Jak se Michal nechal ostříhat na Ronalda

V pátek po práci jsem se rozhodli s kamarádem Michalem navštívit nedalekého lazebníka. Kamarád měl speciální přání.

Že prý jeho účes, který nosí od základní školy, a který nese označení "vemte to celý na trojku", již není v módě. Vyhledal si tedy na internetu jakýsi přehled nejoblíbenějších pánských střihů a z nich se mu nejvíce zalíbil ten, jenž na hlavě nosí fotbalová megastar Cristiano Ronaldo. Řekl jsem jen: "Budiž. Budiž Ronaldo."

"Akorát jsem si s sebou nevzal fotku," řekl mi Michal. "Myslíš, že pan holič bude Ronalda znát?"

"Kdo by neznal Ronalda," odpověděl jsem.

Přišli jsme do kadeřnictví. Pan holič byl postarší pán, dobrá stará škola, lazebník. Já šel na řadu první. Nejhorší je, když se mne vždycky zeptá, jak to chci. Vždy se bojím, že nebudu pochopen a na hlavě mi zbydou jen oči pro pláč. Tak jsem řekl: "Vidíte ty moje vlasy? Tak kdyby jste je všechny do jednoho zkrátil o stejnou míru, byl bych spokojen."

"A vzadu to vezmu mašinkou?"

"No, tak asi jo...," řeknu a modlím se, aby vše dobře dopadlo. A taky, že jo. Byl jsem hotov, pan holič mi ještě přejel obličej nějakým koštětem, snad aby se neřeklo, a pak ze mne rozmáchlým gestem sundal takový ten ubrus, abych nebyl od vlasů, což je ale zbytečná starost, jelikož je mám všechny hezky za krkem, kde při čekání na Michala nepříjemně koušou.

Kamarád šel na řadu. "Kdo by neznal Ronalda?" řekl holič a usadil spokojeného Michala do křesla. Hbité ruce kadeřníka měnily Michalův dobrácky vzhled ve vizáž obávaného fotbalového šutéra. Vše však mělo jeden malinkatý velehák. Pan holič byl postarší pán, a jako takový si velice dobře pamatoval fotbalové mistrovství světa z roku 2002, kde jako uragán řádil brazilský útočník Ronaldo, díky kterému jeho národní mančaft vybojoval titul a zlaté medaile. Tento Ronaldo, který s Cristianem Ronaldem nemá, kromě přijímení, absolutně nic společného, přiletěl na MS s novým a velice originálním účesem zvaným "Jednorožec". Takže je Vám asi jasné, jak to dopadlo.

A proto, pánové, kdyby se, čistě náhodou, mezi Vámi našel někdo, kdo by šel na Ronalda (jako že asi ne), vezměte si s sebou z domova fotku, anebo buďte v kadeřnictví alespoň konkrétní. On je to totiž vážně rozdíl.

 

ronaldo

Cristiano Ronaldo - takhle chtěl Michal vypadat
Autor: Daniel Tomáš | čtvrtek 10.11.2016 8:24 | karma článku: 19,52 | přečteno: 945x
  • Další články autora

Daniel Tomáš

Proč píšu knihu

11.9.2023 v 15:09 | Karma: 9,39

Daniel Tomáš

Braničtí rytíři

19.5.2022 v 10:59 | Karma: 9,40

Daniel Tomáš

Zahrajeme si na trenéra

11.8.2021 v 15:05 | Karma: 17,73