Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kuuuuba Štěpánek, Kuba Štěpánek !!

Tak tohle skandování se ve druhé polovině sezóny a hlavně pak v play-off neslo vítkovickou ČEZ Arénou. A nutno říci, že zcela zaslouženě, neboť mladý gólman Vítkovic přiváděl k šílenství nejprve v předkole vyřazovací části soutěže střelce z Liberce, aby pak svými zákroky potrápil také hráče pražské Slavie.

Kdybyste se zeptali ostravských fanoušků, kdo by se měl na nadcházejícím  mistrovství světa postavit do branky, těžko byste dostali jinou odpověď než: "Štěpánek". Jenže znáte to - fanoušci vždy fandí svým, a tak by Karlovými Vary, po položení stejné otázky, sborově znělo: "Mensator". Když k tomu připočteme  zkušeného Martina Pruska, který snad bude zcela zdravotně v pořádku, dostaneme trojlístek našich gólmanů pro MS ve Švýcarsku. I když bylo ohledně nominace na post brankáře poměrně dlouho nejasno, myslím si (a doufám), že v "kleci" slabinu mít nebudeme.

Možná se teď ptáte, proč jsem do názvu tohoto článku uvedl právě jméno Nováčka roku letošního ročníku O2 extraligy.
Hlavním důvodem je jeho velmi upřímné vystupování a doslova nadšení z nominace a možnosti reprezentovat na mistrovství světa. Když jsem si pročítal online rozhovor, poskytnutý čtenářům IDnes, říkal jsem si, v jakém kontrastu jsou jeho "poctivé" odpovědi například s prohlášením Tomáše Ujfalušiho , které vydal v souvislosti s ukončením reprezentační kariéry a jež obsahuje dnes již asi památnou větu: "...Zároveň se chceme distancovat od řady nepravdivých, denunciačních informací, které byly českým bulvárem tendenčně kolportovány...".

Jsem přesvědčen, že sportovní fanoušek, a toho českého nevyjímaje, odpustí svému týmu porážku, pokud vidí, že dal do zápasu všechno, stejně jako neodpustí prohru týmu  složeného z namistrovaných primadon, pro které je reprezentace spíše jen příjemným povyražením.  Každý fanda chce zkrátka vidět, že jeho družstvo bojuje...

A "boj" Jakuba Štěpánka, který na počátku sezóny začínal jako vítkovická brankářská trojka s "vidinou" chytání v první lize, o reprezentační dres tedy z tohoto pohledu vyznívá víc než sympaticky. Těžko říct, jestli se ve Švýcarsku postaví do branky; těžko říct, jestli se mu bude dařit. Každopádně by bylo fajn, kdyby do budoucna nezapomněl nic ze svého přirozeného vystupování, kdy si na nic nehraje a klidně uzná, že i něco neví.  A snad se mu upřímnost nevymstí tolik jako Lukáši Mensatorovi, který na Švédských hokejových hrách, přiznal svůj nedobrý pocit ze svého výkonu a rázem se stal terčem kritiky ze strany médií (rozhovor s Lukášem Mensatorem). 

Domnívám se, že takováto čestná a chlapská prohlášení by se měla spíše podporovat, protože každý má právo nemít svůj den. Pokud pak ještě najde v sobě sílu a veřejně to přizná, musí být, obzvláště v dnešní době, hoden obdivu. Budeme-li totiž za podobné výroky "rozdávat rány" koledujeme si o odpovědi, ve kterých se dočteme cosi o tendenčních kolportacích denunciačních informací (...nebo jak to vlastně bylo).  A já při rozhovorech se sportovci vážně nechci sahat po slovníku cizích slov...








Autor: David Kondělka | úterý 21.4.2009 16:00 | karma článku: 21,38 | přečteno: 1457x
  • Další články autora

David Kondělka

Smutný Franta aneb český fotbal v roce 2050

Píše se rok 2050. Franta se právě vrátil domů z práce. Šíleným tempem se řítí do obýváku a vykřikne: "Zapnout. Program 32. Liga Spojených Států Evropských. 1. předkolo. Zápas Slavie - Santa Coloma (Andora)". Nové domácí kino, které se Franta konečně naučil ovládat hlasovými pokyny se rozjelo a Ferenc (což je jeho vtipná přezdívka na chatu) spokojeně usedá k obrazovce. Kvůli noční směně nemohl včera večer tento zápas sledovat živě, ale nevadí - vychutná si ho aspoň přes "video on dýmand", nebo jak se to jmenuje...prostě ze záznamu no.

6.8.2010 v 21:03 | Karma: 17,77 | Přečteno: 1496x | Diskuse| Sport

David Kondělka

Ryanair v Praze končí? Tragédie...

Představitelé Ryanairu oznámili, že od října letošního roku ukončí tato letecká společnost své působení na ruzyňském letišti. Důvod stažení letadel je notoricky známý a netýká se zdaleka jen Prahy - příliš vysoké letištní taxy.

27.4.2010 v 14:03 | Karma: 37,35 | Přečteno: 10909x | Diskuse| Cestování

David Kondělka

Tatarák s příchutí kokainu

Sotva se nově zvolený kouč fotbalové reprezentace ujal kormidla, uvízl se svou bárkou na mělčině. A to by ještě nebylo to nejhorší - ona loď má totiž povážlivě mnoho trhlin a je otázkou, jestli se vůbec ještě vydá ke břehům Jižní Afriky či skončí někde na smetišti (nejen) fotbalových dějin. František Straka se tak paradoxně ocitl v situaci, kdy může jen získat. Nevěříte ?

18.5.2009 v 20:54 | Karma: 13,15 | Přečteno: 1809x | Diskuse| Sport

David Kondělka

Přežije SkyEurope ?

V březnu roku 2006 jsem poprvé nasedl do letadla společnosti SkyEurope na letišti polském Krakově a vydal se na svůj první eurovíkend do Říma - to vše za neuvěřitelných cca 600 Kč za zpáteční letenku. Společnost tehdy oslavila 4 roky od přepravení svých prvních zákazníků a zhruba půl roku se její akcie obchodovaly už také na burze. A co víc - mohla se pochlubit jednou z nejmladších flotil na světě...

7.5.2009 v 16:16 | Karma: 12,14 | Přečteno: 1299x | Diskuse| Cestování

David Kondělka

Ota Černý - neuspokojivý moderátorský výkon na pokračování

Rozhodl jsem se úterní podvečer po delší době věnovat diskuznímu pořadu Sečteno - podtrženo, který mapuje aktuální dění v českém fotbale.

28.4.2009 v 20:01 | Karma: 36,62 | Přečteno: 7247x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Poslanci mají jednat o změně zákoníku práce, o minimální a zaručené mzdě

2. května 2024  5:42

Poslanci by měli na mimořádné schůzi začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2501x
Jsem úplně normální člověk a ve volném čase se zabývám sportem, provozem vlastních webových stránek www.odleta.me apod.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky