Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí.

Podle mého, tým kandidáta Drahoše stojí před nelehkým úkolem, kterak jej připravit tak, aby vyslovil zřetelně a jasně svůj jednoznačný názor na položenou otázku.

Sleduji politickou scénu celkem pozorně. Čtu komentáře a příspěvky od levice po pravici a musím uznat, že přípravný tým prof. Drahoše stojí opravdu před nelehkým úkolem. V té souvislosti mě napadlo, zda by si jen tak pro rozcvičení neměl tento tým stanovit nějaký méně náročný a snadněji realizovatelný cíl – např. zapojit ve výši 100% naše romské spoluobčany do pracovního procesu nebo vyřešit jadernou fúzi za studena.

Však posuďte sami – výtah z rozhovoru profesora pro Blesk…

Na zahřátí předkládám jeho tvrzení, že debatu na PRIMĚ neprohrál, v podstatě je s výkonem spokojen. Otázka, zda si už přihlížející Horáček sundal studený obklad z čela nebyla položena. Na druhou stranu jsme se dozvěděli, že k jeho nevýhře přispěly vedle obecenstva, PRIMY a Voříška … KŘESLA !!!

Ve vzpomínaném rozhovoru mu záludní redaktoři položili pár otázek jako rychlý test, který měl rozptýlit jeho nekompetentnost a názorovu želovitost.

Jako první v pořadí se celkem slušně zamotal do problematiky privatizace OKD a MUS Most, což mu nebránilo celkem rozhodně a kategoricky prohlásit, že od Bakaly „nebylo pěkné“ (v pozitivní sluníčkařtině : bylo to od něj ošklivé, fuj, fuj, fuj...), když nedodržel slib odprodat byty nájemníkům

Na otázku přesunu velvyslanectví v Izraeli do Jeruzaléma si vybavil v paměti nějaké fráze, ovšem ta novinářská sebranka kupodivu trvala na vyslovení jednoznačného názoru. Gauneři jedni. Doufám, že gay pornoherec Janda v roli strážce těch pravých EU hodnot už web Blesku zařadil do kolonky „v nemilosti“. Každopádně – novináři neplýtvali silami zbytečně a uslyšeli jednoznačný názor, když kandidát Drahoš vypálil: „Odpověď je: zvážit podle situace.

Následně byl tázán na řešení hypotetické situace, kdy by měl navrhnout tři lidi, kteří by měli dostat státní vyznamenání. I tady se novináři nespokojili s rozhodně vyslovenou kličkou, neprozradit jména, aby se nestal terčem spekulací, že někoho favorizuje. Po krátkém naléhání přitvrdil, postavil se k problému jako chlap a … a navrhl člena svého týmu – Jiřího Grygara.

Poté novináři proškoleni asi nějakým dezinformačním proruským webem pokračovali na téma zdravotnictví. Dotazující novináře ujistil, že by v případě nové snahy o zavedení regulačních poplatků ve zdravotnictví „některé z nich vetoval“, třeba stokorunový poplatek pro lidi pod životním minimem. Dezorientovaní novináři se zmohli jen na konstatování, že není možné si vybrat jen část z návrhu zákona, ten musí se vetovat jako celek … což Drahoš razantně vykryl odpovědí … to byl jen příklad „Musel bych ten návrh vidět …..“

Sexuální obtěžování? Podle Drahoše je to problém a je třeba mu zabránit. Názor jak, si pro jistotu nechal pro sebe, jen ty šťoury ujistil, že kampaň #MeToo je už příliš „vyostřená“.

Pak přišla unfair otázka : „Pokud byste dostal pozvání na sjezd Sudetoněmeckého landsmanšaftu, přijal byste ho?“ Dotírající novináře ujistil, že „… otázka účasti na jakýchkoliv takových akcích je věc dohody s vládou,“ nicméně, jeho postoj k návštěvě Sudetoněmeckých dnů je „neutrální“.

Na otázku, zda by jmenoval velvyslance v Kosovu se novinářům dostalo rozhodné odpovědi, že jediné co může říct je, že by případný vládní návrh zvažoval. Poté co mu zákeřně se chovající redaktorka prozradila, že diplomatický statut českého zastupitele v Prištině není tak úplně vyjasněný, vzhledem k přetrvávající otázce, zda Kosovo vůbec je státem reagoval kandidát na prezidenta jasně formulovaným výrokem, že by návrh vlády "bral vážně". Moderátorka se ovšem nedala a naplno vysvětlila, že Kosovo pro mnohé vůbec státem není. Na to kandidát Drahoš bezelstně přiznal: „Já tohleto v tuto chvíli nemám promyšlené.

Pane Bože … Ty to vidíš, už tak to voliči stávajícího prezidenta nemají lehké, nejsou to žádní svatoušci, ale takový protikandidát …. to snad ne. Přizná se už konečně ten trouba, který z antizemanovských kandidátu nařídil mainstreamu preferovat tohoto vědátora?

Začínám si myslet, že by volby mohla rozhodnout Zemanova věta …. „vidím, že je pro mě výhodou nechat Vás domluvit“.

 

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Prezident-Drahos-na-srazu-Sudetonemeckeho-landsmansaftu-Zemanuv-souper-dorazil-do-Blesku-a-zacaly-se-dit-veci-Redaktorka-ho-musela-poucit-o-jedne-zasadni-veci-521582

https://www.blesk.cz/clanek/volby-prezidentske-volby-2018/520449/drahos-pritvrdil-zeman-je-politik-mafianskych-struktur-neni-schopen-vest-stat.html

Autor: David Dvořák | čtvrtek 25.1.2018 16:06 | karma článku: 34,32 | přečteno: 1147x