Kalousku, Kalousku, ty jsi ale jednička!

Napsal jsem blog, ve kterém sympatizuji s kroky Miroslava Kalouska a jeho smělými cíli ve jménu zjednodušení české daňové soustavy. V diskusi pod článkem ho hájím do morku kosti, peru se za něj a nedávám jeho kůži lacino. Nemohu proto uvěřit vlastním očím, co na mě vykoukne při otevření titulky internetových deníků!

Co jsem již kdysi musel rozdýchat? Náš premiér je občas nervově indisponován - jednou rozkope auto fotoreportérovi Blesku, jindy dá jinému facku tak, že druhou chytne o zeď. Martinu Bursíkovi se zase povedlo označit svou stranickou kolegyni v e-mailu krávou a omylem ji ten mail i poslat. A Jiří Paroubek mě pro změnu nařkl přes televizní obrazovku z toho, že jsem politicky stupidní (máme o sobě podobné mínění).

Avšak o Miroslavu Kalouskovi jsem doposud smýšlel jen v dobrém. Chápu, Rath je provokatér a už jednou dostal záhlavek. Osobnost se ale pozná také podle toho, že se nenechá vyprovokovat k reakci, za kterou by se posléze musel stydět. Kalousek se za své jednání omluvil. Uznal, že to bylo neprofesionální a profesionálnímu politikovi by se to stát rozhodně nemělo.

Historie si ho však bude pamatovat jako na ministra financí, který také ukazuje na poslance, že jsou jedničky. A já mu věřil...

Autor: Daniel Suchánek | čtvrtek 18.12.2008 23:42 | karma článku: 13,09 | přečteno: 1453x