Módně přešlapuji i několikrát denně a žiju aneb Žádné křeče

Nikdy jsem moc nečetla módní časopisy, nyní časopisy o životním stylu, a podobně. Hanba mi, jela jsem si vždycky tak nějak po svém.

Jestli mě někdo pochválí, jaká jsem osobnost, nebo naopak kriticky sejme, je cekem jedno, protože to stejně nemůžu nijak změnit. Pokud se chci cítit ve svém životě, těle i oblečení dobře, nedá se nic dělat. Žádné křeče.

Někdy se mi přesto zadaří a já se dočtu či doslechnu, co je in a co nikoli. Důtklivé rady a návody, jak na to, mě rozněžní. Někdy rozesmějí. Naštvou! Ale vždy udiví. Jak to, že se někdo pasuje do role jakéhosi kazatele, který lidem víceméně nařizuje, jak se mají ošetřit (zvenčí, výhradně), aby splňovali jakási pochybná kritéria ke schválení? A ještě více mě udivuje, že jim někdo naslouchá?

Dneska jsem se bezděky dozvěděla, že ženy nad padesát nesmí nosit trika a šaty bez rukávů. Je to eklhaftní, prý, jak se ty paže třesou, jak povlávají-  jako malá křidélka! Nejdřív jsem si nechala schválit, že je to myšleno vážně, pak jsem se těžce podivila.

Mně toho tedy moc nevlaje, neb mi je kůže neustále fest, ale co se mi natřásalo a co mi eventuálně vlálo včera, tedy před padesátkou, činí tak zřejmě i dnes, a troufám si tvrdit, že to není nikomu k sebemenší újmě! Moje volné bílé fáčové kalhoty, které se, mimochodem, pro mne z mnoha důvodů prý nehodí a červeno- bílé hebké tílko mě dneska naplňovalo blahem. Nikdo neomdlel, nebo jsem si tedy aspoň ničeho nevšimla, a mně bylo skvěle.

Když to vezmu pohledem módní policie, tedy takto: Po ulici kráčela plnoštíhlá žena, tak padesát let měla. Vzhledem k výšce měla naprosto nevhodné podpatky, vzhledem k věku naprosto nevhodný rudý lak na nehtech u nohou, vzhledem k nadměrné bujnosti těla vulgárně přiléhavé triko bez rukávů. Vlály jí trochu blond a trochu šedivé rozpuštěné vlasy, příliš volné průsvitné kalhoty, už dávno z módy vyšlé, trochu to vypadalo jako dolejšek od Bílé paní, krom toho i paže, a kdoví, co ještě! Sem tam jí vykoukla ramínka od podprsenky a nějaký ten zlatý chloupek, sice pečivě zkrácený, ale nevyholený!

Navzdory všemu, co se nabízí, a to od rad až po módní kšefty a výdobytky, byla tato osoba po mnoha stránkách zcela mimo mísu, přesto však bez potíží, což je s podivem, dokonce radostně (!) došla, kam si naplánovala, ba ještě dál, nikdo nezvracel, neplakal, aniž ona sama, takto se dožila celkem slušného věku a v tomto duchu to už hodlá doklepat!

 

 

Autor: Ivana Dianová | úterý 3.7.2018 19:23 | karma článku: 37,69 | přečteno: 1380x
  • Další články autora

Ivana Dianová

Matky „jiných“ dětí

4.5.2024 v 0:53 | Karma: 28,14

Ivana Dianová

Exotická večeře

25.4.2024 v 1:12 | Karma: 21,96

Ivana Dianová

Nedívej se tam, nikdo tam není

10.4.2024 v 10:24 | Karma: 24,96

Ivana Dianová

Billa šok

26.3.2024 v 22:32 | Karma: 42,73

Ivana Dianová

Utržená ze řetězu

25.3.2024 v 20:38 | Karma: 30,28