Šampon a kondicionér v jednom Liga

Říká se: do třetice všeho dobrého. U názvu nejvyšší české fotbalové ligy to však neplatí. První pojmenování samostatné české soutěže bylo Gambrinus liga. To celkem nedávno vystřídal název Synot liga. Dnes byl představen nový...

Po půlroce čekání jsme se konečně dočkali. Tramtadadáááá, máme tady ePojištění.cz Liga. Já vím, nevěříte, ale je to tak. A máme i nové logo!

Nové logo a název 1. fotbalové ligy

 

Ano, přesně tak. 1iga ePojisteni.cz. Což mi připomíná, že by se název neměl vyslovovat s háčky a čárky, jelikož to prostě v názvu není. Proč je to 1iga, to fakt nevím... Leda při pohledu vzhůru nohama je jednička jako písmeno L, ale to je stejně podivné vysvětlení...

Přesně minulý týden jsme s tátou koukali v hospůdce u piva na Slavii, jak se doma se štěstím protrápila přes Tallinn v předkole evropské ligy. Táta tehdy poukázal na fakt, že slávisté mají na dresech čínské znaky a zamyslel se, jak by se asi před deseti lety pohlíželo na tým, který má na dresech takové nápisy.

"Vidíš?" řekl táta, "za chvíli budou čínské znaky i v názvu celé ligy." Teď mě napadá, co bych za to dal...

Někdo říká, že na názvu nezáleží, že jde hlavně o peníze. Pan Pelta, předseda FAČRu (Fotbalová asociace České Republiky), považuje za úspěch, že se takový sponzor našel. Schválně jsem se v práci zeptal kolegy, který se o fotbal nezajímá, jestli dokáže odhadnout, kolik generální sponzor ligy zaplatí asociaci za rok. Kolega se nejdřív zdráhal odpovědět, ale pak nadhodil, že určitě stovky miliónů korun. Když jsem mu následně řekl, že FAČR dostane od ePojištění 50 - 60 miliónů korun za rok, nechtěl věřit. Ono se neví, jaká je přesná částka, ale Dušan Svoboda, předseda ligové asociace, řekl: " Detailní informace kolem financí nezveřejňujeme. Je to však v intencích dřívějších kontraktů". Dřívější kontrakt se Synotem byl údajně na oněch 60ti milionech. Pro mě je 60 milionů neskutečný balík peněz, ale pro 16 prvoligových týmů + výplaty zaměstnanců FAČR?

No nic, člověk si zvykne. Když jsem mohl v Plzni chodit na hokej na Lasselsberger vs. Mountfield... Nebo v telce jsem koukal na Hamé vs. ČSOB.

Mimochodem, ten název článku jsem obšlehl ze Simpsonů. Tam v jednom díle jde žlutá rodinka na hokej, který se odehrává v "Šampon a kondicionér v jednom aréna". Tehdy jsem se strašně nasmál, až jsem se plácal rukama do kolen. To jen do chvíle, než nám v Plzni přejmenovali zimák! Teď naši Indiáni, potomci Lasselsbergeru, nastupují na "Home Monitoring Aréna"!

Tak doufejme, že otřesný název fotbalové ligy, vynahradí alespoň hezké výkony týmů na hřištích, což je asi utopie.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Daniel Tomáš | čtvrtek 28.7.2016 19:11 | karma článku: 21,80 | přečteno: 442x
  • Další články autora

Daniel Tomáš

Proč píšu knihu

11.9.2023 v 15:09 | Karma: 9,39

Daniel Tomáš

Braničtí rytíři

19.5.2022 v 10:59 | Karma: 9,40

Daniel Tomáš

Zahrajeme si na trenéra

11.8.2021 v 15:05 | Karma: 17,73