Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ota Černý - neuspokojivý moderátorský výkon na pokračování

Rozhodl jsem se úterní podvečer po delší době věnovat diskuznímu pořadu Sečteno - podtrženo, který mapuje aktuální dění v českém fotbale.

O krizi v našem "sportu č. 1"  jsou na internetu popsány snad gigabajty dat a poslední diskuze, které se účasnili pánové Vacek, Kubíček, Kuka a Vinš jen demonstrovala tragické poměry v tomto sportovním odvětví. Abych byl upřímný, docela se divím všem partnerům ČMFS, že do podobné bramboračky ještě stále přihazují, v období ekonomické krize obzvlášť těžce vydělané, miliony či do konce desítky miliónů korun...

Rozhodně vám celou diskuzi vřele doporučuji ke shlédnutí - nepochybně se příjemně "pobavíte". Musím se přiznat, že by mě celkem zajmalo, jak by Kubíček s Vackem uspěli v pořadu Den D, pokud by tam přišli žádat o nějakých těch několik stovek tisíc na onen "slavný produkt" jménem Český fotbal - obávám, se že i "Hravé boty s fantazií" , které porotu tohoto pořadu nenadchly, by měly větší šanci na úspěch...

Vraťme se ale k pořadu samotnému, resp. k osobě moderátora, jímž není nikdo jiný, než sám šéf sportovní redakce České televize Ota Černý. Pomiňme v tuto chvíli fakt, že pod jeho vedením se dějí podobné minely jako předčasné ukončení florbalového utkání, ale soustřeďme se na moderátorský "výkon". Pan Černý se v pořadu snaží vystupovat jako "drsný ochránce všeho dobrého", nicméně jeho neustálé opakování stejných vět, slovních spojení či rádoby vtipných průpovídek začne po pár minutách doslova tahat za uši.

O dotazovacích schopnostech se koneckonců v prvním odkazu můžete přesvědčit sami - zkuste si pořad posunout na čas  8:35 min., kde velmi bodře odebere slovo panu Kubíčkovi, aby se Pavla Kuky zeptal, jestli se domnívá, zda "tato situace fotbalu prospívá, kterou oba pánové prezentují" (rozuměj Vacek a Kubíček). Jak objevná prvoplánová otázka!! - odpověď Pavla Kuky snad není potřeba ani uvádět, protože upřímně řečeno, nic jiného, než že "neprospívá" snad odpovědět nemohl. 

Pověstnou třešinku na poněkud nevábně vypadající dort pak bývalý moderátor pořadu Co týden dal (kde mimochodem dle mého názoru neodváděl vůbec špatnou práci) položil svým neustálým skákáním do řeči všem  svým hostům. Ano, moderátor je tam samozřejmě od toho, aby dokázal řečníka přerušit a posunout diskuzi jinam - jenže v podání pana Černého se místo zajímavé otázky dočkáme většinou výše uvedených či obdobných triviálních dotazů.


Jistě si mnozí vzpomenete na velmi sympatické komentování Zuzany Kocumové, která nás svým hlasem provázela při posledním Mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci. Pan Černý se rozhodl ukončit s ní spolupráci jen proto, že nepřechylovala cizí ženská příjmení (což mi mimochodem vůbec nevadí). Po svém (nejen) dnešním výkonu by naopak měl začít uvažovat o svém nástupci v pořadu Sečteno - podtrženo spíše on sám...

Autor: David Kondělka | úterý 28.4.2009 20:01 | karma článku: 36,62 | přečteno: 7247x
  • Další články autora

David Kondělka

Smutný Franta aneb český fotbal v roce 2050

Píše se rok 2050. Franta se právě vrátil domů z práce. Šíleným tempem se řítí do obýváku a vykřikne: "Zapnout. Program 32. Liga Spojených Států Evropských. 1. předkolo. Zápas Slavie - Santa Coloma (Andora)". Nové domácí kino, které se Franta konečně naučil ovládat hlasovými pokyny se rozjelo a Ferenc (což je jeho vtipná přezdívka na chatu) spokojeně usedá k obrazovce. Kvůli noční směně nemohl včera večer tento zápas sledovat živě, ale nevadí - vychutná si ho aspoň přes "video on dýmand", nebo jak se to jmenuje...prostě ze záznamu no.

6.8.2010 v 21:03 | Karma: 17,77 | Přečteno: 1496x | Diskuse| Sport

David Kondělka

Ryanair v Praze končí? Tragédie...

Představitelé Ryanairu oznámili, že od října letošního roku ukončí tato letecká společnost své působení na ruzyňském letišti. Důvod stažení letadel je notoricky známý a netýká se zdaleka jen Prahy - příliš vysoké letištní taxy.

27.4.2010 v 14:03 | Karma: 37,35 | Přečteno: 10909x | Diskuse| Cestování

David Kondělka

Tatarák s příchutí kokainu

Sotva se nově zvolený kouč fotbalové reprezentace ujal kormidla, uvízl se svou bárkou na mělčině. A to by ještě nebylo to nejhorší - ona loď má totiž povážlivě mnoho trhlin a je otázkou, jestli se vůbec ještě vydá ke břehům Jižní Afriky či skončí někde na smetišti (nejen) fotbalových dějin. František Straka se tak paradoxně ocitl v situaci, kdy může jen získat. Nevěříte ?

18.5.2009 v 20:54 | Karma: 13,15 | Přečteno: 1809x | Diskuse| Sport

David Kondělka

Přežije SkyEurope ?

V březnu roku 2006 jsem poprvé nasedl do letadla společnosti SkyEurope na letišti polském Krakově a vydal se na svůj první eurovíkend do Říma - to vše za neuvěřitelných cca 600 Kč za zpáteční letenku. Společnost tehdy oslavila 4 roky od přepravení svých prvních zákazníků a zhruba půl roku se její akcie obchodovaly už také na burze. A co víc - mohla se pochlubit jednou z nejmladších flotil na světě...

7.5.2009 v 16:16 | Karma: 12,14 | Přečteno: 1299x | Diskuse| Cestování

David Kondělka

Kuuuuba Štěpánek, Kuba Štěpánek !!

Tak tohle skandování se ve druhé polovině sezóny a hlavně pak v play-off neslo vítkovickou ČEZ Arénou. A nutno říci, že zcela zaslouženě, neboť mladý gólman Vítkovic přiváděl k šílenství nejprve v předkole vyřazovací části soutěže střelce z Liberce, aby pak svými zákroky potrápil také hráče pražské Slavie.

21.4.2009 v 16:00 | Karma: 21,38 | Přečteno: 1457x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Poslanci budou jednat o zákoníku práce, ANO a SPD odmítají výpověď bez důvodu

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  15:05

Přímý přenos Poslanci mají začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela zákoníku práce předpokládá...

Zdravotnictví čekají krušné roky, předjímá Válek. V analýze řeší seniory i prevenci

2. května 2024  15:02

Ministerstvo zdravotnictví (MZd) v dokumentu „Strategická analýza potřeb resortu zdravotnictví –...

U Prahy vykolejil v zatáčce osobní vlak, dva vagony se převrátily

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  14:56

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak, na místo...

Tuleja publikoval i v pochybných vědeckých časopisech, nyní žádá o stažení článků

2. května 2024  13:57,  aktualizováno  14:48

Kandidát TOP 09 na ministra pro vědu Pavel Tuleja požádal Slezskou univerzitu, aby stáhla z jeho...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2501x
Jsem úplně normální člověk a ve volném čase se zabývám sportem, provozem vlastních webových stránek www.odleta.me apod.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky