Malá úvaha nad budoucím prezidentem

Z volebního výsledku radost nemám, nicméně rád bych poukázal na jednu vlastnost budoucího prezidenta. Je otázka, zda nám bude ku prospěchu či nikoliv.

Ze všeho nejdříve bych rád vzkázal něco - nikoliv voličům, ale obdivovatelům našeho budoucího prezidenta. V r. 1933 u našich sousedů vyhrál volby nějaký Hitler - vynikající rétor , lídr strany NSDAP. Obdivovatelé šíleli a oslavovali. V r. 1946 u nás v demokratických volbách zvítězili komunisti. Opět obdivovatelé naprosto nekriticky oslavovali. Oboje volby měly něco společného

  • byly demokratické
  • zvítězili Ti, kteří lhali a fixlovali více
  • většina nadšeně prezentovala vítězství svého kandidáta jako triumf moudré volby.

Že se to následně trošku šmejklo, víme všichni a oslavovatelé vítěze to mohou zamlouvat jak je libo. Podstatné pak je, že Zemanovci mohou zastáncům Karla vymluvit díru do hlavy, ale přesto nezakryjí fakt, že jejich vítěz v kampani fixloval, podváděl a lhal. Ve sportu by byl diskvalifikován, v demokratických volbách vítězí … Poražený kandidát to velice decentně okomentoval poděkováním svému volebnímu štábu za to, že NIKDY nepoužili podpásovku nebo lež. Krátký seznam lží vítěze nabízí kolega bloger zde.

Teď k jedné vlastnosti budoucího prezidenta. Zemanovi bych i věřil, že neukradl ani tu pomyslnou korunu. Ovšem vidím u něj horší vlastnost – udělá cokoliv, aby postoupil výše. Zatím jsme za jeho touhu být premiérem vlády zaplatili cenu větší než malou - důsledky opoziční smlouvy. Je spoluautorem smlouvy, která vejde do dějin jako začátek morálního úpadku společnosti. Vedle toho je styl vedení jeho kampaně jako pár drobných po vyloupení banky. Pozn. - tady je zajímavé, že většina národa se shodne, že opoziční smlouva byla ve stylu dohody mafiánských klanů – my budeme krást napravo a vy zase nalevo a přitom na sebe nebudeme žalovat. Taky se většina shodne na tom, že s tou mafií, která díky tomu vznikla, je třeba skoncovat. Jeden by řekl, že si pak volící většina nevybere spoluautora této smlouvy za prezidenta, který by měl být morálním tahounem společnosti. Zatím jsem to nepochopil …. asi to chce čas.

Možná nám ovšem tato jeho vzpomínaná vlastnost bude ku prospěchu – prezidentský úřad je vrchol, ovšem zvítězit i pro druhé volební období je ještě o milimetr výše. A pokud bude i pro druhé volební období přímá volba, pak bude muset voličům nabídnout něco jiného zřetelnou podporu mafie a rozkrádání daní , které mají všichni plné zuby. První signály přijdou velice brzy – je třeba doplnit Ústavní soud, jmenovat prezidenta NKÚ atd.

Něco mi říká, že se blíží chvíle, kdy se volič Zemana postaví před pomyslné zrcadlo a buď si řekne, že volil správně a ostatní se mýlili nebo si nahlas řekne „Jsem hňup a dobře mi a mým dětem tak...“

Měli jsme prezidenta, kterému aplaudovali kongresmani ve stoje, máme prezidenta, který krade v přímém TV přenosu a z hlediska vyššího principu mravního je morálním zločincem a budeme mít prezidenta, který je zatím usvědčený lhář.

Nevím jak Vy, ale já to na oslavu moc nevidím.

Autor: David Dvořák | úterý 29.1.2013 9:31 | karma článku: 24,42 | přečteno: 1036x