Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Je Pohár České pošty nuda? Jaké jsou důvody a jak ho změnit?

To, že český pohár je pořád ve stínu naší nejvyšší fotbalové soutěže Gambrinus ligy a že se tedy hraje před poloprázdnými tribunami víme všichni. Ukázalo se to i tento týden. Jak to, že u nás není pohár tak atraktivní, vždyť tam hrají stejné kluby jako v lize a v konečných fázích poháru tam najdeme většinou týmy, které nalezneme v horních patrech tabulky nejvyšší soutěže. Proč i na ně chodí docela podprůměrná návštěva. Pokud se někdo díval na semifinálové duely nejslavnějšího fotbalového poháru FA Cupu, tak musel rozhodně vidět zaplněné tribuny a to i když třeba zrovna nehrál klub z nejvyšší tamní ligy Millwall. Sice se nedá Anglii srovnávat s českou kotlinou, ale taková divácká kulisa - ovšem v menším měřítku - by tu mohla být také. Zde je několik málo příčin, proč tomu dle mého není.

1.) Malá pozornost ze stran médií - první tím důvodem, proč je u nás pohár tak málo sledován jsou média. Málokdy vidíme nějakou inzerci, že v daný den se hraje nějaké pohárové utkání. Fanoušci to neví kolikrát ani v hrací den. Pokud už nějakou inzerci v novinách najdete, tak tomu není věnována ani poloviny stránky. A to i v některých sportovních médiích. A přitom média fanoušci nejvíce čtou a sledují.

2.) Vysílání televizních přenosů - Televizní stanice, v našem případě ČT Sport, vysílá pohár až v těch konečných fázích. Tedy jakmile začne čtvrtfinále, vidíme to v TV. Diváci by ale určitě rádi i ze zvědavosti shlédli zápasy z nějakých prvních kol poháru a klidně i nějakká utkání, kde nenastoupí prvoligový klub, ale nějaká “Horní- dolní”.

3.) Špatný čas - Když už tedy něco vidíme v televizi je to ve všední den  kolem osmé večer. Pro televizní diváky tento čas problémem není. Ti přijdou třeba z práce a budou večer takto relaxovat, ale pro fanoušky, kteří chtějí vidět zápas naživo, to přeci jenom problém. Všední den je zkrátka den pracovní a málokdo by se chtěl po své šichtě ještě trmácet na zápas. Udělat to jako v Británii. Tam se poháry, také ne vždy ale většinou, hrají přes víkend.

4.) Kluby jakoby si poháru nevážily - Toto je další problém. Do poháru velké týmy většinou nastupují s “béčkovou” sestavou. To tedy na diváka navenek působí, jako by si kluby toho poháru ani nevážili. A proč se na to tedy chodit dívat. Kdyby do těchto zápasů šly kluby s plnou vervou. A hned by k tomu i fanoušek přistupoval jinak. Vždyť pohár je pro kluby také důležitý. Vítěz se dostane do pohárové Evropy.

5.) Je třeba změnit formát soutěže - Tato změna by tak mohla zatraktivnit tuto nudnou soutěž. Kdyby se zúčastnily týmy i z těch nejnižších soutěží, nejen týmy z Gambrinus ligy, druhé Národní fotbalové ligy, třětí České fotbalové ligy a zárověň Moravské fotbalové ligy, divize a krajského přeboru. Kdyby tam byly zastoupeny i nižší soutěže, I.  A třídy a podobně, dle mého by to bylo zajímavější. Když český pohár, tak ať je zastoupen všude v Česku. Vždyť i v těch nejmenší vesnicích mají fotbalové hřiště a podle mého by se ani nemusel brát ohled, že by tato hřiště nesplňovala požadovaná kritéria pro účast, toto bych pro tyto případy zrušil.

Toto jsou jen mé názory jak zlepšít Pohár České pošty, ovšem s nápadem jak osvěžit tuto soutěž musí přijít ti nejvyšší hlavy v českém fotbale.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Holub | neděle 21.4.2013 13:49 | karma článku: 7,40 | přečteno: 280x
  • Další články autora

David Holub

Plzeň bez Vrby? To je jako daviscupový tým bez Berdycha a Štěpánka

Pavel Vrba, již bývalý kouč Viktorie Plzeň, si plácl s předsedou českého fotbalu Miroslavem Peltou a tak od ledna může začít s trénováním náárodního týmu. Jenže jak se tato událost podepíše na samotné Viktorce? Podle mého soudu docela zásadním způsobem, neboť Plzeň bez Vrby je jako daviscupový tým bez Berdycha a Štěpánka.

19.11.2013 v 16:49 | Karma: 6,57 | Přečteno: 417x | Diskuse| Sport

David Holub

Pane Pelto, už konečně odejděte! Přijmeme Vaši rezignaci!

11. září. Toto datum si všichni pamatujeme jako den, kdy v roce 2001 teroristé zaútočili na "dvojčata" v New Yorku. To ale nikdo netušil, že v ten samý den v roce 2013 bude, tentokrát u nás, útok protikorupčních policistů na český fotbal. Ale narozdíl od té nešťastné události před dvanácti lety v USA je ten druhý "český útok" na český fotbal v pořádku. Zvlášť, když se konečně rozplétají nitky s podvodníky kolem ovlivňování zápasů a nelegálních sázek.

11.9.2013 v 23:30 | Karma: 13,38 | Přečteno: 453x | Diskuse| Sport

David Holub

Jak reprezentanti nereprezentují aneb matematik Bílek ven.

Na pátek si jistě všichni čeští fotbaloví fanoušci vzpomenou a vzpomínat asi budou ještě hodně dlouho, bohužel. Byl to totiž den, kdy se rozhodlo o tom, že čeští fotbalisté si nezahrají brazilský světový šampionát. Ono asi málo lidí věřilo, že tam postoupíme, ale pokud žila ještě alespoň nějaká šance, tak jsme v koutku duše věřili snad všichni. Zvlášť když nám náš reprezentační matematik Michal Bílek předložil takovoutu rovnici: ve čtyřech zbývajících utkáních v kvalifikační skupině stačí vyhrát třikrát a jsme v baráži, tedy o něco blíže k postupu do Brazílie. Jenže v pátek to nějak matematikovi Bílkovi proti Arméncům nevyšlo.

9.9.2013 v 17:27 | Karma: 15,87 | Přečteno: 812x | Diskuse| Sport

David Holub

Kdo za špatné výsledky ve slavném sešívaném klubu může?

Slávisté v těchto dnech asi nezažívají zrovna nejsvětlejší chvilky ve své dlouholeté klubové historii. Po pondělní neuvěřitelně vysoké domací porážce s Teplicemi 0:7 se na hráče i na vedení klubu snesla kritika jak fanoušků, tak fotbalových expertů. Ale kde je ta nnejvětší chyba, která zapříčinila špatné výsledky slavného sešívaného klubu se stodvacetiletou historií?

22.8.2013 v 17:45 | Karma: 6,97 | Přečteno: 414x | Diskuse| Sport

David Holub

Možná změna v první lize: může být jeden sestupující. Je to dobře?

Včera zveřejnil výkonný výbor FAČR, že chystá novinku, která by znamenala změny pro první ligu ohledně setupu z ní. Na základě nové navrhované změny řádu Gambrinus ligy by mohl totiž opustit nejvyšší soutěž jen jeden klub. Ovšem v případě, pokud by na prvních dvou postupových místech ve Fotbalové národní lize, tedy v druhé nejvyššší české soutěži, skončil klub, který by nedostal licenci na účast právě v první lize. Je to dobrá změna nebo se musí změnit něco jiného?

1.8.2013 v 16:48 | Karma: 4,67 | Přečteno: 205x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

OSN posílila postavení Palestiny, vyzývá ke schválení členství. Česko bylo proti

10. května 2024  17:38,  aktualizováno  19:42

Valné shromáždění OSN přijalo rezoluci, podle níž by se Palestina měla stát plnohodnotným členem...

S kravským zvoncem ne. Jako první hokejem ožily fanzóny před stadiony

10. května 2024  19:27

Ve fanzóně před pražskou O2 arenou, kde se v pýtek hrají první zápasy mistrovství světa v hokeji,...

Učiteli nepřidáme, zaplatíme školníka. Peníze pro pedagogy použijí školy jinak

10. května 2024

Premium MŠMT slibovalo přidat učitelům až na 130 procent platu. Aby se ředitelé škol vyhnuli propouštění,...

QR kód vedl k zubaři. Policie hned první den řeší desítky falešných lístků na MS

10. května 2024  17:56

S pátečním začátkem hokejového šampionátu přicházejí i první podvedení fanoušci, kteří si zakoupili...

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...

  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 403x
Vážení čtenáři,
rád bych se na tomto blogu věnoval svými články aktuálnímu dění ve fotbale i v jeho zákulisí.

Seznam rubrik

Oblíbené články