Tak přísáhám!

Robert Šlachta nastupuje na Českou politickou scénu. Má šanci na úspěch? Nebo to bude jeden z mnoha propadáků?

Dlouho očekávaný nástup Roberta Šlachty do politiky se stal skutečností. Jeho politické hnutí Přísaha vstupuje na politickou scénu České republiky. Přichází nová entita bez programu antiBabiš a neuzavírající  nesmyslné koalice, které si navzájem znásilňují své ideologie.

To, že se Robert Šlachta chystá do politiky, jsem tušil už pár měsíců. V momentě, kdy tuto novinku Šlachta oznámil oficiálně, jsem myslel, že to bude výkřik do tmy, který sem tam na politické scéně proběhne. Hnutí s potenciálem do 2% - nevolitelné, zbytečné. Dokonce jsem si někde přečetl, že si Šlachta vzal na kampaň úvěr. To už jsem bral Šlachtu jako  blázna. Ikdyž on blázen vlastně vždycky tak trochu byl.

Pak se mi  rozležela v hlavě otázka.

V čem je Šlachta jiný než  VKML, Okamura, Minář a třeba Robejšek?

Jsou to jména lidí, kteří stojí za politickými stranami nebo hnutími, které se chystají do sněmovny. Nebo se o to pokusili dříve. Co má Šlachta a tito pánové ne? Šlachta má za sebou kus práce a to řádný kus. A vlastně těžko zpochybnitelný. Zavíral darebáky, šel po těch největších rybách a když něco nevyšlo, mělo to krytí z politiky nebo byznysu... U výše zmíněných pánů se podobné úspěchy byť vzdáleně hledají těžko. Kdo z nich vlastně vytvářel hodnoty, o kterých by se dalo říct, že byly úspěšné?

Možná Okamura a jeho plyšáková cestovka...? Sympatický míšenec Čecho-japonce rozhodně ve veřejném prostoru vynikal. Jeho strana je ovšem pouze jeden z dalších jeho byznysů. Navíc díky rétorice, kterou Okamura vede, nemá na víc než 10%.

U Mináře, který je profesionální demonstrant a aktivista, musíme uznat, že vytvořil pomerně slušnou logistickou operaci a přivezl - přivedl na jedno místo velký počet lidí. Jeho hnutí, které vzniká, zatím ničím nezaujalo a výhled také není moc dobrý, vlastně není žádný.

U ostatních pánů, tedy VKML a Robejška, jde spíše o intelektuály, kterým rozumí jen malé procento lidí. Navíc VKML přebírá směr , ve kterém se veze Okamura a tam už je politický potenciál vyčerpaný.

Jako třešnička na dortu pro Šlachtu může být skomírající ANO, které drží nad vodou jen absolutně marná a neschopná opozice. Která nebyla schopná vytvořit nic hodnotného za celých osm let od nástupu Babiše.

Hnutí Přísaha šanci má. Stojí sice na jedné osobě a to je Robert Šlachta. Nicméně pokud se nic zásadního nestane, hnutí Přísaha bude nabízet řešení a né kritiku. Tak v kombinaci se slušným marketingem a trpělivostí  může dojít k úspěchu. A dokonce je možné, že nám vedle lídra vyrostou přirozenou cestou i nové osobnosti, které tolik potřebujeme.

Autor: David Hromas | pondělí 1.2.2021 8:31 | karma článku: 19,22 | přečteno: 424x
  • Další články autora

David Hromas

Drahé Česko

9.1.2023 v 9:00 | Karma: 29,37

David Hromas

Západ směřuje ke kolapsu hodnot

6.1.2023 v 9:00 | Karma: 40,33