Foto

Mojí mamince, která se dožila devadesát dvou let, dobře posloužily vizitky mého právníka. Kdykoliv jí někdo něco nabízel, dala mu jednu z nich se slovy: „Domluvte se s mým právníkem a on mi potom dá doporučení."

Vašek

Foto

Bohužel častý problém, šmejdi obvykle míří na nejzranitelnější skupiny občanů.

Foto

Ivo, to je smutná realita. Proto je potřeba o tom psát, sdílet.

Foto

Z věcí vážných by si člověk neměl dělat legraci, ale asi nejlépe na takové situace byla připravena babička Méry. Dva kolťáky za pasem, nad hlavou točí lasem.

IL

I87v25a41n32a 43L54a51n74c59e

14. 5. 2024 12:20

Souhlasím, dva revolvery za pasem se vždycky hodí proti takovým hyenám.

PP

Moje maminka bývala naštěstí strašně nedůvěřivá ke komukoliv. cizímu. Někdy mi to připadalo, že ta by snad na samotného Ježíše Krista vzala hůl, kdyby jí přišel ke dveřím.

Foto

Ivanko, vzpomínám na naše staré rodiče, co žili na venkově. Kdysi jim takoví dva slušně vypadající okravatovaní "výkukové" zabušili na dveře s pokřikem "otevřete, neseme vám peníze" - staříčky přesvědčili, a ve skutečnosti od nich za pár korun odkoupili akce v daleko větší hodnotě. (A později něco podobného s dekami). A nakonec jsem se kdysi nechala oblafnout i já. Zazvonila na mne fortelná tmavovlasá ženská, nemluvila dobře česky, a nabízela mi jakousi pánskou bundu- prý koženou - ale kožená nebyla. Když jsem jí řekla, že nemám zájem, poprosila mě, že má žízeň, jestli bych jí prý nepodala aspoň skleničku vody. A jen co jsem odešla od dveří pro tu vodu, vklouzla do bytu, posadila se v kuchyni na židli a já jsem ji nemohla dostat z bytu ven. Nakonec jsem přišla o 2000 Kč za tu pitomou bundu, která byla umělohmotná a brzy s jsme ji vyhodili. Od té doby si už dávám pozor a do bytu nikoho nepustím, ani do domu. Už máme dole telefon a napřed si ověřím kdo tam zvoní.. . Tož tak, a to se mi stalo po událostech s mými rodiči... Ale nepodejte někomu vodu, když je venku vedro - o on vás o ni poprosí. Ivanko, děkuji Vám za varovný článek.