Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí.

Podle mého, tým kandidáta Drahoše stojí před nelehkým úkolem, kterak jej připravit tak, aby vyslovil zřetelně a jasně svůj jednoznačný názor na položenou otázku.

Sleduji politickou scénu celkem pozorně. Čtu komentáře a příspěvky od levice po pravici a musím uznat, že přípravný tým prof. Drahoše stojí opravdu před nelehkým úkolem. V té souvislosti mě napadlo, zda by si jen tak pro rozcvičení neměl tento tým stanovit nějaký méně náročný a snadněji realizovatelný cíl – např. zapojit ve výši 100% naše romské spoluobčany do pracovního procesu nebo vyřešit jadernou fúzi za studena.

Však posuďte sami – výtah z rozhovoru profesora pro Blesk…

Na zahřátí předkládám jeho tvrzení, že debatu na PRIMĚ neprohrál, v podstatě je s výkonem spokojen. Otázka, zda si už přihlížející Horáček sundal studený obklad z čela nebyla položena. Na druhou stranu jsme se dozvěděli, že k jeho nevýhře přispěly vedle obecenstva, PRIMY a Voříška … KŘESLA !!!

Ve vzpomínaném rozhovoru mu záludní redaktoři položili pár otázek jako rychlý test, který měl rozptýlit jeho nekompetentnost a názorovu želovitost.

Jako první v pořadí se celkem slušně zamotal do problematiky privatizace OKD a MUS Most, což mu nebránilo celkem rozhodně a kategoricky prohlásit, že od Bakaly „nebylo pěkné“ (v pozitivní sluníčkařtině : bylo to od něj ošklivé, fuj, fuj, fuj...), když nedodržel slib odprodat byty nájemníkům

Na otázku přesunu velvyslanectví v Izraeli do Jeruzaléma si vybavil v paměti nějaké fráze, ovšem ta novinářská sebranka kupodivu trvala na vyslovení jednoznačného názoru. Gauneři jedni. Doufám, že gay pornoherec Janda v roli strážce těch pravých EU hodnot už web Blesku zařadil do kolonky „v nemilosti“. Každopádně – novináři neplýtvali silami zbytečně a uslyšeli jednoznačný názor, když kandidát Drahoš vypálil: „Odpověď je: zvážit podle situace.

Následně byl tázán na řešení hypotetické situace, kdy by měl navrhnout tři lidi, kteří by měli dostat státní vyznamenání. I tady se novináři nespokojili s rozhodně vyslovenou kličkou, neprozradit jména, aby se nestal terčem spekulací, že někoho favorizuje. Po krátkém naléhání přitvrdil, postavil se k problému jako chlap a … a navrhl člena svého týmu – Jiřího Grygara.

Poté novináři proškoleni asi nějakým dezinformačním proruským webem pokračovali na téma zdravotnictví. Dotazující novináře ujistil, že by v případě nové snahy o zavedení regulačních poplatků ve zdravotnictví „některé z nich vetoval“, třeba stokorunový poplatek pro lidi pod životním minimem. Dezorientovaní novináři se zmohli jen na konstatování, že není možné si vybrat jen část z návrhu zákona, ten musí se vetovat jako celek … což Drahoš razantně vykryl odpovědí … to byl jen příklad „Musel bych ten návrh vidět …..“

Sexuální obtěžování? Podle Drahoše je to problém a je třeba mu zabránit. Názor jak, si pro jistotu nechal pro sebe, jen ty šťoury ujistil, že kampaň #MeToo je už příliš „vyostřená“.

Pak přišla unfair otázka : „Pokud byste dostal pozvání na sjezd Sudetoněmeckého landsmanšaftu, přijal byste ho?“ Dotírající novináře ujistil, že „… otázka účasti na jakýchkoliv takových akcích je věc dohody s vládou,“ nicméně, jeho postoj k návštěvě Sudetoněmeckých dnů je „neutrální“.

Na otázku, zda by jmenoval velvyslance v Kosovu se novinářům dostalo rozhodné odpovědi, že jediné co může říct je, že by případný vládní návrh zvažoval. Poté co mu zákeřně se chovající redaktorka prozradila, že diplomatický statut českého zastupitele v Prištině není tak úplně vyjasněný, vzhledem k přetrvávající otázce, zda Kosovo vůbec je státem reagoval kandidát na prezidenta jasně formulovaným výrokem, že by návrh vlády "bral vážně". Moderátorka se ovšem nedala a naplno vysvětlila, že Kosovo pro mnohé vůbec státem není. Na to kandidát Drahoš bezelstně přiznal: „Já tohleto v tuto chvíli nemám promyšlené.

Pane Bože … Ty to vidíš, už tak to voliči stávajícího prezidenta nemají lehké, nejsou to žádní svatoušci, ale takový protikandidát …. to snad ne. Přizná se už konečně ten trouba, který z antizemanovských kandidátu nařídil mainstreamu preferovat tohoto vědátora?

Začínám si myslet, že by volby mohla rozhodnout Zemanova věta …. „vidím, že je pro mě výhodou nechat Vás domluvit“.

 

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Prezident-Drahos-na-srazu-Sudetonemeckeho-landsmansaftu-Zemanuv-souper-dorazil-do-Blesku-a-zacaly-se-dit-veci-Redaktorka-ho-musela-poucit-o-jedne-zasadni-veci-521582

https://www.blesk.cz/clanek/volby-prezidentske-volby-2018/520449/drahos-pritvrdil-zeman-je-politik-mafianskych-struktur-neni-schopen-vest-stat.html

Autor: David Dvořák | čtvrtek 25.1.2018 16:06 | karma článku: 34,32 | přečteno: 1147x
  • Další články autora

David Dvořák

... a jako další opatření chystáme zastropování cen lokomotiv.

Věta použitá v nadpise mě napadla spontánně jako první, když jsem se dozvěděl, jak chce premiér Fiala zkrotit vysoké ceny pohonných hmot.

12.3.2022 v 13:13 | Karma: 38,42 | Přečteno: 1187x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Něco si přej ... padá rubl

Dotaz na rádio Jerevan: Je pravda, že ruská měna rubl je ve volném pádu a životní úroveň Rusů padne na samé dno?

3.3.2022 v 13:13 | Karma: 26,91 | Přečteno: 758x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Co je neekologické, to se zdaní …

Na webu seznamzpravy.cz vyšel článek s názvem: “Co je neekologické, to se zdaní. Jak chce Česko ozelenit ekonomiku“. Jako příslušník starší generace bych si dovolil nabídnout překlad do lidštiny...

19.9.2021 v 16:16 | Karma: 37,78 | Přečteno: 1222x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Hey Joe ... pojď si popovídat

O nediplomatickém výpadu údajně nejmocnějšího muže planety, kterému nesmí foukat vítr při nastupování do letadla, na adresu Putina bylo napsáno už dost. Ovšem článků jdoucí na podstatu věci je jak šafránu.

25.3.2021 v 15:15 | Karma: 34,98 | Přečteno: 914x | Diskuse| Ostatní

David Dvořák

Nevím v čem "jede", ale matroš to musí být kvalitní ...

Tohle se fakt už nedá. Ta manipulace lidmi, ta nadudost, že nemáme paměť a sežereme všechny bláboly. Tohle skončí špatně - rozhodně ne heslem "Nejsme jako oni"

24.3.2021 v 15:15 | Karma: 40,22 | Přečteno: 1779x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

  • Počet článků 250
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Pivko moc nemusím, ale jedno na genialitu našich vůdců dám. Jinak - čím jsem starší, tím více mi vadí páchání zla na dětech a bezbranných, ve zbytku jsem asi celkem normální ....

Seznam rubrik