě i na druhý den k snídani, ne prášivou gumu, která se promění v šutr! Máslíčko a ne margarín! A nákup bych si nacpala do igelitek, co se prodávají u kasy, protože mi tak akorát pasují do odpadkového koše!

Socka se rve o každou náhražku. Řízky chci smažit na Omeze a ne na něčem bezejmenném, co je o deset korun levnější, ale nemá to žádnou chuť! Poukazuje na mou nepochopitelnou rozcapenost. Pečivo snížené na 50%, no jistě! Vždyť tomu nic není a stejně se to hned sní. A ty jogurty jsou nemlich to samé, jako ty vedle. V košíku se krčí pár propašovaných plebejských kousků. Kupodivu Becherovka je pravá! Vše úhledně pak srovná do papírové krabice, kterou zdarma obdržel ve skladu.

Ekolog v zásadě nesouhlasí s nikým. Syn hlavně hlídá, abychom nezakoupili něco, co při výrobě nebo dovozu někomu nebo něčemu ublížilo. Nejlepší by bylo, kdybychom konzumovali vlastní výpěstky, ekologicky vypěstované, pochopitelně.  Zuřivě pročítá seznam éček. Tohle je vyrobeno z brouků, tohle z nafty, recituje pochmurně. Jinak spíš souhlasí se Sockou, utrácet se nemá! Vzhledem k hladovějícím jinde ve světě je to nemravné! Koneckonců ta prasata si taky nezaslouží sežrat! Spolunakupující si dnes nemusí pouštět zprávy. Dozví se ledacco už nyní. Jednou na chatě jel pro zásobu na delší dobu. Dostal podrobné instrukce, přesto dovalil z třicet kilometrů vzdálených Budějovic batoh nejenom bezejmenných, ale také s velmi omezenou trvanlivostí označených výrobků! V naší smečce nebyl problém sežrat vše ještě téhož dne, popřípadě dne druhého, ale ...chtěla jsem to jinak, no.

Jsme zaražení, i když v zásadě máme, co jsme chtěli. Neshodli jsme se na ničem a každý kompromis nám leží v hlavě.

Přesto nepochybuji, že si na řízcích pochutnáme...

 

 

 

 

Autor: Ivana Dianová | pátek 4.3.2016 19:55 | karma článku: 33,35 | přečteno: 2876x
  • Další články autora

Ivana Dianová

Matky „jiných“ dětí

4.5.2024 v 0:53 | Karma: 35,62

Ivana Dianová

Exotická večeře

25.4.2024 v 1:12 | Karma: 22,17

Ivana Dianová

Nedívej se tam, nikdo tam není

10.4.2024 v 10:24 | Karma: 25,24

Ivana Dianová

Billa šok

26.3.2024 v 22:32 | Karma: 42,75

Ivana Dianová

Utržená ze řetězu

25.3.2024 v 20:38 | Karma: 30,37