Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kolik nás ta „sranda“ stojí?

Tak jako se politici každoročně předhánějí, kolik budou potřebovat peněz pro jednotlivé resorty, jak se peníze rozdělí a využijí, tak i my máme vlastní rozpočet. Výhodou našeho rozpočtu je to, že náš rozpočet narozdíl od jiných nezatěžuje ani daňové poplatníky, ani stát, ani ostatní veslaře. Je z naší kapsy.

Kolik nás ta „sranda“ stojí? Hodně! Do nákladů patří především vybavení, které pro reprezentační družstvo mužů a žen je k dispozici zdarma. Bohužel ženské lehkovážné družstvo nikdy neexistovalo, tedy ani lodě pro nás neexistují. Jelikož průměrná váha v naší disciplíně je 57kg, lodě pro nás jsou opět použitelné jen pro nás (nebo pro kormidelníky).

Loď. Loď je pro veslování klíčová. Pokud nemáte nejnovější modely lodí na mezinárodních závodech, tak nemáte šanci. A taková šance samozřejmě něco stojí. V našem případě potřebujeme skify na trénink a dvojskif na hlavní závody. Naše skify jsou křehké skořápky z karbonu. Cena za skif = malé nové auto do města. A dvojskif? Vždycky je lepší mít možnosti otevřené. Proto máme k dispozici dvě lodě různých značek, ze kterých si budeme vybírat rychlejší na soustředění v Itálii. Cena dvojskifu = třípokojový byt na malém městě.

Ostatní vybavení: vesla, elektronika na zaznamenávání rychlosti lodě, nové boty do lodě a speciální podložky, PowerView na měření dalších údajů z lodě, člun s motorem pro kouče na trénink a video analýzu.  Zdravá výživa, vegetariánské doplňky, proteiny a vitamíny, které se v Čechách nedají sehnat... další "drobné" měsíční výdaje, které zatím ani nepočítáme. Celkem = třípokojový byt v Praze na slušné adrese.

Příspěvek českého svazu veslování = nula.

Tento příspěvek je výčtem toho, co náš sport obnáší. Nebrečíme, nestěžujeme si, ale také nejsme zticha. Jednáme. Máme mýtinky s budoucími partnery, kterým nabízíme spolupráci s výhledem do budoucna. Naším cílem je Rio 2016. Máme cíl, máme vybavení (díky sponzorům a partnerům), máme znalosti a hlavně víme, co chceme. Cest k úspěchu vede celá řada. My jsme si vybraly odlišnou cestu na české poměry, za kterou si stojíme.

Děkujeme! Za podporu a pochopení.

 

Autor: Daniela Nacházelová | neděle 20.2.2011 22:30 | karma článku: 16,92 | přečteno: 2005x
  • Další články autora

Daniela Nacházelová

Ze zákulisí MS ve veslování

Říkáte si, co dělají veslaři v mezičase čekání na závody? Nejdůležitější je odpočinek, regenerace, dobré jídlo, spánek a zábava. K zábavě patří internet, především však sociální sítě Facebook a Twitter, kde si veslaři posílají odkazy, zprávy, pocity ze závodů a nakonec místo akce, kde se všichni sejdeme na závěrečnou párty, abychom uzavřeli letošní veslařskou sezónu. Pro fanoušky veslování jsem připravila stručný průřez webových stránek, Twitterových profilů a Facebook stránek veslařů z anglicky mluvících zemí. Za použití nástroje Google Translator si můžete počíst i vy, kteří neumíte anglicky :) Pěkné počtení.

28.8.2011 v 11:25 | Karma: 8,79 | Přečteno: 1576x | Diskuse| Sport

Daniela Nacházelová

Poslední den před začátkem MS ve veslování

Sobotní podvečer je ve slovinském Bledu vyhrazen slavnostnímu zahájení veslařského MS, které je zároveň hlavním kvalifikačním závodem pro OH v Londýně. Poslední dva dny jsme s Denisou a Davem navykali závodnímu režimu, který nás za pár dní čeká.

27.8.2011 v 9:09 | Karma: 9,96 | Přečteno: 786x | Diskuse| Sport

Daniela Nacházelová

Jsme na Bledu, v dějišti veslařského MS 2011

Dorazily jsme na Bled, ale pro úplnost doplňujeme minulý týden z přípravy na MS. Český tým by měl dorazit až dnes odpoledne, tak v mezičase zařizujeme potřebné věci.

25.8.2011 v 10:09 | Karma: 8,68 | Přečteno: 1130x | Diskuse| Sport

Daniela Nacházelová

Dva týdny do zahájení MS ve veslování

Přesunuli jsme se na závěrečnou přípravu do Třeboně. Předcházelo tomu dvouhodinové balení v Praze, protože se už nebudeme vracet. Z Třeboně zamíříme přímo na jezero Bled. Balení na tři týdny se stává naším rituálem. Nejdřív jsme byly s Denisou tři týdny v USA, potom pár týdnů v ČR, abychom se přesunuly do Švýcarska na světový pohár, ze kterého jsme na dva týdny odjely i s Davem do Amsterdamu, kde se k nám přidal Larry. Neděle byl pro nás volný den. Přichystaly jsme si lodě (vzaly jsme si jich několik, protože jsme chtěly udělat závěrečné testování a vybrat tu nejrychlejší), prošly si Třeboň, ubytovaly se pod hrází rybníka a nakoupily jídlo na další dny.

21.8.2011 v 17:30 | Karma: 9,06 | Přečteno: 1139x | Diskuse| Sport

Daniela Nacházelová

Jedeme na Mistrovství světa: konečně potrvrzeno!

Zatímco ostatní týmy nominovaly posádky na MS v následujícím týdnu po Lucernu, český svaz čekal na výsledky z MS do 23 let v Asterdamu. Čtyřka párová mužů dojela druhá, stejně jako mužská osmiveslice. Nikoho to nepřekvapilo a další posádky bohužel zůstaly daleko za medailemi. Proto tedy nominace proběhla až v tomto týdnu. Co to pro nás znamená? Že až doposud jsme s Davem platili náklady na světové poháry a soustředění z mého účtu: ubytování, jídlo, doprava, veslařský materiál...

4.8.2011 v 21:25 | Karma: 10,45 | Přečteno: 1096x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Západ má strach z ruské porážky stejně jako z té ukrajinské, soudí Zelenskyj

18. května 2024  8:46

Sledujeme online Západ se bojí porážky Ruska stejně jako porážky Ukrajiny, což je absurdní. Řekl to v pátek...

Klimatičtí aktivisté ochromili letiště v Mnichově, vybrali si rušné svátky

18. května 2024  8:34

Letiště v Mnichově dočasně přerušilo provoz v důsledku protestu klimatických aktivistů z hnutí...

Kvůli nehodě kamionu je uzavřena D35 u Olomouce ve směru na Mohelnici

18. května 2024  7:39,  aktualizováno  7:45

Kvůli nehodě kamionu byla dnes časně ráno uzavřena dálnice D35 u Olomouce-Nemilan ve směru na...

Vláda se bude zabývat budoucnosti zóny Plzeň-Líně. Letecká záchranka zůstává

18. května 2024  7:23

Ministři se po stažení plánu na budování továrny na výrobu baterií do aut v loňském roce znovu...

  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1134x
Jsme veslařky. Denisa Čvančarová a Daniela Nacházelová. Jsme mladé a chystáme se kvalifikovat na OH 2012 v Londýně. Není to snadná cesta, protože Daniela není zabezpečována žádným sportovním resortem ani svazem. Denisa má příspěvek od Olympu a olympijské stipendium. Příprava je proto hrazena ze soukromých zdrojů nebo díky velkorysým sponzorům. I přesto si myslíme, že můžeme uspět a ukázat tak ostatním, že i bez oficiální podpory, federace a ostatních se můžete dostat až na vrchol. Denisa úspěšně odmatorovala a chystá se na Policejní akademii. Daniela spoluvlastní firmu na trenažéry.

Seznam rubrik