Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Všetci kradnů

Proslavené rčení má v sobě dvě poselství. První, že pan B se potkává jen se sobě podobnými a druhé, že demokracie to umožňuje. Její princip spočívá v rovnováze vlivných skupin.

Vlivné jsou ty, které ve vládnutí vidí především zdroj snadných zisků. Mnoha lidem uniká, že žijí v pohádce o demokracii jako spravedlivém a nejlepším možném systému.

Jeden z mých někdejších nadřízených mně obvinil z obohacování se na obsahu mé práce. Její výsledek měl v podobě programu na disketách sloužit úřadu, tehdy ještě bez počítačové sítě, k zprostředkování orientačních dat, se kterými jsem pracoval. Podezříval mně z konání, které si do mne projektoval. Nechápal jsem tehdy jeho chování. Z části to bylo motivováno paranoiou, postupně jsme jím byli podezříváni všichni. Z části mohl mít vlastní zkušenosti s podobnými svody.  Nedokázal nejspíš pochopit jinou motivaci, než osobní zisk.

Je dobré, že v demokracii lze volit i miliardáře nebo feudála. Ale jen pro ně samotné. Může se přihodit, že se mezi nimi objeví filantrop anebo schopný manažer myslící na blaho celku, ale předpokládat, že nemají důvod se nadále obohacovat na úkor obyvatelstva je pošetilé. Zbohatli na nás všech. Vrstva, která je instaluje a udržuje systém v chodu je složena z lidí, kteří jim slouží, neboť doufají, že zaujmou jejich postavení.

Celé to od počátků civilizace stojí na lidech vytvářejících skutečné hodnoty. Ti nemají čas, ani kapacity na to, aby si nenechali ukrást 90% ze své práce. Jsou udržováni v nouzi a příslibem lepších zítřků aktivováni jen k přeskupení sil mezi mafiemi.

Kyvadlo mezi demokracií, v níž povolaní a schopní všeho kradou a totalitou, kdy totéž činí jedna osoba nebo jeho rodina či parta, se pomalu překlápí. Pohání jej především nenasytnost podílníků na moci a naštvanost masy těch využívaných. Nemusím připomínat, že se dostanou z bláta do louže. Čeho se v totalitě dočkají, je jen více práce a možná satisfakce, že za ně někdo jiný zakroutil krkem té bandě ohlupovačů. I diktátor má omezenou životnost a pokud nerozpoutá válku, s nostalgií na něj vzpomínají.

Proč to celé píšu. Stojíme před změnou paradigmatu. Zatím jen někteří lidé zjistili, že kromě hmotných statků, jsou postupně okrádáni i o jistoty, ve kterých se celé to divadlo odehrává. První je k likvidaci určen stát, jeho ochranná síla se vytrácí a je delegována na vyšší celek. Kdyby nám EU garantovala stejné bezpečnostní jistoty, ponechala nám národní jinakost a starala se o ochranu vnitřních obchodních vazeb, vše by plynulo klidně.

Jenže s jídlem roste chuť. Evropský parlament, obsazený většinově z doma nepohodlných politiků, najmenoval evropskou komisi, orgán prosazující neomarxistické teze. Podporuje bezbřehou globalizaci nejen v obchodní rovině a zasahuje svými regulacemi a svou LGBT a  multikulturní agendou do denního života jednotlivých států a občanů, relativizuje rodinu a tradiční zvyky.

Doma zatím rafinovaní přisluhovači a užiteční idioti brání koncept, na jehož konci má být totální rozvrat tradičních pořádků a nová Evropa bezmocných lidí, nechráněných před sociálním inženýrstvím psychopatů. Slouží, lžou a ohlupují za peníze z daní a někteří tomu i věří.  

Nechápou, že bujení rasismu je následkem nekonání vlád ve prospěch občanů státu a příčinou posilování skupin frustrovaných primitivů hajlujících na koncertech. Prvoplánový strach a boj proti dosud marginálním bojůvkám, je doprovázen nálepkováním kohokoliv, kdo nepřemýšlí jako oni.

Tak dlouho budeme smířliví k neoprávněným nárokům menšin, ustupovat a křivit zákony, až nám oranžová zhnědne jako to pověstné kaliko. Přijde ten, který se nezakecá. Pak tito vstřícní budou první na řadě k likvidaci, protože budou špatným svědomím těch, kteří skrývali své skutečné záměry.

Autor: Daniel Řehák | úterý 6.12.2016 15:29 | karma článku: 29,56 | přečteno: 1028x
  • Další články autora

Daniel Řehák

Jó v Praze, tam to žije.

Navštívil jsem Prahu a potkal jsem průvod spousty veselých a legračně oblečených lidí. Sehnal jsem tričko s duhovým potiskem, po kterém jsem už dlouho pásl.

14.8.2016 v 16:46 | Karma: 32,29 | Přečteno: 1149x | Diskuse| Kultura

Daniel Řehák

Experiment skončil

Vnímali jsme Atatürkovo sekulární Turecko evropskýma očima. Jak jsme si mohli myslet, že velikost Osmanské říše zahodí jeho pohrobci jen tak. Cožpak nemají podobné reminiscence na minulou velikost Maďaři, Rakušané, Rusové, Poláci?

31.7.2016 v 14:40 | Karma: 26,08 | Přečteno: 943x | Diskuse| Politika

Daniel Řehák

Cumhuriet si rozvracet nedáme

Zmařený puč Erdogana posílí. Jak ošidná může být v demokratickém slovníku interpretace některých dějů a pojmů, ukazují nejen současné události Turecku.

16.7.2016 v 12:37 | Karma: 18,37 | Přečteno: 741x | Diskuse| Politika

Daniel Řehák

To není recenze.

Kdo z těch, kteří se chtějí zasmát nebo zaplakat. Ti co se bijí za evropskou židokřesťanskou kulturu, nebo bojují proti všem muslimům, měl by si udělat čas na zhlédnutí jednoho filmu z indické „bollywoodské“ produkce. Je to film

15.7.2016 v 18:42 | Karma: 12,30 | Přečteno: 882x | Diskuse| Kultura

Daniel Řehák

Osm let s muslimem.

Lidé nespojení s establishmentem již dlouho tušili, jakého betla s nimi vláda USA hraje a hnutí Occupy Wall Street začínalo stavět stany na okraji finančního centra, těžícího z dolarového světa.

7.7.2016 v 16:32 | Karma: 25,47 | Přečteno: 1403x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 274
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1387x
Zprvu jsem hledal deníček, kam bych zapsal vzpomínky, vystrašen matčinou ztrátou paměti. Potom jsem se stal závislý na karmě a následně jsem rozpoznal, jak jsem si tím pěstoval ego a dal jsem si oddech, Ten co byl nakopnut vlastní botou, teď píše pro sebe a pro kohokoliv proto, aby si v sobě udělal jasno. Hemžící se myšlenky jsou chaotické. Je třeba je svázat a podrobit kritice, aby po nich něco zbylo.


Large Visitor Globe