Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak jsem poznal tvoji mámu(část 2 Krasobruslař.)

Budeš krasobruslař. Nebo zpěvák. Tak se na to připrav synku. Každopádně ani jedno není úplně snadné. Stejně jako vybrat ti kroužek nebo jakoukoliv mimoškolní aktivitu. Mělo by to bavit tebe a taky nás...

Část druhá: Krasobruslař

 

Budeš krasobruslař. Nebo zpěvák. Tak se na to připrav synku. Každopádně ani jedno není úplně snadné. Stejně jako vybrat ti kroužek nebo jakoukoliv mimoškolní aktivitu. Mělo by to bavit tebe a taky nás, abychom se na to vydrželi třikrát týdně koukat bez toho abychom usnuli nebo hráli online Az-kvíz na mobilu.

Taky by to nemuselo být na druhém konci města. Nebo v Havířově. V autobusech mi nebývá úplně nejlíp a často zezelenám už po pár kilometrech jako nově položená umělá tráva na vítkovickém stadionu. Což je mimochodem úplně ideální místo pro účely o kterých se ti tady snažím psát. Fotbal, nejoblíbenější sport na světě tam můžeš hrát na dvou fantastických hřištích. Mají tam pro malé, větší i největší čutálisty skvělé zázemí. Šatny jako pro profíky, míče které drží tvar ikdyž na něm chvíli posedíš, trenéry jejichž jedinou kvalifikací není pár zápasů v okresním přeboru a tak dále a dále a dále. Z toho by máma nebyla nadšená, to vím od začátku. Kdysi fandila Slavii( to nikomu neříkej, je to takové naše rodinné tajemství. Nedorozumění, chápeš)? Po pár zápasech ale pochopila, že jsou to stejní troubové jako všichni ostatní a ještě k tomu mají nejhnusnější dresy v Evropě. Měl jsem v tom prsty, přiznávám. Navíc, máma žere Tibet a Slavii vlastní číňani, což se úplně neslučuje. Máminy tibetské vlajky nad televizí se vždycky srolovaly strachy. No dobře, to trochu přeháním aby pravda líp vynikla ale až nebudem řešit tvoje a jiná hovínka, pochopíš všechny souvislosti.

Já, jako tvůj táta, co tě bude podporovat ať budeš chtít dělat cokoliv a vždycky pro tebe budu chtít to nejlepší ti doporučuju atletiku. Královnu sportu by měl poznat každý. Aspoň si k ní přičichnout. Běh je základ pro sport i pro život. Poběžíš na tramvaj, úplně v pohodě ji stihneš a ještě u toho budeš vypadat skvěle, když se budeš řídit mými radami. Taky můžeš chodit do přírodovědného kroužku, kde můžete při procházce lesem narazit na medvěda nebo myslivce pod parou a budeš muset zdrhnout. Na dramaťáku budete mít pohybovou výchovu a pokud se pak třeba prosadíš u filmu a budeš hrát prince honící princezny po stráních nebo zloduchy po lesích, budeš v pohodě. I při tom krasobruslení, které by pro tebe chtěla máma. Naživo ji to uchvátilo a já musím říct, že to vůbec nebylo tak hrozné jako v televizi. Vlastně se mi to celkem líbilo. Až na to zvláštní schéma, kdy každý kdo odtančil a odbruslil svou sestavu, se hned posunul na první místo. My s mámo jsme to nerozluštili ani po dvou dnech, kdy nám to lítalo hlavou tam a zpátky jako stíhačky na Dnech NATO. Ale je fakt, že jsme byli asi jediní v hale, kdo viděl tenhle sport poprvé live. Narozdíl od zájezdu korejských fanoušků z Nošovic, kteří seděli vedle nás a fandili jak o dušu. Máma měla krásné, šedé šaty a černou rockerskou bundu. Zfleku by mohla nazout brusle, nalepit na tebe startovní číslo a taky závodit. A vyhrála by. Minimálně cenu za nejkrásnější kostým a nejdokonalejší úsměv. Při sledování krasobruslařů z různých koutů světa hladila své, tebou zaplněné bříško a tobě se to líbilo. Nebo takhle, jejich hudební podklady tě aktivizovaly, což podle mámy znamenalo, že se ti to líbí.

Je pravdou, že tvé jméno se k tomuhle sportu hodí víc než k motokrosu nebo hokeji. Jedno je jisté. My budeme šťastní, když budeš ty. A je jedno, jestli pak budem doma uklízet třpytky nebo zbytky trávy. Tečka a šmitec.

Autor: David Lauda | středa 9.11.2022 20:45 | karma článku: 9,38 | přečteno: 246x
  • Další články autora

David Lauda

Rady a zmatky čerstvého taťky aneb co bys měl vědět o světě a hlavně své rodině

,,David“ natáhl jsem před sebe ruku. ,,Hanka“ řekla tvoje máma a usmála se tak, jak to umí jen ona. Bylo 8. listopadu, kolem osmé ráno. Bylo to u nás v práci. Teda u mě v práci. Ve škole, které se říká speciální. A speciální fakt je.

22.5.2023 v 21:57 | Karma: 9,52 | Přečteno: 274x | Diskuse| Ostatní

David Lauda

Nejez ty dveře - Gurmáni(o autismu z první ruky)

Speciální škola je speciální ve všech možných ohledech, které vás napadnou. Stejně tak je speciální, být její součástí jako pedagog. Musíte oplývat speciálními dovednostmi, které jsou vám v reálném světě, úplně k ničemu.

17.12.2022 v 11:27 | Karma: 6,70 | Přečteno: 109x | Diskuse| Ostatní

David Lauda

Nejez ty dveře - Gurmáni (o autismu z první ruky)

Speciální škola je speciální ve všech možných ohledech, které vás napadnou. Stejně tak je speciální, být její součástí jako pedagog. Musíte oplývat speciálními dovednostmi, které jsou vám v reálném světě, úplně k ničemu.

16.12.2022 v 20:02 | Karma: 17,44 | Přečteno: 300x | Diskuse| Ostatní

David Lauda

Nejez ty dveře- První pomoc( o autismu z první ruky)

Speciální škola je speciální ve všech možných ohledech, které vás napadnou. Stejně tak je speciální, být její součástí jako pedagog. Musíte oplývat speciálními dovednostmi, které jsou vám v reálném světě, úplně k hovnu.

14.12.2022 v 20:20 | Karma: 23,34 | Přečteno: 523x | Diskuse| Ostatní

David Lauda

Máme vanu vprostřed bytu (část 1.)

,,Já se na to normálně vyseru. Zase došla teplá. Ještě že nemáme v rodině žádného homouše, moh by to brát jako diskriminaci“ čílil se věčně nasraný Ludva, jeho excelence který se za skoro 60 let své existence nenaučil smát.

10.12.2022 v 18:36 | Karma: 8,04 | Přečteno: 382x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Proč mají Japonsko a Indie problémy? Protože jsou xenofobní, kázal Biden

2. května 2024  20:57

Americký prezident Joe Biden označil Japonsko a Indii za „xenofobní“ státy, které nevítají...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 354x
Autor knih Jednorožec a O kolečko víc. Velký brácha, bývalý fotbalista a současný asistent pedagoga na plný úvazek. Instagram.com/davidlaudaofiko

Seznam rubrik