Spor o žlutou hvězdu

Rouška je symbolem doby. Všichni už alespoň jednou slyšeli názor, že dlouhodobě nošená rouška nebo respirátor je zdraví nebezpečná

Původní funkce roušky, která zabraňovala kontaminaci při operacích, dobu použití, likvidaci po inovovaném použití se přitom neřeší.

Opakovaně používané exempláře se staly kultivátorem bakterií a ty ušmudlané a vyhozené vyvolávají nevolnost a odpor. Přesto na jejím nošení naše vláda trvá, navzdory špatně napsaným nařízením. Toto však není polemika se zdravotními důvody. Jako vše, co společnost vynucuje, stává se symbolem.

Odpor, který ve mně požadavek na nošení roušky vyvolal, jsem řešil nošením tunelového elastického šátku, který jsem si na požadovaných místech přetahoval přes nos a ústa. Zajišťoval mi, na rozdíl od hadrů a respirátorů relativně volné dýchání a nepoměrně lepší pocit, neboť jsem roušku od počátku považoval za symbol podvolení, podřízení, se kterým jsem nesouhlasil, ať už z důvodů zdravotních, politických nebo estetických.

Musím se přiznat, že srovnání ústenky s židovskou hvězdou, mně napadlo hned na počátku vynucování této „pomůcky“.  Myslel jsem si že by tomu naši spoluobčané mohli rozumět, protože nátlak na „odmítače“ obsahoval prvky segregace. Neřešili segregaci, řešili sebe a jim vnucený symbol, který přijali za svůj. U židovské komunity vyvolalo použití hvězdy pocit zcizení symbolu, odpor proti takovému přirovnání a média zahájila kampaň o zneuctění obětí holocaustu. (Něco o historii symbolu zde: https://www.jewishmuseum.cz/pamatky-a-expozice/heslar/detail/80/)

Nařízení používat respirátory, které jsme dosud znali jen z prašných provozů a katastrofických filmů, umožnilo zobchodovat i amatérské výrobce roušek.  Spolu s nepříjemnými testy a v budoucnu povinným očkováním, dostaneme se všichni konečně do soukolí obchodníků se strachem .

Po té co mnoho občanů přijalo mantru: „Moje rouška chrání tebe, tvoje rouška mně“,  přibývalo agresivních vynucovačů. Zprvu bohulibá myšlenka se stala nástrojem k vyvolání nepřátelství mezi odpírači a rouškaři. Další dávku nenávisti přisypal požadavek na očkování mRNA „vakcínou“. Důvěra obyvatel ve standardní  očkování byla zneužita pro globální testování nevyzkoušené látky přímo na lidech, zdůvodněna neexistující pandemií. Stačilo na začátku vyděsit počty mrtvých – ber kde ber.

„Dobrovolnost“ očkování byla podpořena korupčními pobídkami, neuvěřitelnými úlevami pro očkované a striktními požadavky na nepříjemné šťourání při testování na úkor plivacího testu.  Zavádění covidpasů,  stupňování tlaku na očkování v médiích, ignorace protilátek jako alternativní možnost vykázat bezinfekčnost, je pochopitelné pouze jako snaha vytunelovat zdravotní systém. Denně jsme systematicky strašeni počty „nakažených“, což je účelový eufemismus pro pozitivního, který se může cítit zcela zdráv, aniž by ohrožoval očkovaného.

Ukazuje se, že rouška či respirátor je žlutou hvězdou segregace pro odmítače a zároveň podobenstvím árijského pozdravu přesvědčených a rozhodných zastánců očkování a rouškování. Nošením respirátoru na veřejných místech, vyjadřují svou loajalitu zdravotnímu fašismu, vydávanému za demokracii s právem na ochranu. Všichni, co důvěřují státní propagandě, pomáhají okrádat i ty, co nesouhlasí. Pod tím vším se skrývají nemravné zisky podílníků na podvodu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Daniel Řehák | pondělí 13.9.2021 14:27 | karma článku: 11,10 | přečteno: 361x
  • Další články autora

Daniel Řehák

EU za každou cenu

7.9.2018 v 11:30 | Karma: 32,18

Daniel Řehák

Osmašedesátý

21.8.2018 v 0:00 | Karma: 13,49

Daniel Řehák

Nevěřím.

14.4.2018 v 14:31 | Karma: 40,90