Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Státní zástupci – konejte a žalujte premiéra Sobotku.

Poté co premiér Mgr. Sobotka udělal dlouhý nos na pravomocný rozsudek týkající se placení, nyní se veřejně protiví usnesení poslanecké sněmovny, které by mělo zavazovat vládu - a tedy i jeho samotného.

Premiér Mgr. Sobotka, dle mého, ve své podstatě naplňuje skutkovou podstatu dvou trestných činů – vlastizrady a velezrady. Potíž je v tom, že za velezradu může být hnán k odpovědnosti pouze prezident. To ovšem neznamená, že se velezrady nedopouští premiér. Napřed definice :

Velezrada je specifickým ústavním deliktem, spočívajícím v jednání proti státu, jehož je člověk občanem. Takový zrádce se může pokusit svrhnout vládu, změnit ústavní zřízení, jednat proti základním hodnotám hájeným státem apod. V České republice však může velezradu spáchat jen prezident.

Vlastizrada je trestný čin podle § 309 trestního zákoníku, který spáchá ten „občan ČR, který ve spojení s cizí mocí (každý stát mimo Českou republiku) nebo s cizím činitelem (osoba, která sice není oprávněna jednat jménem cizího státu, ale má na politické dění v něm významný vliv) spáchá trestný čin rozvracení republiky (§ 310), teroristického útoku (§ 311), teroru (§ 312) nebo sabotáže (§ 314)“.

Za takový čin zákon stanovuje trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let, popřípadě vedle tohoto trestu též propadnutím majetku, nebo výjimečný trest.

Teď konkrétně – jistě lze jen souhlasit, že základní hodnotou státu bude vláda práva a zajištění bezpečnosti jeho obyvatel. Toto jsou totiž dva základní atributy, proč vzniká stát.

Pokud jeden z nejvyšších ústavních činitelů veřejně a vědomě ignoruje pravomocný rozsudek nezávislého soudu, nelze jeho jednání označit jinak, než veřejné pohrdání soudní mocí, jakožto jednoho z pilířů státu. Dopad tohoto jednání je nanejvýš vážný a nebezpečný, neboť je zřejmý rozdíl v dopadech jednání obyčejného občana, mediálně známé osobnosti a nebo právě premiéra vlády. Mgr. Sobotka, t.č. premiér vlády, tím fakticky občanům veřejně vzkázal, že netřeba se podvolovat právu, což v jeho postavení nelze hodnotit jinak, než jako jednání proti základním hodnotám hájených státem příp. návod na rozvracení Ústavního pořádku, ve svém důsledku rozvracení republiky. Nic na této skutečnosti nemění fakt, že s odstupem času se nápadně rychle objevilo soudní rozhodnutí, které pozastavilo vykonatelnost daného plnění. Pro srovnání – je to jako by z nádraží odjel strojvedoucí s vlakem na červenou a hájil se pak tím, že na druhém nádraží pak již červenou respektoval a v jízdě nepokračoval. Skutek se stal a nelze odestát. Tečka. Tohoto jednání se Mgr. Sobotka dopustil jako jeden z nejvyšších ústavních činitelů a současně předseda nejsilnější vládní strany ve spolupachatelství se svými poradci, resp. skupinou členů ČSSD, kteří doporučili nepodvolit se soudní moci.

Jelikož Mgr. Sobotkovi výše uvedené jednání beztrestně prošlo, má snahu pokračovat v jednání rozvracející právní systém ČR. Jiným způsobem totiž nelze hodnotit jeho veřejná prohlášení v tom smyslu, že ČR přijme v konečném důsledku nespecifikovaný počet migrantů – aktuálně veřejně avízuje přijetí 80, pro příští rok již údajně 2200 osob. Tato prohlášení vydává přesto, že Poslanecká Sněmovna svým usnesením zavázala vládu ČR nepřijímat žádné uprchlíky podle nařízených kvót EU. Na skutkové podstatě nic nemění fakt, že přijímání neprobíhá podle „nařízených“ kvót, ale podle „dobrovolných“ kvót. Ve světle událostí posledních dnů se jedná o snahu vědomě narušit bezpečnost obyvatel ČR a vědomé protivení se závaznému usnesení zástupců lidu, tedy opět pohrdání právem, kdy v konečném důsledku se opět jedná o rozvracení právního sytému republiky. V tomto bodě je nutno vycházet z prostého faktu, že sněmovna může zavázat vládu, která je jí zodpovědná. Nikoliv naopak. Navíc – jelikož v případě migrantů koná ve spolupachatelství s cizí mocí (je irelevantní, že se jedná o spřátelenou cizí moc – EU a Německo) naplňuje tímto skutkovou podstatu vlastizrady.

https://www.psp.cz/sqw/cms.sqw?z=8239

Autor: David Dvořák | středa 27.7.2016 16:05 | karma článku: 40,99 | přečteno: 1845x
  • Další články autora

David Dvořák

... a jako další opatření chystáme zastropování cen lokomotiv.

Věta použitá v nadpise mě napadla spontánně jako první, když jsem se dozvěděl, jak chce premiér Fiala zkrotit vysoké ceny pohonných hmot.

12.3.2022 v 13:13 | Karma: 38,42 | Přečteno: 1187x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Něco si přej ... padá rubl

Dotaz na rádio Jerevan: Je pravda, že ruská měna rubl je ve volném pádu a životní úroveň Rusů padne na samé dno?

3.3.2022 v 13:13 | Karma: 26,91 | Přečteno: 759x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Co je neekologické, to se zdaní …

Na webu seznamzpravy.cz vyšel článek s názvem: “Co je neekologické, to se zdaní. Jak chce Česko ozelenit ekonomiku“. Jako příslušník starší generace bych si dovolil nabídnout překlad do lidštiny...

19.9.2021 v 16:16 | Karma: 37,78 | Přečteno: 1223x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Hey Joe ... pojď si popovídat

O nediplomatickém výpadu údajně nejmocnějšího muže planety, kterému nesmí foukat vítr při nastupování do letadla, na adresu Putina bylo napsáno už dost. Ovšem článků jdoucí na podstatu věci je jak šafránu.

25.3.2021 v 15:15 | Karma: 34,98 | Přečteno: 914x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Nevím v čem "jede", ale matroš to musí být kvalitní ...

Tohle se fakt už nedá. Ta manipulace lidmi, ta nadudost, že nemáme paměť a sežereme všechny bláboly. Tohle skončí špatně - rozhodně ne heslem "Nejsme jako oni"

24.3.2021 v 15:15 | Karma: 40,22 | Přečteno: 1780x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

VIDEO: Policisté šokovali Brity, autem úmyslně srazili krávu. Řešil to i ministr

16. června 2024  19:11

Britskou veřejnost šokovaly záznamy z páteční noci, kdy policisté na předměstí Londýna naháněli...

Máme cestu k míru na Ukrajině, myslí si Pavel po summitu ve Švýcarsku

16. června 2024  18:51,  aktualizováno  19:04

Naplněna podle českého prezidenta Petra Pavla byla původní očekávání, že summit ve Švýcarsku...

OBRAZEM: Česko kupuje nové tanky. V čem je lepší Leopard 2A8 než T-72?

16. června 2024

Za 77 tanků Leopard 2A8 by měla vláda zaplatit 52 miliard korun. Ty pořídí ve společném nákupu s...

Kyjevem prošel pochod hrdosti LGBT+, pravicoví extremisté soptili vzteky

16. června 2024  18:31

Několik stovek Ukrajinců včetně vojáků se dnes shromáždilo v centru Kyjeva na pochodu hrdosti...

Svatý grál na ekzém a suchou pokožku u dětí
Svatý grál na ekzém a suchou pokožku u dětí

Produkty Atoderm od značky Bioderma jsou skvělou volbou pro péči o citlivou a suchou nebo atopickou pokožku. Slibují nejen hloubkovou hydrataci,...

  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1665x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik